igold в медиите
  • Златен дукат - инвестиционна монета от Münze Österreich
  • Австрийски дукат 3.49 гр. - igold София
  • Златен дукат проба 986/1000

3.49 гр. Златна Монета 1 Австрийски Дукат Австрия

 

Държава: Австрия

Монетен двор: Münze Österreich

Тегло: 3.49 гр.

Проба: 986/1000

Чисто злато: 3.44 гр.

Диаметър: 20 мм

Дебелина: 0.75 мм

Гурт: назъбен

Номинал: 1

Валута: Дукат

Опаковка: пластмасова капсула

* Монетата е освободена от ДДС.

** Снимките са илюстративни и са

заснети ексклузивно за igold.

 

  • Продаваме 386 лв.

  • попитай

Предимства на инвестицията в Златен дукат

 

1 Австрийски Дукат е единствената монета в класа си, която е смислена като инвестиционен продукт. Всички други монети и кюлчета със сходни грамажи са твърде скъпи или неликвидни и се намират в категория подаръчни, а не инвестиционни продукти. Монетата е високоликвидна и лесно разпознаваема по цял свят. Лесно преносима в големи количества. Препоръчва се за дребни или начинаещи инвеститори, които търсят висока делимост. Подходяща е и за допълваща монета към средно големи инвестиции. Прочетете още за Покупката на Златен дукат като чудесна инвестиционна възможност.

 

 

Съхранение на Австрийски дукат

Макар пробата ѝ да е висока ( 986 ), подлежи на нараняване по-трудно от монетите проба 9999. Съхранява се в капсула. Може да се пипа с ръце безпроблемно. Множество монети могат да се съхраняват на фишеци без капсули, както и пристигат от монетния двор. Това я прави подходяща за инвеститори, които имат опасения относно съхранението на монетите. Всички монети, с които igold търгува са в перфектно инвестиционно състояние и биха били изкупени, като инвестиционно злато по цял свят.

Научете повече за инвестиционното състояние различните златни продукти.

 

 

Безплатна доставка

 

Можете да вземете продуктите си от нашия офис или да ги получите с куриер на стойност до 9770 лв. Над тази стойност ги изпращаме с охраняем инкасо автомобил отново за наша сметка. Вярваме, че клиентът не трябва да плаща услуга 'куриер' и услуга 'обявена стойност' при поръчка на инвестиционно злато в какъвто и да било размер. Получавате и безплатната услуга 'преглед на пратка' за да може да видите за какво плащате. Плащате, каквото виждате в сайта ни. Услугaтa 'наложен платеж' e пожелателнa от клиента и се заплаща от него. Услуга 'наложен платеж' може да се спести при авансово плащане по банков път на база издадена от нас фактура. Вижте повече тук.

 

 

Интересни факти за император Франц-Йосиф I

 

Император Франц-Йосиф I, чийто лик е на тази монета, е управлявал Австро-Унгария цели 68 год.

 

Дейвид Сиймандс завършва своята книга 'Изцелителна Благодат' със следната история:

 

За повече от 600 години Хабсбургите упражняват политическа власт над Европа. Когато император Франц-Йосиф умира през 1916 год., получава последното екстравагантно императорско погребение. Процесия от сановници и елегантно облечени дворцови персони ескортират ковчега украсен със златно-черните имперски цветове. Под тъжните звуци на военния оркестър и светлините на факлите, процесията слиза по стълбите на манастира Капучин  във Виена. В дъното се намира огромна желязна врата, водеща до фамилната крипта на Хабсбургите. Зад вратата стои Кардинал-архиепископа на Виена. Офицерът, назначен да води процесията, следва установения от векове протокол и се извиква:

 ''Отвори!''

''Кой влиза?''- пита Кардиналът.

''Носим останките на Негово Империално и Апостолийско Величество, Франц-Йосиф I, по волята на Бога император на Австрия, Крал на Унгария, Защитник на вярата, Принц на Бохемия-Моравия, Велик Херцог на Ломбардия, Венеция и Стиргия...'' Офицерът изрежда всички 37 титли.

''Не го познаваме. Кой влиза?''- отвръща Кардиналът. Този път офицерът използва по-съкратени и по-малко показни титли, предвидени за случаи, изискващи спешност.

''Не го познаваме. Кой влиза?''- потретва Кардиналът. Офицерът опитва отново, 'събличайки' императора от всичките му титли и оставяйки само най-важните изрича: ''Носим тялото на Франц-Йосиф, наш брат и грешник, като нас самите.''

Вратата се отваря и тялото на Франц-Йосиф бива прието.

facebookinstagramtwitter

Продаваме злато. Купувате свобода