Блог за инвестиционно злато, финанси, политика

Златен бръмбар

Едно място, на което можете да научите много от света на инвестиционното злато на достъпен език.

Икономическите фактори, влияещи върху представянето на благородния метал.

Актуални политически, социални, исторически и просто любопитни статии, свързани ин/директно със златото.

Практически насоки и препоръки при инвестицията в различните златни кюлчета и монети. 

Събития и видеа

19/04/2021

Какво се случва на пазара на злато и задължително ли то коригира?

За безпрецедентното печатане на пари, оптимизма, новите инвеститори и цените на инвестиционното злато говори Крум Атанасов от igold с Димитър Вучев в Business Daily по ТВ Европа.

Цялото видео

30/03/2021

С какво да си обясним последното движение в цената на златото?

Как да тълкуваме обявените от Байдън позиции относно данъците в корпоративна Америка?

Крум Атанасов за „Запазената марка Марио Гавраилов“ по TV1.

Вижте видео

12/11/2020

За предизвикателствата при настъпващата икономическа криза. Макроклиматът – злато, икономика и пазарите на фона на изборите в САЩ и поляризацията в Западните Общества. Гледайте видеото от подкаста на председателя на Българското либертарианско общество в разговор с Крум Атанасов.
 

Още във видеото

Най-нови статии

09/09/2023

Пазарът на златни кюлчета и монети е динамичен пазар, който носи собствена душевност и има логика, често непонятна за инвеститора. Разберете какво е волатилност на маржовете и от какво се определя тя. Кои продукти са по-малко волатилни и кои повече и защо? На какво да разчитаме – повече или по-малко волатилни продукти? Кой избор за какъв инвеститор е? Как да се възползваме от волатилността?

От Крум Атанасов

ЦЯЛАТА СТАТИЯ

20/06/2023

Ситуацията Credit Suisse е ярко предупреждение към българския инвеститор в злато, който продължава да купува неликвидни продукти, брандирани с логата на различни фирми. Кой би предположил, че банка от величината на Credit Suisse ще фалира? Никой или малцина. При все това, фалитът е факт. Изводът е прост. Ако си купувате кюлчета на фирми, които не са рафинерии, Вие не само си плащате за техния маркетинг, но същевременно се сдобивате с контрагентен риск.

От Крум Атанасов

ЦЯЛАТА СТАТИЯ

12/12/2022

С тази статия, освен за злато, ще Ви спестя пари и при покупка на самолетни билети. Моята идея от ден първи при стартирането на igold през 2019 год. е да изчистя лицето и имиджа на индустрията, което води до повече хора, които се доверяват на инвестицията в злато. И до момента успехът ми е невероятен. Хората в България са все по-осведомени, все по-грамотни, а некоректните практики започнаха да изчезват. За нещастие се появиха нови такива, които няма да оставя неописани. Ето и вторият ‘магически трик’ на пазара на инвестиционно злато в България – излитащите цени.

От Крум Атанасов

ЦЯЛАТА СТАТИЯ

Най-четени

18/11/2019

Кои са капаните при инвестицията във физическо инвестиционно злато? Сам ли се подвеждате, или бивате подведен от търговеца/дилъра на инвестиционно злато? Какво е важно при инвестицията и какво не е? Как да сметнем сами кое е изгодно за нас и кое не? Кои инвестиционни продукти имат смисъл и кои никакъв, и защо?

ЦЯЛАТА СТАТИЯ

07/03/2021

Всеки инвеститор има множество и различни причини да инвестира в благородния метал. Освен причина, трябва да имате цел, стратегия и времеви период. В тази статия ще опиша различните цели и стратегии и как може да се възползвате от тях, за да имате оптимален резултат спрямо Вашите лични разбирания. Не всяка цел и стратегия е подходяща за всеки инвеститор. Били те на различна възраст, с различен бюджет и разбирания, инвеститорите могат да имат множество различни желани резултати.

ЦЯЛАТА СТАТИЯ

31/05/2021

Ликвидност, делимост и цена са трите най-важни компонента, когато взимаме решение в какви златни инвестиционни продукти да инвестираме. В статията за ликвидността  описах защо първият компонент, а именно ликвидността, е най-важен. Тази статия ще засегне делимостта като втори компонент при избора ни. Често начинаещите инвеститори бъркат двата компонента при избора – ликвидност и делимост. Тук ясно ще ги разграничим. 

ЦЯЛАТА СТАТИЯ

23/03/2019

Тази статия има за цел да даде базова представа на начинаещи инвеститори, а именно как се определя моментът, в който се прави вложението. Ще споделя опит, който е нужен на всеки, за да може да вземе най-правилното решение за себе си, независимо дали ще направи инвестиция, или не.

ЦЯЛАТА СТАТИЯ

14/06/2019

Как да подберем кои са най-подходящите златни монети за нас в категорията? Какво ги прави такива? Кои са плюсовете и минусите на всеки един от тях? Има ли смисъл да диверсифицираме между различните монети?

ЦЯЛАТА СТАТИЯ + ВИДЕО

01/09/2019

За какъв тип инвеститори са подходящи историческите златни монети? Защо да инвестираме в 20 франка исторически златни монети, а не в дребни кюлчета или други сходни по грамаж монети? Защо 20 франковите монети са най-подходящите исторически инвестиционни сред тях? За какъв обем инвестиция са подходящи те?

ЦЯЛАТА СТАТИЯ + ВИДЕО

Инвестирайте информирано с igold

Всички статии - Вашият експертен пътеводител по инвестиция в злато

Запишете се за още информация за отстъпки и новини.