igold в медиите

31.1 гр. ( 1 toz. ) Златна Монета Кралски Зверове Финална Монета 2021

 

Държава: Великобритания

Монетен двор: The Royal Mint

Година на емитиране: 2021

Тегло: 31.1 гр.

Проба: 999.9/1000

Чисто злато: 31.1 гр.

Диаметър: 32.69 мм

Гурт: назъбен

Номинал: 100

Валута: Британски Паунд

Опаковка: специфична фабрична пластмасова капсула от рафинерията

* Монетата е освободена от ДДС

* * Снимките са илюстративни 

 

 

Особености на колекционната монета от 1 oz. Кралски Зверове 2021 год.

 

Серията 'Кралските Зверове' е отговорът на Кралският Британски Монетен Двор на серията 'Лунари' на Пърт Минт. Дълги години, серията Лунари на Пърт бе лидер без конкуренция в този клас продукти, който се характеризира, като граничен между инвестицията и нумизматиката в годината на отсичане и чисто нумизматичен в следващите години. Множество монетни дворове опитаха да направят сходни серии, които да конкурират Лунарите безуспешно. Първият успешен опит за реален конкурент е именно серията Кралски Зверове.

 

 

Съхранение на колекционната монета Хрътката от Ричмънд

 

Монетите от тази серия идват в специфични солидни капсули с остри ръбове от самия монетен двор. Монетите са в нумизматичен клас brilliant uncirculated и трябва да останат в такова състояние. Докосване с ръка не би ги повредило, но дори най- малка драскотина би свалила цената им, така че препоръчваме никога да не се отварят от капсулите или това да се прави с изключително внимание и само при нужда.

 

Прочетете още за инвестиционното състояние различните златни продукти.

 

 

Безплатна доставка и застраховка при поръчки над 500 лв.

 

Можете да вземете продуктите си от нашия офис или да ги получите с куриер на стойност до 9770 лв. Над тази стойност ги изпращаме с охраняем инкасо автомобил отново за наша сметка. Вярваме, че клиентът не трябва да плаща услуга 'куриер' и услуга 'обявена стойност' при поръчка на инвестиционно злато на стойност над 500 лв. Получавате и безплатната услуга 'преглед на пратка' за да може да видите за какво плащате. Плащате, каквото виждате в сайта ни. Услугaтa 'наложен платеж' e пожелателнa от клиента и се заплаща от него. Услуга 'наложен платеж' може да се спести при авансово плащане по банков път на база издадена от нас фактура. Вижте повече тук

 

 

Интересни факти за златната монета Хрътката от Ричмънд

 

Toвa e единадесетото и последно издание в силно търсената на вторичния пазар поредица Queen’s Beasts ( Кралски Зверове ) на The Royal Mint.

При коронацията на Нейно Величество Кралицата през 1953 г., входът на Уестминстърското абатство е 'охраняван' от десет невероятни същества. Зверовете на кралицата са статуи, високи шест фута, символизиращи наследството и историята, които кралица Елизабет II получава в този ден. Тези кралски пазители са оживени в колекция, наречена в тяхна чест, която започна през годината, в която кралицата става най-дълго царуващият жив монарх в света.

Това е монетата, която обединява всички 10 митични животни от серията!

facebookinstagramtwitter

Продаваме злато. Купувате свобода