Продаваме злато. Купувате свобода

Продаваме злато. Купувате свобода

igold в медиите
Продаваме злато. Купувате свобода

33.87 гр. Златна Монета 100 Корони Франц- Йосиф I Австрия 1915

 

Държава: Австрия

Монетен двор: Münze Österreich AG

Тегло: 33.87 гр. 

Проба: 900/1000

Чисто злато: 30.49 гр. 

Диаметър: 37 мм

Дебелина: 2.15 мм

Гурт: надпис и орнаменти

Номинал: 100

Валута: Aвстрийска Корона

Опаковка: пластмасова капсула

* Монетата е освободена от ДДС.

* * Снимките са илюстративни

 

Предимства на инвестицията в златни монети от 100 Корони Австрия

 

Тази монета е в класа делимост на едноунциевите монети, като тегло и затова често се сравнява с тях. Монетата не е историческа, а модерна инвестиционна монета и e официална препечатка на Австрийския Монетен Двор сечена с цел инвестиция. Сама по себе си, преди Ковид, инфлацията и инвазията на Русия в Украйна, монетата се котираше по- евтино за грам чисто злато, отколкото едноунциевите си събратя, идвайки основно от вторичния пазар, защото монетният двор реално не я сече непрекъснато, а само спорадично и бе предпочитана за инвестиция в случаите, когато е на малко по-ниска цена за грам чисто злато от тях. След 2020 год. и промяната на света в опасна посока, монетата стана по-трудно откриваема и съответно надценката ѝ често по- висока. Подлежи и на някои сезонни търсения, свързани основно с турските и ромските сватби. Ликвидността на 100 Корони при обратно изкупуване в България е безпроблемна. Най-популярна е в страните от Централна Европа, като Австрия, Германия, Унгария, Чехия, Полша, Холандия и е много подходяща за инвеститори, които живеят или плануват да живеят там. 

 

 

Съхранение на златните монети 100 Корона Австрия

 

Съхранението на 100 Корона Австрия е по-лесно, отколкото на монетите от 1 toz., като Филхармония, Канадски Кленов Лист, Австралийско Кенгуру и Китайска Панда. Сходно е с това на Американски Орел и Кругерранд, които могат да се третират с ръце безпроблемно. Търгуват се с микродраскотини безпроблемно и не е задължително да се съхраняват с капсули ( igold ги продава с капсули). Това ги прави подходящи за инвеститори, които имат притеснения относно съхранението на монетите. Всички монети, с които igold търгува са в състояние отговарящо на международните норми приети от дилърите на инвестиционно злато по света.

Прочетете още за инвестиционното състояние различните златни продукти.

 

 

Безплатна доставка и застраховка при поръчки над 500 лв.

 

Можете да вземете продуктите си от нашия офис или да ги получите с куриер на стойност до 9770 лв. Над тази стойност ги изпращаме с охраняем инкасо автомобил отново за наша сметка. Вярваме, че клиентът не трябва да плаща услуга 'куриер' и услуга 'обявена стойност' при поръчка на инвестиционно злато на стойност над 500 лв. Получавате и безплатната услуга 'преглед на пратка' за да може да видите за какво плащате. Плащате, каквото виждате в сайта ни. Услугaтa 'наложен платеж' e пожелателнa от клиента и се заплаща от него. Услуга 'наложен платеж' може да се спести при авансово плащане по банков път на база издадена от нас фактура. Вижте повече тук

 

 

Интересни факти за златните монети от 100 Корона