За инвестицията в злато, икономиката и политиката | igold новини
Блог за инвестиционно злато, финанси, политика

Златен бръмбар

Едно място, на което можете да научите много от света на инвестиционното злато на достъпен език.

Икономическите фактори, влияещи върху представянето на благородния метал.

Актуални политически, социални, исторически и просто любопитни статии, свързани ин/директно със златото.

Практически насоки и препоръки при инвестицията в различните златни кюлчета и монети. 

Събития и видеа

19/04/2021

Какво се случва на пазара на злато и задължително ли то коригира?

За безпрецедентното печатане на пари, оптимизма, новите инвеститори и цените на инвестиционното злато говори Крум Атанасов от igold с Димитър Вучев в Business Daily по ТВ Европа.

Цялото видео

30/03/2021

С какво да си обясним последното движение в цената на златото?

Как да тълкуваме обявените от Байдън позиции относно данъците в корпоративна Америка?

Крум Атанасов за „Запазената марка Марио Гавраилов“ по TV1.

Вижте видео

12/11/2020

За предизвикателствата при настъпващата икономическа криза. Макроклиматът – злато, икономика и пазарите на фона на изборите в САЩ и поляризацията в Западните Общества. Гледайте видеото от подкаста на председателя на Българското либертарианско общество в разговор с Крум Атанасов.
 

Още във видеото

Най-нови статии

10/04/2021

Големият въпрос, който седи пред инвеститорите в злато и други активи, е не дали ще има инфлация, която е вече осезаема, а какво би било нейното процентно изражение и времевата рамка, в която тя да се отрази върху инвестициионните ни решения. От това би зависила монетарната реакция на ФЕД, ЕЦБ и други централни банки, която сама по себе си би се отразила на ценовите нива на всички активи, започвайки от фондовите борси, през имотния пазар до суровините и разбира се златото.

Анализ на Петър Петров и Крум Атанасов

ЦЯЛАТА СТАТИЯ

07/03/2021

Всеки инвеститор има множество и различни причини да инвестира в благородния метал. Освен причина, трябва да имате цел, стратегия и времеви период. В тази статия ще опиша различните цели и стратегии и как може да се възползвате от тях, за да имате оптимален резултат спрямо Вашите лични разбирания. Не всяка цел и стратегия е подходяща за всеки инвеститор. Били те на различна възраст, с различен бюджет и разбирания, инвеститорите могат да имат множество различни желани резултати.

ЦЯЛАТА СТАТИЯ

24/01/2021

Защо някои златни инвестиционни продукти са сертифицирани, а други не са? Кога сертификатът е валиден, кога не е и защо? Кога сертификатът има смисъл и кога не? Кой може да издава сертификати и кой не? Кои продукти имат сертификати и кои нямат? Какви са търговските трикове при сертифицирането, за които трябва да внимавате?

ЦЯЛАТА СТАТИЯ

15/11/2020

Какви са преимуществата на иновацията  Valcambi CombiBar при инвестиционното злато? Какъв е коректният начин на работа с него от страна на дилъра спрямо инвеститора? 

Запознайте се с набиращия популярност заради своята гъвкавост и свръхделимост продукт на най-голямата и ликвидна рафинерия на световна база Valcambi sa.

ЦЯЛАТА СТАТИЯ

Последни статии и изяви в медиите

Най-четени

18/11/2019

Кои са капаните при инвестицията във физическо инвестиционно злато? Сам ли се подвеждате, или бивате подведен от търговеца/дилъра на инвестиционно злато? Какво е важно при инвестицията и какво не е? Как да сметнем сами кое е изгодно за нас и кое не? Кои инвестиционни продукти имат смисъл и кои никакъв, и защо?

ЦЯЛАТА СТАТИЯ

23/03/2019

Тази статия има за цел да даде базова представа на начинаещи инвеститори, а именно как се определя моментът, в който се прави вложението. Ще споделя опит, който е нужен на всеки, за да може да вземе най-правилното решение за себе си, независимо дали ще направи инвестиция, или не.

ЦЯЛАТА СТАТИЯ

14/06/2019

Как да подберем кои са най-подходящите златни монети за нас в категорията? Какво ги прави такива? Кои са плюсовете и минусите на всеки един от тях? Има ли смисъл да диверсифицираме между различните монети?

ЦЯЛАТА СТАТИЯ + ВИДЕО

01/09/2019

За какъв тип инвеститори са подходящи историческите златни монети? Защо да инвестираме в 20 франка исторически златни монети, а не в дребни кюлчета или други сходни по грамаж монети? Защо 20 франковите монети са най-подходящите исторически инвестиционни сред тях? За какъв обем инвестиция са подходящи те?

ЦЯЛАТА СТАТИЯ + ВИДЕО

Инвестирайте информирано с igold

Всички статии - Вашият експертен пътеводител по инвестиция в злато

Запишете се за още информация за отстъпки и новини.