Продаваме злато. Купувате свобода

Продаваме злато. Купувате свобода

igold в медиите
Продаваме злато. Купувате свобода

8.33 гр. Златна Монета 10 Мексикански Песо Идалго 1905-1959

 

Държава: Мексико

Монетен двор: Casa de Moneda de Mexico

Тегло: 8.33 гр.

Проба: 900/1000

Чисто злато: 7.50 гр.

Диаметър: 22.50 мм

Дебелина: 1.40 мм

Гурт: надпис

Номинал: 10

Валута: Мексиканско Песо

Опаковка: пластмасова капсула

* Монетата е освободена от ДДС

** Снимките са илюстративни

 

 

Предимства на инвестицията в златни 10 Песо Идалго

 

Монетата е силно ограничена на пазарите към днешна дата и се намира трудно в обеми. Макар и да е инвестиционна монета, не е сечена в огромни тиражи, както 20 Франка и Суверени, което традиционно означва няколко процента по- висока цена на пазарите, особено когато няма големи наличности от нея. Сечена е само в годините 1905, 1906, 1907, 1908, 1910, 1916, 1917, 1919, 1920, 1959 год. Това до голяма степен я прави и подходяща за всяка колекция от световни исторически монети.

 

 

 

Съхранение на Златната Монета 10 Песо Идалго от 8.33 гр.

 

Съхранението им е лесно. Монетите са били в обращение в миналото, не се секат в днешно  време и съответно не се очаква те да са чисто нови. Умерени износвания са напълно приемливи. Допустими са изхабявания до 1 % от теглото, но реално повечето от тези монети са в много добро състояние и почти нямат изхабявания. Могат да се пипат с ръце и да се съхраняват на фишеци. Изпускане на монетата рядко би я повредило поради ниската им проба ( 900/1000 ). Примесите правят монетите от този стандард устойчиви на удари и изтъркване. Микро драскотините са нормални при покупката на такива монети. Това ги прави подходящи за инвеститори, които имат съображения относно съхранението на монетите. Всички монети, с които igold търгува са в състояние отговарящо на международните норми приети от дилърите на инвестиционно злато по света.

Прочетете още за инвестиционното състояние различните златни продукти.

 

 

Безплатна доставка и застраховка при поръчки над 500 лв.

 

Можете да вземете продуктите си от нашия офис или да ги получите с куриер на стойност до 9770 лв. Над тази стойност ги изпращаме с охраняем инкасо автомобил отново за наша сметка. Вярваме, че клиентът не трябва да плаща услуга 'куриер' и услуга 'обявена стойност' при поръчка на инвестиционно злато на стойност над 500 лв. Получавате и безплатната услуга 'преглед на пратка' за да може да видите за какво плащате. Плащате, каквото виждате в сайта ни. Услугaтa 'наложен платеж' e пожелателнa от клиента и се заплаща от него. Услуга 'наложен платеж' може да се спести при авансово плащане по банков път на база издадена от нас фактура. Вижте повече тук

 

 

Интересни факти за 10 Песо Идалго

 

Мексиканската златна монета от 10 Песо изобразява националния герой на Мексико Дон Мигел Идалго, римокатолически свещеник, който организира армия от граждани и селяни в битката за независимостта на Мексико и който се превръща в мъченик, след като е убит от испанците през 1811 год. Така той се превръща в един от основоположниците на Мексиканската Война за Независимост. Тази златна монета има чисто златно тегло от 0.2411 oz.( 7.50 гр.) Монетата е с проба 900 и е изсечена за първи път през 1905 г. като е емитирана чак до 1972 г. 

 

На лицевата страна е изобразен вляво портрет на Дон Мигел Идалго със следните надписи; „DIEZ PESOS“, „M“, звезда и годината на отсичане. На обратната страна е изобразен златен орел, кацнал върху кактус 'круша', държащ змия в човката си. Изображението е ориентирано в кръг, като долната половина изобразява венец от маслини и дъб, а в горната половина се вижда надписа „Estados Unidos Mexicanos“.