За инвестицията в злато, икономиката и политиката | igold новини
Блог за инвестиционно злато, финанси, политика

Златен бръмбар

Едно място, на което можете да научите много от света на инвестиционното злато на достъпен език.

Икономическите фактори, влияещи върху представянето на благородния метал.

Актуални политически, социални, исторически и просто любопитни статии, свързани ин/директно със златото.

Практически насоки и препоръки при инвестицията в различните златни кюлчета и монети. 

Събития и видеа

06/03/2020

Инвестиционно злато и паладий покачват цените си, а платина, никел и мед отбелязват понижения. Има ли манипулация при паладия и какви са опасностите, ако го приемем за Safe Haven? Мнение на Крум Атанасов.

Вижте видео

06/03/2020

Повод за поканата беше групата Форум инвестиционно злато, която създадохме във Facebook, и сериозният обхват на обективност и професионализъм, които се налагат още в началото на съществуването й.

Цялото видео

09/01/2020

Крум Атанасов от igold.bg и други бизнеси описват тенденциите на 2020 в своите сфери  на дейност пред БНТ 1. Видеото бе заснето преди конфликта САЩ-Иран.

Още във видеото

Най-нова статия

29/03/2020

Здравният асиметричен риск е фактор, който затруднява всеки бизнес, включително и този с инвестиционно злато. Цената на физическото злато се отдели значително от тази на индекса си и двете в момента имат малко, ако ли не, нищо общо. Целият свят иска да купи инвестиционно злато в момента. И съвсем нормално. Хората масово и неправилно вярваха в това, че следваща криза няма да дойде. Времената на невероятен икономически бум, базиран не на нещо друго, а на печатането на пари и ниски лихви, доведоха до илюзията, че всичко винаги ще е наред. За нещастие, светът е циклично място.

ЦЯЛАТА СТАТИЯ

Последни статии и изяви в медиите

Най-четени

18/11/2019

Кои са капаните при инвестицията във физическо инвестиционно злато? Сам ли се подвеждате, или бивате подведен от търговеца/дилъра на инвестиционно злато? Какво е важно при инвестицията и какво не е? Как да сметнем сами кое е изгодно за нас и кое не? Кои инвестиционни продукти имат смисъл и кои никакъв, и защо?

ЦЯЛАТА СТАТИЯ

23/03/2019

Тази статия има за цел да даде базова представа на начинаещи инвеститори, а именно как се определя моментът, в който се прави вложението. Ще споделя опит, който е нужен на всеки, за да може да вземе най-правилното решение за себе си, независимо дали ще направи инвестиция, или не.

ЦЯЛАТА СТАТИЯ

14/06/2019

Как да подберем кои са най-подходящите златни монети за нас в категорията? Какво ги прави такива? Кои са плюсовете и минусите на всеки един от тях? Има ли смисъл да диверсифицираме между различните монети?

ЦЯЛАТА СТАТИЯ + ВИДЕО

01/09/2019

За какъв тип инвеститори са подходящи историческите златни монети? Защо да инвестираме в 20 франка исторически златни монети, а не в дребни кюлчета или други сходни по грамаж монети? Защо 20 франковите монети са най-подходящите исторически инвестиционни сред тях? За какъв обем инвестиция са подходящи те?

ЦЯЛАТА СТАТИЯ + ВИДЕО

Инвестирайте информирано с igold

Всички статии - Вашият експертен пътеводител по инвестиция в злато

Запишете се за още информация за отстъпки и новини.