Продаваме злато. Купувате свобода

Продаваме злато. Купувате свобода

igold в медиите
Продаваме злато. Купувате свобода
  • 4 австрийски дуката Франц Йосиф

13.96 гр. Златна Монета 4 Австрийски Дуката 1915

 

Държава: Австрия

Монетен двор: Münze Österreich

Тегло: 13.96 гр.

Проба: 986/1000

Чисто злато: 13.76 гр.

Диаметър: 39.68 мм

Дебелина: 0.71 мм

Гурт: назъбен

Номинал: 4

Валута: Дукат

Опаковка: пластмасова капсула

* Монетата е освободена от ДДС.

** Снимките са илюстративни 

 

 

 

Предимства на монетата 4 Златни Австрийски Дуката

 

4 Австрийски Дуката, за разлика от 1 Австрийски Дукат не винаги е оптималната в класа си монета за инвестиция, заради флуктуиращата си цена. Макар и безпроблемно ликвидна, обикновено, тя е по-скъпа от монетите 20 Франка, Суверените и кюлчетата от 10 и 20 гр. за грам чисто злато, които са най-близки като грамажи. Търсенето при нея идва основно заради традиционните турски и ромски сватби два пъти в годината, при които дукатите са основен и предпочитан подарък. Цената на монетата е волатилна заради тези търсения и съответно, когато е по- ниска от цената на 10 и 20 гр. кюлче, става напълно конкурентна с тези продукти. Следете цената за грам чисто злато! Популярна е също и сред някои по-класически инвеститори, заради лесното си съхранение, понеже е изключително тънка и една до друга могат да се съхраняват множество такива монети. 

 

 

 

Съхранение на Австрийски дукат

Макар пробата ѝ да е висока (986), подлежи на нараняване по-трудно от монетите проба 9999. Съхранява се в капсула. Може да се пипа с ръце безпроблемно. Множество монети могат да се съхраняват на фишеци без капсули, както и пристигат от монетния двор. Това я прави подходяща за инвеститори, които имат опасения относно съхранението на монетите. Търпи умерени микродраскотини. Монетата е много тънка и не трябва да е видимо огъвана при обратното изкупуване. Всички монети, с които igold търгува са в перфектно инвестиционно състояние според общоприетите стандарти и биха били изкупени като инвестиционно злато по цял свят.

Научете повече за инвестиционното състояние различните златни продукти.

 

 

Безплатна доставка и застраховка при поръчки над 500 лв.

 

Можете да вземете продуктите си от нашия офис или да ги получите с куриер на стойност до 9770 лв. Над тази стойност ги изпращаме с охраняем инкасо автомобил отново за наша сметка. Вярваме, че клиентът не трябва да плаща услуга 'куриер' и услуга 'обявена стойност' при поръчка на инвестиционно злато на стойност над 500 лв. Получавате и безплатната услуга 'преглед на пратка' за да може да видите за какво плащате. Плащате, каквото виждате в сайта ни. Услугaтa 'наложен платеж' e пожелателнa от клиента и се заплаща от него. Услуга 'наложен платеж' може да се спести при авансово плащане по банков път на база издадена от нас фактура. Вижте повече тук

 

 

Интересни факти за император Франц-Йосиф I

 

Император Франц-Йосиф I, чийто лик е на тази монета, е управлявал Австро-Унгария цели 68 год.

 

Дейвид Сиймандс завършва своята книга 'Изцелителна Благодат' със следната история:

 

За повече от 600 години Хабсбургите упражняват политическа власт над Европа. Когато император Франц-Йосиф умира през 1916 год., получава последното екстравагантно императорско погребение. Процесия от сановници и елегантно облечени дворцови персони ескортират ковчега украсен със златно-черните имперски цветове. Под тъжните звуци на военния оркестър и светлините на факлите, процесията слиза по стълбите на манастира Капучин  във Виена. В дъното се намира огромна желязна врата, водеща до фамилната крипта на Хабсбургите. Зад вратата стои Кардинал-архиепископа на Виена. Офицерът, назначен да води процесията, следва установения от векове протокол и се извиква:

 ''Отвори!''

''Кой влиза?''- пита Кардиналът.

''Носим останките на Негово Империално и Апостолийско Величество, Франц-Йосиф I, по волята на Бога император на Австрия, Крал на Унгария, Защитник на вярата, Принц на Бохемия-Моравия, Велик Херцог на Ломбардия, Венеция и Стиргия...'' Офицерът изрежда всички 37 титли.

''Не го познаваме. Кой влиза?''- отвръща Кардиналът. Този път офицерът използва по-съкратени и по-малко показни титли, предвидени за случаи, изискващи спешност.

''Не го познаваме. Кой влиза?''- потретва Кардиналът. Офицерът опитва отново, 'събличайки' императора от всичките му титли и оставяйки само най-важните изрича: ''Носим тялото на Франц-Йосиф, наш брат и грешник, като нас самите.''

Вратата се отваря и тялото на Франц-Йосиф бива прието.