За инвестицията в злато, икономиката и политиката | igold новини
Блог за инвестиционно злато, финанси, политика

Златен бръмбар

Едно място, на което можете да научите много от света на инвестиционното злато на достъпен език.

Икономическите фактори, влияещи върху представянето на благородния метал.

Актуални политически, социални, исторически и просто любопитни статии, свързани ин/директно със златото.

Практически насоки и препоръки при инвестицията в различните златни кюлчета и монети. 

Събития и видеа

19/04/2021

Какво се случва на пазара на злато и задължително ли то коригира?

За безпрецедентното печатане на пари, оптимизма, новите инвеститори и цените на инвестиционното злато говори Крум Атанасов от igold с Димитър Вучев в Business Daily по ТВ Европа.

Цялото видео

30/03/2021

С какво да си обясним последното движение в цената на златото?

Как да тълкуваме обявените от Байдън позиции относно данъците в корпоративна Америка?

Крум Атанасов за „Запазената марка Марио Гавраилов“ по TV1.

Вижте видео

12/11/2020

За предизвикателствата при настъпващата икономическа криза. Макроклиматът – злато, икономика и пазарите на фона на изборите в САЩ и поляризацията в Западните Общества. Гледайте видеото от подкаста на председателя на Българското либертарианско общество в разговор с Крум Атанасов.
 

Още във видеото

Най-нови статии

25/07/2021

Въпреки разногласията между членовете на FOMC относно това кога да започнат да намаляват своите покупки (процес, известен като “tapering” ), Федералният резерв очевидно вече е тръгнал в тази посока. Какво се случва по време на „taper tantrum“ с доходността и има ли общо с цената на златото?

От Петър Петров

ЦЯЛАТА СТАТИЯ

04/07/2021

На последното си заседание членовете на ФЕД (FOMC) предоставиха последните си икономически прогнози (Summary of Economic Projections – SEP), както и тези за най-подходящото ниво на лихвените проценти (Dot Plot), съвместимо с целите им за ценова стабилност и максимална заетост. Какво очакват повечето от участниците във FOMC? Повишение или понижение?

От Петър Петров.

ЦЯЛАТА СТАТИЯ

20/06/2021

През последните десетилетия повечето страни по света се радват на ниска инфлация, но от известно време все по-често икономистите ни предупреждават, че в даден момент инфлацията може отново да се превърне в проблем, ако основните икономически условия и политически режими станат по-сходни с тези от 70-те години: де–глобализиран свят; висок публичен дълг; финансова репресия; силно ограничена автономия на централните банки; и по-голяма роля на държавата в икономиката.

ЦЯЛАТА СТАТИЯ

Последни статии и изяви в медиите

Най-четени

18/11/2019

Кои са капаните при инвестицията във физическо инвестиционно злато? Сам ли се подвеждате, или бивате подведен от търговеца/дилъра на инвестиционно злато? Какво е важно при инвестицията и какво не е? Как да сметнем сами кое е изгодно за нас и кое не? Кои инвестиционни продукти имат смисъл и кои никакъв, и защо?

ЦЯЛАТА СТАТИЯ

07/03/2021

Всеки инвеститор има множество и различни причини да инвестира в благородния метал. Освен причина, трябва да имате цел, стратегия и времеви период. В тази статия ще опиша различните цели и стратегии и как може да се възползвате от тях, за да имате оптимален резултат спрямо Вашите лични разбирания. Не всяка цел и стратегия е подходяща за всеки инвеститор. Били те на различна възраст, с различен бюджет и разбирания, инвеститорите могат да имат множество различни желани резултати.

ЦЯЛАТА СТАТИЯ

31/05/2021

Ликвидност, делимост и цена са трите най-важни компонента, когато взимаме решение в какви златни инвестиционни продукти да инвестираме. В статията за ликвидността  описах защо първият компонент, а именно ликвидността, е най-важен. Тази статия ще засегне делимостта като втори компонент при избора ни. Често начинаещите инвеститори бъркат двата компонента при избора – ликвидност и делимост. Тук ясно ще ги разграничим. 

ЦЯЛАТА СТАТИЯ

23/03/2019

Тази статия има за цел да даде базова представа на начинаещи инвеститори, а именно как се определя моментът, в който се прави вложението. Ще споделя опит, който е нужен на всеки, за да може да вземе най-правилното решение за себе си, независимо дали ще направи инвестиция, или не.

ЦЯЛАТА СТАТИЯ

14/06/2019

Как да подберем кои са най-подходящите златни монети за нас в категорията? Какво ги прави такива? Кои са плюсовете и минусите на всеки един от тях? Има ли смисъл да диверсифицираме между различните монети?

ЦЯЛАТА СТАТИЯ + ВИДЕО

01/09/2019

За какъв тип инвеститори са подходящи историческите златни монети? Защо да инвестираме в 20 франка исторически златни монети, а не в дребни кюлчета или други сходни по грамаж монети? Защо 20 франковите монети са най-подходящите исторически инвестиционни сред тях? За какъв обем инвестиция са подходящи те?

ЦЯЛАТА СТАТИЯ + ВИДЕО

Инвестирайте информирано с igold

Всички статии - Вашият експертен пътеводител по инвестиция в злато

Запишете се за още информация за отстъпки и новини.