Продаваме злато. Купувате свобода

Продаваме злато. Купувате свобода

igold в медиите
Продаваме злато. Купувате свобода

31.1 гр. ( 1 toz. ) Златна Монета Зверовете на Тюдорите Козелът от Бофорт 2023

Държава: Великобритания

Монетен двор: The Royal Mint

Година на емитиране: 2023

Тегло: 31.1 гр.

Проба: 999.9/1000

Чисто злато: 31.1 гр.

Диаметър: 32.69 мм

Гурт: назъбен

Номинал: 100

Валута: Британски Паунд

Опаковка: капсула

* Монетата е освободена от ДДС

* * Снимките са илюстративни 

 

 

Особености на колекционната монета от 1 oz. Зверовете на Тюдорите, Бофортски Козел 2023 год.

 

 

Козелът от Бофорт е втората монета от новата серия на Royal Mint 'Зверовете на Тюдорите', която е наследникът на приключилата през 2021 год. серия 'Кралски Зверове'. Серията 'Кралски Зверове' се заформи като основен конкурент на Лунарите на Perth Mint и нейните монети се търгуват високо на вторичния пазар сред колекционери по цял свят. 

С победата на Дома на Ланкастър над този на Йорк във Войните на Розите се ражда могъща династия. За да подчертае легитимността на своето управление и да обедини домовете, Хенри VII се жени за Елизабет Йоркска. 

Хенри VIII, както и баща му, имат една единствена цел - да легитимират династията Тюдор. А за тази цел владетелите винаги се обръщат към древната хералдика и символиката в посланията си. Хемптън Корт е мястото, на което ясно се вижда хералдиката, използвана за целта от двамата владетели.


Дворецът е една от най-известните резиденции на краля и място, което той използва за удоволствия и празненства.

 

Десет каменни звяра се издигат по моста на Ров, представляващ родословието на Хенри VIII и третата му съпруга Джейн Сиймор. Те са микс от истински животни и митични същества и носят със себе си посланията под формата на  хералдически символи на една от най-мощните династии в историята на Англия, а именно - Тюдор.

 

Тази серия ще изобразqwa точно тях.

 

 

Съхранение на колекционната монета Козелът от Бофорт

 

Монетите са в нумизматичен клас brilliant uncirculated и трябва да останат в такова състояние. Докосване с ръка не би ги повредило, но дори най-малка драскотина би свалила цената им, така че препоръчваме никога да не се отварят от капсулите или това да се прави с изключително внимание и само при нужда.

 

Прочетете още за инвестиционното състояние различните златни продукти.

 

 

Безплатна доставка и застраховка при поръчки над 500 лв.

 

Можете да вземете продуктите си от нашия офис или да ги получите с куриер на стойност до 9770 лв. Над тази стойност ги изпращаме с охраняем инкасо автомобил отново за наша сметка. Вярваме, че клиентът не трябва да плаща услуга 'куриер' и услуга 'обявена стойност' при поръчка на инвестиционно злато на стойност над 500 лв. Получавате и безплатната услуга 'преглед на пратка' за да може да видите за какво плащате. Плащате, каквото виждате в сайта ни. Услугaтa 'наложен платеж' e пожелателнa от клиента и се заплаща от него. Услуга 'наложен платеж' може да се спести при авансово плащане по банков път на база издадена от нас фактура. Вижте повече тук

 

 

Интересни факти за златната монета 31.1 гр. Козелът от Бофорт

 

Дейвид Лорънс е дизайнерът уловил митичния козел на задната страна на монетата. На лицевата страна на монетата е изобразен петият ( и последният ) окончателно изсечен портрет на Нейно Величество Кралицата от Джоди Кларк .

 

Отсечена от чисто злато 999,9 ,монетата се предлага в два златни варианта 31.1 гр.(1 toz.) и 7.78 гр.(1/4oz.), както и от сребро и платина.

 

Втората монета от серията кюлчета, която прославя династията Тюдор

Представя митичния Козирог на Бофорт

Съдържа една унция чисто злато с проба 999,9

Отсечени по стандарта за кюлчета на Кралския монетен двор

Дейвид Лорънс е създал яростно изображение на Йейл

Фоновата текстура на повърхността на верижна риза осигурява допълнителна сигурност

Индивидуално опаковани във фабрични капсули