Продаваме злато. Купувате свобода

Продаваме злато. Купувате свобода

igold в медиите
Продаваме злато. Купувате свобода

12.90 гр. Златна Монета 40 Френски Франка Наполеон I AN 13 1804

 

Държава: Франция

Монетен двор: Monnaie de Paris

Тегло: 12.90 гр.

Проба: 900/1000

Чисто злато: 11.61 гр.

Диаметър: 26 мм

Дебелина: 1.5 мм

Гурт: надпис

Номинал: 40

Валута: Френски Франк

Опаковка: пластмасова капсула

* Монетата е освободена от ДДС

* * Снимките са илюстративни

 

 

Предимства на нумизматична Монета от 40 франка Наполеон I, AN 13, 1804 год.

 

Монетите от 40 Франка Наполеон I AN 13 ( 1804 ) са по-редки монети от по-късните 40 Франка Наполеон I 1806 год. и Наполеон с венец 1809-1813, поради което са по-скъпи.

 

 

Съхранение на 40 франковите златни монети Наполеон I, AN 13 ( 1804 )

 

Съхранението им е лесно. Монетите са били в обращение в миналото, не се секат в днешно  време и съответно не се очаква те да са чисто нови. Умерени износвания са напълно приемливи. Цените им варират спрямо качеството и рядкостта на монетния двор, в който са отсечени. При тези монети, за разлика от 20 франковите, са допустими и някои единични удари или наранявания. При фабрично тегло от 12.90 гр., колекционерите избират сами, дали теглото отговаря на изискванията им, така че питайте и за конкретно тегло на монетата, която ще закупите. Могат да се третират с ръце и да се съхраняват на фишеци. Изпускане на монетите рядко би ги повредило поради ниската им проба (900/1000). Примесите правят монетите от този стандарт устойчиви на удари и изтъркване. Микродраскотините и изхабявания са нормални при покупката на такива монети. Това ги прави подходящи за колекционери, които имат съображения относно съхранението на монетите. 

 

 

Безплатна доставка и застраховка при поръчки над 500 лв.

 

Можете да вземете продуктите си от нашия офис или да ги получите с куриер на стойност до 9770 лв. Над тази стойност ги изпращаме с охраняем инкасо автомобил отново за наша сметка. Вярваме, че клиентът не трябва да плаща услуга 'куриер' и услуга 'обявена стойност' при поръчка на инвестиционно злато на стойност над 500 лв. Получавате и безплатната услуга 'преглед на пратка' за да може да видите за какво плащате. Плащате, каквото виждате в сайта ни. Услугaтa 'наложен платеж' e пожелателнa от клиента и се заплаща от него. Услуга 'наложен платеж' може да се спести при авансово плащане по банков път на база издадена от нас фактура. Вижте повече тук

 

 

Интересни факти за златните монети от 40 Франка Наполеон I, AN 13, 1804 год.

 

На някои монети от този период, няма да видите година, както сте свикнали, а ще видите AN 13 ( 1804 ) или AN 14 ( 1805 ). Как става това?  Е, щом държите да знаете...

 

Toва са години спрямо така нареченият „Френски Революционен Календар“. Макар и създаден по време на Революцията, това е не чак толкова валидно наименование. Първоначално се води дебат дали календарът трябва да отпразнува Великата Френска Революция, започнала през юли 1789 год. или Републиката, създадена през 1792 год. Веднага след 14 юли 1789 год. вестници и брошури започват да наричат ​​1789 година I на Свободата и следващите години II и III. През 1792 г., при практическия проблем с датирането на финансовите транзакции, законодателната асамблея се сблъсква с проблема с календара. Първоначално изборът на епоха е бил между 1 януари 1789 г., и 14 юли 1789 год. След известно колебание събранието решава на 2 януари 1792 г., че всички официални документи ще използват „ерата на свободата“ и че годината IV на свободата започва на 1 януари 1792 г. Тази употреба е променена на 22 септември 1792 год., когато е провъзгласена републиката и Конвенцията решава, че всички публични документи ще бъдат датирани на година I на Френската Република. Указът от 2 януари 1793 г. предвижда, че II година на републиката започва на 1 януари 1793 год .; това бива отменено с въвеждането на новия календар, който определя 22 септември 1793 год. за началото на II година. Създаването на републиката се използва като епохална дата за календара; следователно календарът отбелязва Републиката, а не Революцията. Във Франция е известен като calendrier républicain, както и calendrier révolutionnaire. Френските монети от периода естествено са отсечени спрямо този календар. Мнозина показват годината (на френски: AN) с арабски цифри, въпреки че по някои въпроси са използвани римски цифри. Монетите от 11-та година обикновено носят дата XI, за да се избегне объркване с римската II. Френската революция обикновено се счита за завършила с преврата от 18 Brumaire ( Не питайте. Това е името на месец от 22 октомври до 20 ноември по същия този календар ), VIII година (9 ноември 1799 год.) и държавния преврат на Наполеон Бонапарт срещу установения конституционен режим на Дирекцията.

 

Типична бъркотия по френски.