Продаваме злато. Купувате свобода

Продаваме злато. Купувате свобода

igold в медиите
Продаваме злато. Купувате свобода

16.66 гр. Златна Монета 20 Мексикански Песо Ацтеки 1917- 1959

 

Държава: Мексико

Монетен двор: Banco de México

Тегло: 16.66 гр.

Проба: 900/1000

Чисто злато: 15.00 гр.

Диаметър: 27.50 мм

Дебелина: 2.03 мм

Гурт: надпис

Номинал: 20

Валута: Песо

Опаковка: пластмасова капсула

* Монетата е освободена от ДДС.

* * Снимките са илюстративни

 

 

Предимства на колекционната златна монета 20 Мексиканско Песо Календар на Ацтеките

 

Чисто колекционна монета, невъзможна за намиране в количества. Счита се за една от най- красивите монети, поради факта, че изобразява Слънчевия Календар на Ацтеките, който ни отвежда в една съвсем различна цивилизация.

 

 

Съхранение на златната монета 20 Мексиканско Песо Календар на Ацтеките

 

Непретенциозни откъм съхранение. Монетите са исторически. Могат да се пипат с ръце и често се съхраняват без капсули една до друга. Умерени износвания са напълно приемливи, понеже вече циркулират с десетилетия, макар и като колекционни. Изпускане на монетите рядко би ги повредило поради ниската им проба (900/1000). Примесите правят монетите от този стандарт устойчиви на удари и изтъркване. Микродраскотините са нормални при покупката на такива монети. Това ги прави подходящи за инвеститори, които имат съображения относно съхранението на монетите. Всички монети, с които igold търгува, са в състояние, отговарящо на международните норми, приети от дилърите на инвестиционно злато по света.

Прочетете още за инвестиционното състояние различните златни продукти.

 

 

Безплатна доставка и застраховка при поръчки над 500 лв.

 

Можете да вземете продуктите си от нашия офис или да ги получите с куриер на стойност до 9770 лв. Над тази стойност ги изпращаме с охраняем инкасо автомобил отново за наша сметка. Вярваме, че клиентът не трябва да плаща услуга 'куриер' и услуга 'обявена стойност' при поръчка на инвестиционно злато на стойност над 500 лв. Получавате и безплатната услуга 'преглед на пратка', за да може да видите за какво плащате. Плащате, каквото виждате в сайта ни. Услугaтa 'наложен платеж' e пожелателнa от клиента и се заплаща от него. Услуга 'наложен платеж' може да се спести при авансово плащане по банков път на база издадена от нас фактура. Вижте повече тук

 

 

Интересни факти за златните монети 20 Мексканско Песо

 

Тази монета е сечена от мексиканското правителство между 1917 и 1959 год. На лицевата страна е изобразен националният символ, орел върху кактус захапал змия в клюна си. На обратната страна е изобразен известният ацтекски календар, използван от ацтеките и други предколумбови народи от централно Мексико, ползван от писарите и свещениците, които са били най- висша каста. Имало три календара – един за свещениците, един (свещен) за цялата общност и един за селяните за използване на полето.