Продаваме злато. Купувате свобода

Продаваме злато. Купувате свобода

igold в медиите
Продаваме злато. Купувате свобода

7.96 гр. Златна Монета 20 Марки Карл I Вуртемберг 1872- 1873

 

Държава: Германска Империя

Монетен двор: Staatliche Münze Baden- Württenberg, Stutgart

Тегло: 7.96 гр.

Проба: 900/1000

Чисто злато: 7.16 гр.

Диаметър: 22.5 мм

Дебелина: 1.40 мм

Гурт: надпис

Номинал: 20

Години на изсичане: 1872- 1873

Валута: Германска Марка

Опаковка: пластмасова капсула

* Монетата е освободена от ДДС

* * Снимките са илюстративни 

 

 

Предимства на колекционната монета от 20 Марки Карл I, Вуртемберг

 

20 Марки Карл I, Вуртемберг са твърдо колекционна монета за разлика от Вилхелм II, Прусия, които са в клас инвестиционни. Намират се трудно в силно ограничени количества и на относително по- високи цени.

 

 

 

Съхранение на златните монети 20 Марки Карл I, Вуртемберг

 

Съхранението им е лесно. Монетите са били в обращение в миналото, не се секат в днешно  време и съответно не се очаква те да са чисто нови. Умерени износвания са напълно приемливи. При все това, като цяло те са в по- добро състояние от старите емисии на 20 Франка Наполеон ( без венец ). Цените им зависят от състоянието и износванията. Могат да се третират с ръце и да се съхраняват на фишеци. Изпускане на монетата рядко би я повредило поради ниската им проба ( 900/1000 ). Примесите правят монетите от този стандард устойчиви на удари и изтъркване. Микро драскотините са нормални при покупката на такива монети. Това ги прави подходящи за инвеститори, които имат съображения относно съхранението на монетите. Всички монети, с които igold търгува са в състояние отговарящо на международните норми приети от дилърите на инвестиционно злато по света.

Прочетете още за инвестиционното състояние различните златни продукти.

 

 

Безплатна доставка и застраховка при поръчки над 500 лв.

 

Можете да вземете продуктите си от нашия офис или да ги получите с куриер на стойност до 9770 лв. Над тази стойност ги изпращаме с охраняем инкасо автомобил отново за наша сметка. Вярваме, че клиентът не трябва да плаща услуга 'куриер' и услуга 'обявена стойност' при поръчка на инвестиционно злато на стойност над 500 лв. Получавате и безплатната услуга 'преглед на пратка' за да може да видите за какво плащате. Плащате, каквото виждате в сайта ни. Услугaтa 'наложен платеж' e пожелателнa от клиента и се заплаща от него. Услуга 'наложен платеж' може да се спести при авансово плащане по банков път на база издадена от нас фактура. Вижте повече тук

 

 

Интересни факти за златните монети 20 Марки Карл I, Вуртемберг

 

Тиражите иглеждат големи, но монетата е трудно достъпна. Повечето от тях са унищожени.

 

Тираж:

 

1872 F 662 000          
1873 F 1 357 000