Продаваме злато. Купувате свобода

Продаваме злато. Купувате свобода

igold в медиите
Продаваме злато. Купувате свобода

6.45 гр. Златна Монета 20 Италиански Лири Виторио Емануеле II Сардиния 1850- 1861

 

Държава: Италия

Монетен двор: Banca D'Italia

Тегло: 6.45 гр.

Проба: 900/1000

Чисто злато: 5.81 гр.

Диаметър: 21 мм

Дебелина: 1.25 мм

Гурт: назъбен

Номинал: 20

Валута: Италианска Лира

Опаковка: пластмасова капсула

* Монетата е освободена от ДДС.

* * Снимките са илюстративни и са

заснети ексклузивно за igold.

 

 

Предимства на колекционната златна монета 20 Лири Виторио Eмануеле II, Сардиния

 

За разлика стандартните 20 Лири Умберто I и Емануеле II, 20 Виторио Емануеле II, Сардиния е твърдо колекционна монета.

 

 

Съхранение на 20 франковите златни Лири Виторио Емануеле II, Сардиния

 

Съхранението им е лесно. Монетите са били в обращение в миналото, не се секат в днешно  време и съответно не се очаква те да са чисто нови. Умерени износвания са напълно приемливи. Цените им варират спрямо качеството и износванията. Могат да се пипат с ръце и да се съхраняват на фишеци. Изпускане на монетата рядко би я повредило поради ниската им проба ( 900/1000 ). Примесите правят монетите от този стандард устойчиви на удари и изтъркване. Микро драскотините са нормални при покупката на такива монети. Това ги прави подходящи за инвеститори, които имат съображения относно съхранението на монетите. Всички монети, с които igold търгува са в състояние отговарящо на международните норми приети от дилърите на инвестиционно злато по света.

Прочетете още за инвестиционното състояние различните златни продукти.

 

 

Безплатна доставка и застраховка при поръчки над 500 лв.

 

Можете да вземете продуктите си от нашия офис или да ги получите с куриер на стойност до 9770 лв. Над тази стойност ги изпращаме с охраняем инкасо автомобил отново за наша сметка. Вярваме, че клиентът не трябва да плаща услуга 'куриер' и услуга 'обявена стойност' при поръчка на инвестиционно злато на стойност над 500 лв. Получавате и безплатната услуга 'преглед на пратка' за да може да видите за какво плащате. Плащате, каквото виждате в сайта ни. Услугaтa 'наложен платеж' e пожелателнa от клиента и се заплаща от него. Услуга 'наложен платеж' може да се спести при авансово плащане по банков път на база издадена от нас фактура. Вижте повече тук

 

 

Интересни факти за златните монети франков стандарт 20 Лири Виторио Емануеле II, Сардиния

 

Виторио Емануеле II (1820 – 1878) е най-обичаният владетел сред владетелите от Савойския Дом, основно заради човечността си. След като става крал на Сардиния през 1849 г., той поставя Пиемонт, който е под негово владение, начело на проекта Рисорджименто; коронован за крал на Италия през 1861 г., след обединението на Италия, и отново през 1870 г. след превземането на Рим. След смъртта му на 9 януари 1878 г. той е възпоменаван, като „Господин Крал“ и баща на отечеството.