По случай 4 години от създаването на групата "Форум Инвестиционно Злато" всеки инвеститор получава най- ниската цена за 1 гр. Combibar независимо от бройката до края на юли!
Продаваме злато. Купувате свобода

Продаваме злато. Купувате свобода

igold в медиите
По случай 4 години от създаването на групата "Форум Инвестиционно Злато" всеки инвеститор получава най- ниската цена за 1 гр. Combibar независимо от бройката до края на юли!
Продаваме злато. Купувате свобода

7.99 гр. Златна Монета Британски Суверен Елизабет 2016-2021

 

Държава: Великобритания

Монетен двор: The Royal Mint

Тегло: 7.99 гр.

Проба: 916.7/1000

Чисто злато: 7.32 гр.

Диаметър: 22 мм

Дебелина: 1.52 мм

Гурт: назъбен

Номинал: 1

Валута: Британски Суверен

Опаковка: пластмасова капсула

* Монетата е освободена от ДДС.

* * Снимките са илюстративни и са

заснети ексклузивно за igold.

 

 

Предимства на инвестицията в златни Британски Суверени

 

Британските Суверени са втората по популярност и ликвидност категория исторически монети след 20 франковите монети. Предпочитани както на българския пазар на инвестиционно злато, така и на всички световни пазари. Освен в България, Суверените са изключително подходящи и за хора, които живеят или плануват да живеят във Великобритания, където тези монети са освободени от Capital Gain Taxes (Данък върху Капиталовата Печалба). Монетата е най-предпочитаната инвестиция в злато и в съседна Гърция, поради традиционните връзки на страната с Великобритания. 

 

 

Съхранение на Британските Суверени 

 

Съхранението им е лесно.

 

Историческите Суверени са били в обращение в миналото, не се секат в днешно  време и съответно не се очаква те да са чисто нови. Умерени износвания са напълно приемливи. При фабрично тегло от 7.99 гр., за инвестиционни се считат всички, които са най-малко 7.91 гр.

 

Модерните Суверени, които са сечени с инвестиционна цел и не са били в обращение, търпят микро драскотини, но при тях изискването за тегло на монетата е да бъде точно или почти точно.

 

И двете категории могат да се третират с ръце и да се съхраняват на фишеци без капусли една до друга ( ние Ви ги продаваме с капсули). Изпускане на монетата рядко би я повредило поради относително ниската им проба (916/1000). Примесите правят монетите от този стандарт устойчиви на удари и изхабяване. Микро драскотините са нормални при покупката на такива монети. Това ги прави подходящи за инвеститори, които имат съображения относно съхранението на монетите. Всички монети, с които igold търгува, са в състояние отговарящо на международните норми, приети от дилърите на инвестиционно злато по света.

 

Прочетете още за инвестиционното състояние различните златни продукти.

 

 

NB: igold.bg изкупува всички видове исторически и модерни стандартни инвестиционни Суверени на обявените от нас цени. Прочетете и статията ни за спецификите при различните видове Британски златни суверени.

 

 

Безплатна доставка и застраховка при поръчки над 500 лв.

 

Можете да вземете продуктите си от нашия офис или да ги получите с куриер на стойност до 9770 лв. Над тази стойност ги изпращаме с охраняем инкасо автомобил отново за наша сметка. Вярваме, че клиентът не трябва да плаща услуга 'куриер' и услуга 'обявена стойност' при поръчка на инвестиционно злато на стойност над 500 лв. Получавате и безплатната услуга 'преглед на пратка' за да може да видите за какво плащате. Плащате, каквото виждате в сайта ни. Услугaтa 'наложен платеж' e пожелателнa от клиента и се заплаща от него. Услуга 'наложен платеж' може да се спести при авансово плащане по банков път на база издадена от нас фактура. Вижте повече тук

 

 

Интересни факти за златните Британски Суверени

 

През 1819 год., по време на управлението на Джордж III, са били изсечени само 3574 Суверена. Макар и това да не е най- ниският тираж ( най- ниският тираж е емитиран от монетния двор на Претория през 1923 год. и е от едва 406 монети ), към дадения момент са налични само 10 монети от 1819 год. В редките случаи, когато такава се появи на търг, тя се търгува на колосални цени, дори и в лошо състояние.

 

На 8 май 2013 год., такъв Суверен е продаден на търг от аукциона Baldwin's за невероятните 186 000 британски паунда. Монетата, която е била част от 'колекцията на Bentley' се превръща в атракцията на търга.

 

Смята се, че съществува един такъв Суверен от 1819 год. в състояние proof ( перфектно ). Понастоящем обаче, местонахождението на монетата е неизвестно и не е виждана повече от 70 години. Достатъчно е да се каже, че ако и когато се появи отново, стойността ѝ вероятно ще надхвърли 250 000 британски паунда. 

 

Може би е време да проверите, дали сред инвестициионните Ви Суверени случайно не е попаднала такава монета от 1918 год. Съмняваме се, но все пак си заслужава усилието.