Продаваме злато. Купувате свобода

Продаваме злато. Купувате свобода

igold в медиите
Продаваме злато. Купувате свобода

3.61 гр. Златна Монета 50 Турски Куруша Османска Империя

 

Държава: Османска Империя

Монетен двор: Монетен Двор на Константинопол /Истанбул/

Тегло: 3.608 гр.

Проба: 917/1000

Чисто злато: 3.308 гр.

Диаметър: 17.8 мм

Гурт: назъбен

Номинал: 50

Валута: Куруш / пиастра /

Опаковка: пластмасова капсула

* Монетата е освободена от ДДС

* * Снимките са илюстративни

 

 

Предимства на колекционната монета от 50 Турски Куруша

 

За разлика от 100 турски куруша, която е чисто инвестиционна монета, макар и по-трудна за намиране от 20 Франка и суверени, 50 Куруша е истинска рядкост, особено в колекционно качество и особено без да са унищожени чрез закачане на халка за традиционните турски сватби или тествани на златарска плочка.

 

 

Съхранение на златните монети 50 Турски Куруша

 

Съхранението им е лесно. Монетите са били в обращение в миналото, не се секат в днешно  време и съответно не се очаква те да са чисто нови. Умерени износвания са напълно приемливи. Могат да се пипат с ръце и да се съхраняват без капсули. Изпускане на монетата рядко би я повредило поради ниската им проба ( 917/1000 ). Примесите правят монетите от този стандарт устойчиви на удари и изтъркване. Микродраскотините са нормални при покупката на такива монети. Това ги прави подходящи за инвеститори, които имат съображения относно съхранението на монетите. Всички монети, с които igold търгува, са в състояние, отговарящо на международните норми, приети от дилърите на инвестиционно злато по света.

Прочетете още за инвестиционното състояние различните златни продукти.

 

 

Безплатна доставка и застраховка при поръчки над 500 лв.

 

Можете да вземете продуктите си от нашия офис или да ги получите с куриер на стойност до 9770 лв. Над тази стойност ги изпращаме с охраняем инкасо автомобил отново за наша сметка. Вярваме, че клиентът не трябва да плаща услуга 'куриер' и услуга 'обявена стойност' при поръчка на инвестиционно злато на стойност над 500 лв. Получавате и безплатната услуга 'преглед на пратка' за да може да видите за какво плащате. Плащате, каквото виждате в сайта ни. Услугaтa 'наложен платеж' e пожелателнa от клиента и се заплаща от него. Услуга 'наложен платеж' може да се спести при авансово плащане по банков път на база издадена от нас фактура. Вижте повече тук

 

 

Интересни факти за златните монети 50 Куруша

 

Турските златни монети от 50 куруша са поглед към славните дни на могъщата Османска Империя. За няколко века, мюсюлманска суперсила представлява най-голямата Империя в Европа и Близкия изток. В разцвета си, тя ефективно се простира от Северна Централна Африка през Либия и Египет, по-голямата част от Близкия Изток и Арабския Полуостров, Турция, Йордания, Ирак, Гърция, Кипър и Балканите чак до портите на Виена в Австрия. Империята застава на грешната страна през ПСВ и губи територии, но все още обхваща Турция и голяма част от Близкия Изток, дори в последните си дни, като така наречения „болен старец на Европа“.

Златните монети, сечени в териториалните граници на съвременна Турция, датират до 5000 години назад. Първите златни монети биват изсечени в Сардис, който е приказно богатата столица на древна Лидия. Тези монети в гръцки стил датират от 7-ми век пр.н.е., което означава, че златото и Турция вървят ръка за ръка от повече от 2500 години обща история. В немалка степен, благодарение на тази дългогодишна историческа връзка между жълтия метал и територията на Турция, не би трябвало да е голяма изненада, че страната е изсякла широка гама от различни деноминации на златните си монети. Те включват Султани, Ярим, Серифи, Чифте, Истанбул, Тек, Дорт, Онлук, Лук, Махбуб, Алтин, Лира и Пиастри.

50 Куруша са красиво изписани с калиграфия монети, произведени през последните години на Османската империя в края на 19-ти и началото на 20-ти век при управлението на султан Абдул Хамид II. Тези монети са доста популярни сред колекционерите и инвеститорите днес.

Съвременните турски монети са трудни за идентифициране, дилърите често не отсяваме редките емисии, което означава, че колекционерите на турски монети могат да се сдобият с евтини турски 100 Куруша, които могат да бъдат редки и ценни, без дилърът да е наясно с този факт.