igold в медиите

3.11 гр. ( 1/10 toz. ) Златна Монета Британия

 

Държава: Великобритания

Монетен двор: The Royal Mint

Тегло: 3.11 гр. 

Проба: 999.9/1000

Чисто злато: 3.11 гр. 

Диаметър: 16.5 мм

Гурт: назъбен

Номинал: 10

Валута: Британски Паунд

Опаковка: 1 бр. пластмасова капсула/ 10 бр. пластмасов тубус

* Монетата е освободена от ДДС.

** Снимките са илюстративни

  • попитай

 

Предимства на подаръчната златна Монета Британия от 1/10 oz.

 

Перфектна за подарък бюджетна монета на конкурентна цена! 

 

 

Съхранение на златната инвестиционната монета

 

Има сходно съхранение с това на Кленовия Лист и Филхармонията. Монетата се съхранява единично в капсула или в тубус при повече бройки, които получвате при покупка. Поради факта, че фабрично не се капсулира, а идва в тубуси по 10 бр., позволява така наречените 'микро драскотини' при обратното изкупуване, което е добра новина за инвеститорите, които имат притеснения относно съхранението на монетата. Докосването с ръка не е фатално, макар и да не е препоръчително при всички модерни инвестиционни монети.  Позволява да се държи за гурта (ръба на монетата) с ръце. Препоръчва се използването на памучни ръкавици, когато се вади от капулата. Всички монети, с които igold търгува са в перфектно инвестиционно състояние.

Прочетете още за инвестиционното състояние различните златни продукти.

 

 

Безплатна доставка и застраховка при поръчки над 500 лв.

 

Можете да вземете продуктите си от нашия офис или да ги получите с куриер на стойност до 9770 лв. Над тази стойност ги изпращаме с охраняем инкасо автомобил отново за наша сметка. Вярваме, че клиентът не трябва да плаща услуга 'куриер' и услуга 'обявена стойност' при поръчка на инвестиционно злато на стойност над 500 лв. Получавате и безплатната услуга 'преглед на пратка' за да може да видите за какво плащате. Плащате, каквото виждате в сайта ни. Услугaтa 'наложен платеж' e пожелателнa от клиента и се заплаща от него. Услуга 'наложен платеж' може да се спести при авансово плащане по банков път на база издадена от нас фактура. Вижте повече тук

 

 

Интересни факти за Златната Инвестиционна Монета Британия от 15.55 гр.

 

До 2012 год., монетата бе сечена с проба 917, а не 9999. Това е типичната проба за историческите британски монети. След 2012 год. започна да се сече с проба чисто злато. Реално, дали е проба 917 или 9999, в нея винаги е имало една унция чисто злато ( 31.1 гр. ). Просто брутното тегло на тази с проба 917 бе по- високо,а именно 33.93 гр. За капак на това, през 2013, първата година на отсичане в проба чисто злато, диаметърът на монетата бе по- широк от този в следващите години ( от 38.61 мм през 2013 год. до 32.69 мм в следващите години ). Тази серия от промени до известна степен обърка инвеститорите в годините до 2015 год. и Британският Монетен Двор отново набра скорост сред най- големите. В днешни времена, монетата е с право предпочитана във всеки инвестиционен портфейл. 

facebookinstagramtwitter

Продаваме злато. Купувате свобода