Продаваме злато. Купувате свобода

igold в медиите
Продаваме злато. Купувате свобода

32 гр. Златна Монета 200 Франка Монако Грейс Кели и Рейние III 1966

 

Държава: Монако

Монетен двор: Monnaie de Paris

Събитие: 10 годишнина от сватбата на Грейс Кели и Рейние III

Тегло: 32 гр.

Проба: 920/1000

Чисто злато: 29.44 гр.

Тираж: 6000 бр.

Диаметър: 35 мм

Гурт: назъбен

Номинал: 200

Валута: Франк Монако

Опаковка: пластмасова капсула

* Монетата е освободена от ДДС.

 

Предимства на Комеморативната колекционна Златна Монета от 200 франка Монако Грейс Кели и Рейние III 1966 

 

6000 бр. отсечени през 1966 год. Пробата на монетата също е интересна, а именно 920. проба използвана много рядко и основно при монетите на Монако. Това, което я прави силно търсена и рядко продавана е и романтичната история на американската актриса Грейс Кели с принца на Монако Рейние III. 

 

 

Съхранение на 200 франковите златни монети Монако Грейс и Рейние III

 

Съхранението им е лесно. Монетите не са били в обращение в миналото, понеже са комеморативни, не се секат в днешно  време и съответно не се очаква те да са чисто нови. Умерени единични микро драскотини са напълно приемливи. Различните състояние водят до различни цени. Могат да се пипат с ръце и да се съхраняват на фишеци. Изпускане на монетата рядко би я повредило поради ниската им проба ( 900/1000 ). Примесите правят монетите от този стандард устойчиви на удари и изтъркване. Микро драскотините са нормални при покупката на такива монети. Това ги прави подходящи за инвеститори, които имат съображения относно съхранението на монетите. Всички монети, с които igold търгува са в състояние отговарящо на международните норми приети от дилърите на инвестиционно злато по света.

Прочетете още за инвестиционното състояние различните златни продукти.

 

 

Безплатна доставка и застраховка при поръчки над 500 лв.

 

Можете да вземете продуктите си от нашия офис или да ги получите с куриер на стойност до 9770 лв. Над тази стойност ги изпращаме с охраняем инкасо автомобил отново за наша сметка. Вярваме, че клиентът не трябва да плаща услуга 'куриер' и услуга 'обявена стойност' при поръчка на инвестиционно злато на стойност над 500 лв. Получавате и безплатната услуга 'преглед на пратка' за да може да видите за какво плащате. Плащате, каквото виждате в сайта ни. Услугaтa 'наложен платеж' e пожелателнa от клиента и се заплаща от него. Услуга 'наложен платеж' може да се спести при авансово плащане по банков път на база издадена от нас фактура. Вижте повече тук

 

 

Интересни факти за Грейс Кели и Рейние III

 

Грейс Кели оглавява американската делегация на филмовия фестивал в Кан през април 1955 г. Докато е там, тя е поканена да участва във фотосесия с принц Рение III, суверенът на Княжество Монако, в двореца на принца на Монако. След поредица от забавяния и усложнения, тя го среща в двореца на 6 май 1955 г.  След едногодишно ухажване, описано като съдържащо "доста рационална преценка и от двете страни'', те се женят на 19 април 1956 г. Наполеоновият кодекс на Монако и законите на католическата църква изискват две церемонии, гражданска и религиозна.  16-минутната гражданска церемония се състои в тронната зала на двореца на Монако на 18 април 1956 г. , а на прием по-късно през деня присъстват 3000 от гражданите на Монегаск. Грейс Кели придобива 142 официални титли, които са еквивалент на тези на нейния съпруг и които са били официално изречени при обреда. Църковната церемония се състои на следващия ден в катедралата Свети Никола в Монако, председателствана от епископ Жил Барт.  Смята се, че сватбата е била гледана от над 30 милиона зрители по телевизията и е описана от биографа Робърт Лейси през 2010 г. като „първото модерно събитие, което генерира излишни медии“. Булчинската й рокля, проектирана от Хелън Роуз от MGM , е работена в продължение на 6 седмици от три дузини шивачи. Двойката заминава същата вечер за своя седемседмичен средиземноморски меден месец с яхтата на принца.