Продаваме злато. Купувате свобода

Продаваме злато. Купувате свобода

igold в медиите
Продаваме злато. Купувате свобода

2 гр. Златна Монета 1/4 Британски Юбилеен Суверен Елизабет II 2022

 

Държава: Великобритания

Монетен двор: The Royal Mint

Тегло: 2 гр.

Проба: 916.7/1000

Чисто злато: 1.83 гр.

Диаметър: 13.5 мм

Дебелина: 0.95 мм

Гурт: назъбен

Номинал: 1/4

Валута: Британски Суверен

Опаковка: пластмасова капсула

* Монетата е освободена от ДДС.

** Снимките са илюстративни

 

 

Предимства на колекционната монета 1/4 Британски Суверен

 

1/4 Британски Юбилеен Суверен е нова емисия за Британския Монетен Двор и тя излиза точно в юбилейната 2022 год. Досега се емитираха само 1 и 1/2 Суверен. Поради малкия си размер и специфичния дизайн, който ще бъде само тази година, се очаква цените му на вторичния пазар да скочат значително в бъдеще. Монетата е подходяща за колекция и е чудесен бюджетен подарък, но поради по-високите си надценки не е удачна за инвестиция.

 

 

Съхранение на Британските Суверени 

 

Съхранението им е лесно.

 

Историческите Суверени са били в обращение в миналото, не се секат в днешно  време и съответно не се очаква те да са чисто нови. Умерени износвания са напълно приемливи. При фабрично тегло от 7.99 гр., за инвестиционни се считат всички, които са най-малко 7.91 гр.

 

Модерните Суверени, които са сечени с инвестиционна цел и не са били в обращение, търпят микро драскотини, но при тях изискването за тегло на монетата е да бъде точно или почти точно.

 

И двете категории могат да се третират с ръце и да се съхраняват на фишеци без капусли една до друга ( ние Ви ги продаваме с капсули). Изпускане на монетата рядко би я повредило поради относително ниската им проба (916/1000). Примесите правят монетите от този стандарт устойчиви на удари и изхабяване. Микро драскотините са нормални при покупката на такива монети. Това ги прави подходящи за инвеститори, които имат съображения относно съхранението на монетите. Всички монети, с които igold търгува, са в състояние отговарящо на международните норми, приети от дилърите на инвестиционно злато по света.

 

Прочетете още за инвестиционното състояние различните златни продукти.

 

 

NB: igold.bg изкупува всички видове исторически и модерни стандартни инвестиционни Суверени на обявените от нас цени. Прочетете и статията ни за спецификите при различните видове Британски златни суверени.

 

 

Безплатна доставка и застраховка при поръчки над 500 лв.

 

Можете да вземете продуктите си от нашия офис или да ги получите с куриер на стойност до 9770 лв. Над тази стойност ги изпращаме с охраняем инкасо автомобил отново за наша сметка. Вярваме, че клиентът не трябва да плаща услуга 'куриер' и услуга 'обявена стойност' при поръчка на инвестиционно злато на стойност над 500 лв. Получавате и безплатната услуга 'преглед на пратка' за да може да видите за какво плащате. Плащате, каквото виждате в сайта ни. Услугaтa 'наложен платеж' e пожелателнa от клиента и се заплаща от него. Услуга 'наложен платеж' може да се спести при авансово плащане по банков път на база издадена от нас фактура. Вижте повече тук

 

 

Интересни факти за златните Британски Суверени

 

Създаден за пръв път през 1489 г. и представляващ върха на изкуството на сеченето, суверенът е известен през вековете със своята надеждност и прецизна изработка. През 2022 г. Кралският Монетен Двор представя специално издание, което отбелязва историческо кралско събитие - Платинения юбилей на Нейно Величество Кралицата. От 1952 г. насам кралицата изпълнява своите кралски задължения с непоколебима грация и всеотдайност, спазвайки обещанието, което дава в първата си телевизионна реч, в която обещава „сърцето и предаността си“ към нациите на Обединеното кралство и Британската общност. Платиненият юбилей на кралицата бележи крайъгълен камък в едно наистина забележително царуване, а подвиг от такъв ранг заслужава специално възпоменание.

 

За да почете такова постижение, каквото вероятно няма да видим отново с векове, Британският Кралски Монетен Двор променя дизайна на задната част на суверена от 2022 год. Вместо да показва Свети Георги пронизващ Змея, показва интерпретация на Кралския Герб от уважавания хералдически художник Тимъти Ноад, което го прави третият различен обратен дизайн за монетата.