За инвестицията в злато, икономиката и политиката | igold новини
Блог за инвестиционно злато, финанси, политика

Златен бръмбар

Едно място, на което можете да научите много от света на инвестиционното злато на достъпен език.

Икономическите фактори, влияещи върху представянето на благородния метал.

Актуални политически, социални, исторически и просто любопитни статии, свързани ин/директно със златото.

Практически насоки и препоръки при инвестицията в различните златни кюлчета и монети. 

Събития и видеа

23/10/2020

Повод за участието на Крум Атанасов е корекцията на златото в ситуацията на пандемия и месец до края на кандидатпрезидентската надпревара в САЩ.

Здравословна ли е тази корекция и какви са възможните перспективи пред златото оттук насетне? 

Цялото видео

01/07/2020

Как се разви пазарът на инвестиционно злато през март и април 2020, беше ли реална паниката и какви са възможностите пред инвеститорите? Крум Атанасов с Димитър Драганов в предаването ‘Икономика и бизнес’ по Канал 3.

Вижте видео

11/06/2020

Какви са перспективите пред цената на златото, спадът при избухването на кризата от COVID-19 и една краткосрочна прогноза, каквато принципно не правим, но към момента се доказва като вярна. Крум Атанасов при Бисер Варчев.

Още във видеото

Най-нови статии

23/09/2020

Кои са червените флагове, които трябва да следват начинаещите инвеститори при първи покупки на инвестиционно злато?  От работата си с множество начинаещи инвеститори знам, че ликвидността е може би най-малко разбираната част от инвестицията в злато. Тази статия има за цел да обясни с примери защо тя е първата стъпка, която трябва да уточним при решение за покупка на физическо злато.

ЦЯЛАТА СТАТИЯ

10/07/2020

Американските държавни ценни книжа изглеждаха най-предпочитаният избор от инвеститорите във времена на несигурност, но за известно време през март пазарът беше изненадващо нефункционален. Едва след сериозната намеса на ФЕД пазарът се върна към нормалното си функциониране. От друга страна златото, което също се характеризира като актив убежище, сериозно повиши цената си от началото на кризата. Според различни анализатори последните събития показват, че най-вероятно златото е изместило държавните ценни книжа като предпочитан актив във времена на криза.

Кратък обзор от Петър Петров.

ЦЯЛАТА СТАТИЯ

15/06/2020

Тази статия не е свързана с инвестиционно злато. Тя е превод на статия на високо ерудирания професор по право Франк Партной, публикувана в The Atlantic. Статията дава ясна представа как малко или дори почти нищо не се е променило в положителна посока в банковия сектор в САЩ след Финансовата Криза от 2008 год., а дори напротив.

ЦЯЛАТА СТАТИЯ

11/06/2020

В тази статия разглеждаме различните форми на инвестиция в злато, както и примери как те могат да комуникират помежду си успешно в полза на инвеститора. Кои са плюсовете и минусите на физически притежаемото злато, ETFs, финтех решения и виртуално инвестиционно злато? За по-голяма обективност, статията е написана от трима автори, които имат различен опит и поглед върху инвестицията в злато и инвестициите по принцип. 

Крум Атанасов от igold.bg, Стойне Василев от SmartMoney.bg и Стойчо Недев от Vivainvest.

ЦЯЛАТА СТАТИЯ

Последни статии и изяви в медиите

Най-четени

18/11/2019

Кои са капаните при инвестицията във физическо инвестиционно злато? Сам ли се подвеждате, или бивате подведен от търговеца/дилъра на инвестиционно злато? Какво е важно при инвестицията и какво не е? Как да сметнем сами кое е изгодно за нас и кое не? Кои инвестиционни продукти имат смисъл и кои никакъв, и защо?

ЦЯЛАТА СТАТИЯ

23/03/2019

Тази статия има за цел да даде базова представа на начинаещи инвеститори, а именно как се определя моментът, в който се прави вложението. Ще споделя опит, който е нужен на всеки, за да може да вземе най-правилното решение за себе си, независимо дали ще направи инвестиция, или не.

ЦЯЛАТА СТАТИЯ

14/06/2019

Как да подберем кои са най-подходящите златни монети за нас в категорията? Какво ги прави такива? Кои са плюсовете и минусите на всеки един от тях? Има ли смисъл да диверсифицираме между различните монети?

ЦЯЛАТА СТАТИЯ + ВИДЕО

01/09/2019

За какъв тип инвеститори са подходящи историческите златни монети? Защо да инвестираме в 20 франка исторически златни монети, а не в дребни кюлчета или други сходни по грамаж монети? Защо 20 франковите монети са най-подходящите исторически инвестиционни сред тях? За какъв обем инвестиция са подходящи те?

ЦЯЛАТА СТАТИЯ + ВИДЕО

Инвестирайте информирано с igold

Всички статии - Вашият експертен пътеводител по инвестиция в злато

Запишете се за още информация за отстъпки и новини.