Продаваме злато. Купувате свобода

Продаваме злато. Купувате свобода

igold в медиите
Продаваме злато. Купувате свобода

7.99 гр. Златна Монета 2 Ранда Южна Африка 1961-1983

 

Държава: Южна Африка

Монетен двор: Rand Refinery South Africa

Тегло: 7.99 гр.

Проба: 916.7/1000

Чисто злато: 7.32 гр.

Диаметър: 22 мм

Дебелина: 1.83 мм

Гурт: назъбен

Номинал: 2

Валута: Ранд

Опаковка: пластмасова капсула

* Монетата е освободена от ДДС.

* * Снимките са илюстративни

 

 

Предимства на инвестицията в златни Рандове Южна Африка

 

Трудни за намиране в по- големи количества в днешни времена, понеже последната емисия от тях е през 1983 год. Тези монети са същия стандарт, като суверените и при форс мажорни обстоятелства и кризи изчезват тотално и се изкупуват по- скъпо от стандартните Суверени. Добре е да имате някоя и друга монета от 2 Ранда в инвестиционното си портфолио.

 

 

Съхранение на Рандовете от Южна Африка 

 

Съхранението им е лесно.

Монетите са еквивалентни на британските суверени като проба, брутно тегло и примеси, така че условията за съхранение се припокриват напълно с тези за новосечените след ВСВ с инвестиционна цел суверени, като Елизабет II с Венец, Корона и по- новите емисии.

Рандовете не са били в обращение в миналото, но не се и секат в днешно  време и съответно не се очаква те да са чисто нови. В годините са преминавали през много различни инвеститори и са съхранявани без капсули. Умерени драскотини са напълно приемливи.

 

Могат да се третират с ръце и да се съхраняват на фишеци без капусли една до друга ( ние Ви ги продаваме с капсули). Изпускане на монетите рядко би ги повредило поради относително ниската им проба (916/1000). Примесите правят монетите от този стандарт устойчиви на удари и изхабяване. Микро драскотините са нормални при покупката на такива монети. Това ги прави подходящи за инвеститори, които имат съображения относно съхранението на монетите. Всички монети, с които igold търгува, са в състояние отговарящо на международните норми, приети от дилърите на инвестиционно злато по света.

 

Прочетете още за инвестиционното състояние различните златни продукти.

 

 

NB: igold.bg изкупува всички видове исторически и модерни стандартни инвестиционни Суверени на обявените от нас цени. Прочетете и статията ни за спецификите при различните видове Британски златни суверени.

 

 

Безплатна доставка и застраховка при поръчки над 500 лв.

 

Можете да вземете продуктите си от нашия офис или да ги получите с куриер на стойност до 9770 лв. Над тази стойност ги изпращаме с охраняем инкасо автомобил отново за наша сметка. Вярваме, че клиентът не трябва да плаща услуга 'куриер' и услуга 'обявена стойност' при поръчка на инвестиционно злато на стойност над 500 лв. Получавате и безплатната услуга 'преглед на пратка' за да може да видите за какво плащате. Плащате, каквото виждате в сайта ни. Услугaтa 'наложен платеж' e пожелателнa от клиента и се заплаща от него. Услуга 'наложен платеж' може да се спести при авансово плащане по банков път на база издадена от нас фактура. Вижте повече тук

 

 

Интересни факти за златните Рандовете 

 

Полъх от миналото.. старите инвеститори в злато познават добре монетата от 2 Ранда. През 70-те и 80- те, когато бушува инфлация и търсенето на злато от обикновения човек е голямо все още няма дребни модерни кюлчета и дребни новосечени инвестиционни монети. Всичко, което може да купи човекът с малък бюджет е исторически монети, а такива са трудно достъпни при такова колосално търсене. 2 Ранда става най- популярния къс злато за дребния инвеститор на световна база.