Продаваме злато. Купувате свобода

Продаваме злато. Купувате свобода

igold в медиите
Продаваме злато. Купувате свобода

7.78 гр. ( 1/4 toz. ) Златна Монета Австралийско Кенгуру

Налични и последни бройки с Елизабет II

 

Държава: Австралия

Монетен двор: Perth Mint

Тегло: 7.78 гр.

Проба: 999.9/1000

Чисто злато: 7.78 гр.

Диаметър: 20.6 мм

Дебелина: 2.3 мм

Гурт: назъбен

Номинал: 100

Валута: Австралийски Долар

Състояние: винаги недокосвана

Опаковка: фабрична пластмасова капсула от рафинерията

* Монетата е освободена от ДДС

* * Снимките са илюстративни 

 

Предимства на Австралийското Кенгуру от 1/4 oz.

 

За разлика от Кенгуруто от 1 toz. и 1/2 toz., това от 1/4 toz. е по- скоро подаръчно, отколкото инвестиционно, заради относително по- високата му надценка в сравнение с еквивалентно делими инвестиционни монети, като Суверени и 20 Франкови монети. Подходящо е за хора, които искат да направят бюджетен подарък с перфектна никога недоксована монета или за колекция. 

 

 

Съхранение на Австралийското Кенгуру 

 

Монетата не трябва да се докосва с ръце. Финото матово покритие при тази монета се поврежда непоправимо при допир с ръка и върху него остават отпечатъци. За разлика от другите стандартни златни едноунциеви инвестиционни монети, Кенгуруто не пристига в тубоси, а директно в капсули от монетния двор на Perth Mint, които не трябва да се отварят oт дилъра или инвеститора. Ако се наложи контакт с ръце при случайно счупване на капсулата, задължително трябва да се държи за гурта ( ръба на монетата ). Употребата на памучни ръкавици при контакт е задължителна. Всички монети, с които igold търгува са в перфектно състояние и биха били изкупени, като инвестиционно злато навсякъде по света.

 

Прочетете още за инвестиционното състояние на различните златни продукти.

 

 

Безплатна доставка и застраховка при поръчки над 500 лв.

 

Можете да вземете продуктите си от нашия офис или да ги получите с куриер на стойност до 9770 лв. Над тази стойност ги изпращаме с охраняем инкасо автомобил отново за наша сметка. Вярваме, че клиентът не трябва да плаща услуга 'куриер' и услуга 'обявена стойност' при поръчка на инвестиционно злато на стойност над 500 лв. Получавате и безплатната услуга 'преглед на пратка' за да може да видите за какво плащате. Плащате, каквото виждате в сайта ни. Услугaтa 'наложен платеж' e пожелателнa от клиента и се заплаща от него. Услуга 'наложен платеж' може да се спести при авансово плащане по банков път на база издадена от нас фактура. Вижте повече тук

 

 

Интересни факти за златната монета Кенгуру

 

Пърт Минт започва да сече своята златна инвестиционна монета за първи път през 1986 год. В началото, тя не изобразява Кенгуру, а къс самородно злато, наречен на английски език 'Nugget'. За да могат да пробият на пазара, от Пърт Минт вкарват две иновации, които другите монетни дворове не предлагат. Първата се състои в това, че монетата се търгува във фабрична пластмасова капсула. Тази характеристика се запазва и до ден днешен. За разлика от другите монетни дворове, които изпращат монетите си в тубуси, Пърт Минт ги изпращат директно в капсули и това изискване остава при търговията с тях. Второто, с което монетният двор завладява нови пазари е матовото покритие. За времето си, това е иновация, която никой друг монетен двор не е предлагал и която дава предимство на монетата пред своите конкуренти. 

 

От 1989 год. започват да се емитират златни Кенгурута, които заместват златния Nugget.

 

Единствено Perth Mint и Китайските Монетни Дворове променят изцяло дизайна на инвестиционната си монета всяка година, като сменят Кенгуруто и Пандата на лицевата страна на монетата и оставят дизайна на гърба без промяна.