По случай 4 години от създаването на групата "Форум Инвестиционно Злато" всеки инвеститор получава най- ниската цена за 1 гр. Combibar независимо от бройката до края на юли!
Продаваме злато. Купувате свобода

Продаваме злато. Купувате свобода

igold в медиите
По случай 4 години от създаването на групата "Форум Инвестиционно Злато" всеки инвеститор получава най- ниската цена за 1 гр. Combibar независимо от бройката до края на юли!
Продаваме злато. Купувате свобода

3.99 гр. Златна Монета 1 Ранд Южна Африка 1961-1983

 

Държава: Южна Африка

Монетен двор: Rand Refinery South Africa

Тегло: 3.99 гр.

Проба: 916.7/1000

Чисто злато: 3.66 гр.

Диаметър: 19.5 мм

Дебелина: 1.1 мм

Гурт: назъбен

Номинал: 1

Валута: Ранд

Опаковка: пластмасова капсула

* Монетата е освободена от ДДС.

* * Снимките са илюстративни

 

 

Предимства на златния 1 Ранд от Южна Африка

 

2 Ранда Южна Африка 7.99 гр, проба 917 е рядка в днешни времена монета, но 1 Ранд 3.99 гр. е далеч по-рядка. Причината - силно лимитираните тиражи на 1 Ранд. Някои години са сечени в едва 2-3000 бройки. Затова и тази монета е по-скъпа и спада по-скоро към колекционни монети, отколкото към инвестиционни. Стандартът е досущ като на 1/2 Британски Суверен и определено е попълнение за всеки колекционер на британски суверени и монети със същия стандарт.

 

 

Съхранение на Рандовете от Южна Африка 

 

Съхранението им е лесно.

Монетите са еквивалентни на британските суверени като проба, брутно тегло и примеси, така че условията за съхранение се припокриват напълно с тези за новосечените след ВСВ с инвестиционна цел суверени, като Елизабет II с Венец, Корона и по-новите емисии.

Рандовете не са били в обращение в миналото, но не се и секат в днешно  време и съответно не се очаква те да са чисто нови. В годините са преминавали през много различни инвеститори и са съхранявани без капсули. Умерени драскотини са напълно приемливи.

 

Могат да се третират с ръце и да се съхраняват на фишеци без капусли една до друга (ние Ви ги продаваме с капсули). Изпускане на монетите рядко би ги повредило поради относително ниската им проба (916/1000). Примесите правят монетите от този стандарт устойчиви на удари и изхабяване. Микродраскотините са нормални при покупката на такива монети. Това ги прави подходящи за инвеститори, които имат съображения относно съхранението на монетите. Всички монети, с които igold търгува, са в състояние отговарящо на международните норми, приети от дилърите на инвестиционно злато по света.

 

Прочетете още за инвестиционното състояние различните златни продукти.

 

 

NB: igold.bg изкупува всички видове исторически и модерни стандартни инвестиционни Суверени на обявените от нас цени. Прочетете и статията ни за спецификите при различните видове Британски златни суверени.

 

 

Безплатна доставка и застраховка при поръчки над 500 лв.

 

Можете да вземете продуктите си от нашия офис или да ги получите с куриер на стойност до 9770 лв. Над тази стойност ги изпращаме с охраняем инкасо автомобил отново за наша сметка. Вярваме, че клиентът не трябва да плаща услуга 'куриер' и услуга 'обявена стойност' при поръчка на инвестиционно злато на стойност над 500 лв. Получавате и безплатната услуга 'преглед на пратка' за да може да видите за какво плащате. Плащате, каквото виждате в сайта ни. Услугaтa 'наложен платеж' e пожелателнa от клиента и се заплаща от него. Услуга 'наложен платеж' може да се спести при авансово плащане по банков път на база издадена от нас фактура. Вижте повече тук

 

 

Интересни факти за златните Рандовете 

 

Полъх от миналото... старите инвеститори в злато познават добре монетата от 1 Ранд. През 70-те и 80-те, когато бушува инфлация и търсенето на злато от обикновения човек е голямо, все още няма дребни модерни кюлчета и дребни новосечени инвестиционни монети. Всичко, което може да купи човекът с малък бюджет, е исторически монети, а такива са трудно достъпни при такова колосално търсене. 2 Ранда, а и малката половинка от 1 Ранд стават най-популярния къс злато за дребния инвеститор на световна база тогава. Днес отново се появяват на пазара. Дали не са задържани от някой още тогава при цена на златото от 36 USD? Кой знае. Ако е така, вероятно му е добре, че е продал сега при цена от 1800 USD към момента, в който качваме този продукт.