За инвестицията в злато, икономиката и политиката | igold новини
Блог за инвестиционно злато, финанси, политика

Златен бръмбар

Едно място, на което можете да научите много от света на инвестиционното злато на достъпен език.

Икономическите фактори, влияещи върху представянето на благородния метал.

Актуални политически, социални, исторически и просто любопитни статии, свързани ин/директно със златото.

Практически насоки и препоръки при инвестицията в различните златни кюлчета и монети. 

Събития и видеа

23/05/2020

Защо бяха толкова завишени цените на физическото злато през март? Какво всъщност се случи с пазара? Какви са тенденциите при златото до края на 2020 год. в условията на COVID-19? Вижте новото ни онлайн интервю по bloombergtv.bg.

Вижте видео

06/03/2020

Повод за поканата беше групата Форум инвестиционно злато, която създадохме във Facebook, и сериозният обхват на обективност и професионализъм, които се налагат още в началото на съществуването й.

Цялото видео

09/01/2020

Крум Атанасов от igold.bg и други бизнеси описват тенденциите на 2020 в своите сфери  на дейност пред БНТ 1. Видеото бе заснето преди конфликта САЩ-Иран.

Още във видеото

Най-нова статия

21/05/2020

В условия на COVID-19 се питаме какво всъщност следва в годините напред. Въпрос, който инвеститорите във физическо инвестиционно злато често отправят към igold.bg напоследък. Инфлация? Дефлация? Първо дефлация и после инфлация? Галопираща или хиперинфлация? Или може би нито едно от изброените. Общоприето е, че при инфлация златото печели, защото валутите се обезценяват, а при дефлация – обратното. Но дали е точно така в случая с дефлацията? Нека се обърнем към историята.

ЦЯЛАТА СТАТИЯ

Последни статии и изяви в медиите

Най-четени

18/11/2019

Кои са капаните при инвестицията във физическо инвестиционно злато? Сам ли се подвеждате, или бивате подведен от търговеца/дилъра на инвестиционно злато? Какво е важно при инвестицията и какво не е? Как да сметнем сами кое е изгодно за нас и кое не? Кои инвестиционни продукти имат смисъл и кои никакъв, и защо?

ЦЯЛАТА СТАТИЯ

23/03/2019

Тази статия има за цел да даде базова представа на начинаещи инвеститори, а именно как се определя моментът, в който се прави вложението. Ще споделя опит, който е нужен на всеки, за да може да вземе най-правилното решение за себе си, независимо дали ще направи инвестиция, или не.

ЦЯЛАТА СТАТИЯ

14/06/2019

Как да подберем кои са най-подходящите златни монети за нас в категорията? Какво ги прави такива? Кои са плюсовете и минусите на всеки един от тях? Има ли смисъл да диверсифицираме между различните монети?

ЦЯЛАТА СТАТИЯ + ВИДЕО

01/09/2019

За какъв тип инвеститори са подходящи историческите златни монети? Защо да инвестираме в 20 франка исторически златни монети, а не в дребни кюлчета или други сходни по грамаж монети? Защо 20 франковите монети са най-подходящите исторически инвестиционни сред тях? За какъв обем инвестиция са подходящи те?

ЦЯЛАТА СТАТИЯ + ВИДЕО

Инвестирайте информирано с igold

Всички статии - Вашият експертен пътеводител по инвестиция в злато

Запишете се за още информация за отстъпки и новини.