Продаваме злато. Купувате свобода

Продаваме злато. Купувате свобода

igold в медиите
Продаваме злато. Купувате свобода

6.45 гр. 20 Марккаа Финландия Александър II/ Николай II 1878-1913

Налични и 10 Марккаа Финландия

 

Държава: Финландия под руско владичество

Монетен двор: Mint of Finalnd

Тегло: 6.45 гр.

Проба: 900/1000

Чисто злато: 5.81 гр.

Диаметър: 21 мм

Дебелина: 1.25 мм

Гурт: назъбен

Номинал: 20

Валута: Финландска Марккаа

Опаковка: пластмасова капсула

* Монетата е освободена от ДДС.

* * Снимките са илюстративни

 

Предимства на колекционната монета 20 Марккаа Финландия от 6.45 гр.

 

Монетата е рядка и е подходяща за всички колекционери на монети със 20 Франков стандарт и европейски монети. Често се колекционира и с руски монети, поради факта, че Финландия е била под руско владичество тогава и на монетата е изобразен руския герб.

 

 

Съхранение на 20 Марккаа Финландия

 

Съхранението им е лесно. Монетите са били в обращение в миналото, не се секат в днешно  време и съответно не се очаква те да са чисто нови. Умерени износвания са напълно приемливи. Могат да се третират с ръце безпроблемно и да се съхраняват на фишеци. Изпускане на монетата рядко би я повредило поради ниската им проба ( 900/1000 ). Примесите правят монетите от този стандард устойчиви на удари и изтъркване. Микро драскотините са нормални при покупката на такива монети. Това ги прави подходящи за  колекционери, които имат съображения относно съхранението на монетите. Всички монети, с които igold търгува са в състояние отговарящо на международните норми приети от дилърите на инвестиционно злато по света.

Прочетете още за инвестиционното състояние различните златни продукти.

 

 

Безплатна доставка и застраховка при поръчки над 500 лв.

 

Можете да вземете продуктите си от нашия офис или да ги получите с куриер на стойност до 9770 лв. Над тази стойност ги изпращаме с охраняем инкасо автомобил отново за наша сметка. Вярваме, че клиентът не трябва да плаща услуга 'куриер' и услуга 'обявена стойност' при поръчка на инвестиционно злато на стойност над 500 лв. Получавате и безплатната услуга 'преглед на пратка' за да може да видите за какво плащате. Плащате, каквото виждате в сайта ни. Услугaтa 'наложен платеж' e пожелателнa от клиента и се заплаща от него. Услуга 'наложен платеж' може да се спести при авансово плащане по банков път на база издадена от нас фактура. Вижте повече тук

 

 

Интересни факти за златните монети 20 Марккаа Финландия

 

20 марковите златни монети са сечени през 1878-1880 г. при Александър II, през 1881 г. при Александър III, а през 1903-1913 г. са сечени монети по време на управлението на Николай II във Финландия. Това е и причината на тях да няма образ. Реално, окупирана Финландия е нямало да приеме добре руски владетели на собствената си валута, което е довело до това, че монетите са без лик на владетел.