Концепцията CombiBar при инвестицията в злато

You are currently viewing Концепцията CombiBar при инвестицията в злато

CombiBar e една от най-големите иновации при инвестицията във физическо злато въобще.

Преимущества при инвестицията в CombiBar

1. Свръхделимост на адекватна цена. Всички знаем, че инвестицията в стандартни кюлчета с индивидуална опаковка от 1 гр., 2 гр., 2.5 гр. и 5 гр. е безсмислена, поради големите им надценки. Обикновено, те се продават на 20-30-40-50 % над борса, което обезсмисля инвестиционния им характер. Подходящи са за подарък, но не и за инвестиция. CombiBar дава възможността да се придобие свръхделимост от по 1 гр. на смислена инвестиционна цена.

2. Не заемат място при съхранение. Представете си 100 кюлчета със 100 опаковки x 1 гр. Твърде малка абсолютна стойност (10-11 000 лв.), за да има смисъл от трезор, и същевременно твърде обемни, за да се скрият добре в домашни условия. Стотици инвеститори в България се сблъскват с този проблем перманентно от години насам. С CombiBar проблемът не съществува, понеже индивидуалните кюлчета не изискват опаковка при обратната продажба и се събират на място колкото за едно кюлче от 100 гр.

3. Кюлчетата CombiBar могат да се пипат с ръце. За разлика от всички други кюлчета, при които обратната продажба изисква да са в първичната си опаковка, включваща сертификат с индивидуален сериен номер, при CombiBar концепцията е точно обратната – да можеш винаги да продадеш малка част от тях без опаковка. Съответно пипането с ръце не е проблем при този продукт и се приемат обратно с микродраскотини безпроблемно.

Какъв е коректният начин на работа с CombiBar от страна на дилъра спрямо инвеститора?

Дилърът продава CombiBar цял с опаковка (някои дилъри продават само така) или на съставните му кюлчета от х 1 гр. без опаковка (igold работи и по двата начина) на инвеститора, като инвестиционен продукт. Съответно е морално задължен да го изкупи като инвестиционен продукт (а не като скрап злато) отново цял или на съставните му кюлчета от х 1 гр. независимо как го е продал първоначално, понеже базовата идея, седяща зад концепцията на CombiBar, е инвеститорът да има делимост при изгоден марж. 

Всички други практики извън това правило биха били изгодни за дилъра, а не за инвеститора. 

Ликвиден ли е Valcambi CombiBar по света? 

Valcambi sa е най-голямата и ликвидна рафинерия на световна база.

Множество дилъри по света, включително и igold, работят с CombiBar по оптимално гъвкавия начин и го изкупуват на цена, близка до борсата, като инвестиционно злато на съставните му кюлчета от х 1 гр. 

Друга част от дилърите го третират по различни от гореспоменатия начин. 

Във всички случаи, еднограмовите кюлчета CombiBar набират популярност и масовост на всички световни пазари и стават далеч по-предпочитани от конкурентните дребни инвестиционни продукти с индивидуална опаковка. Причините – свръхделимост, адекватна цена, лесно съхранение на малко място, безпроблемно третиране с ръце.

Какви преимущества имате при покупка на Valcambi CombiBar от igold?

1. igold купува само най-големия CombiBar от 100 x 1 гр. (принципно се предлагат 20 и 50 гр. x 1 гр. CombiBar на по-високи цени за грам от 100 гр. x 1 гр.). Разделяме го и Ви го продаваме на съставните му кюлчета от х 1 гр. Това ни дава възможност да Ви дадем по-добри цени за грам както при по-малки, така и при средни и по-големи обеми, в сравнение с хипотетична ситуация, при която търгувахме с 20 и 50 гр. х 1 гр. CombiBar.

2. Можете да купите всякаква бройка кюлчета в зависимост от точния Ви бюджет.

3. Колкото по-голяма бройка взимате, толкова по-добра цена получавате.

4. Методът на работа на igold с CombiBar е оптимално гъвкав, за да може да задоволи изискванията на микро-, малки, средни и едри инвеститори.

Инвестирайте винаги информирано.

Поздрави,

Крум Атанасов

*Статията е базирана на дългогодишен личен опит в сферата на търговията с инвестиционно злато и не е инвестиционен съвет.

Към Valcambi CombiBar 100 x 1

Вашият коментар