По случай 4 години от създаването на групата "Форум Инвестиционно Злато" всеки инвеститор получава най- ниската цена за 1 гр. Combibar независимо от бройката до края на юли!
Продаваме злато. Купувате свобода

Продаваме злато. Купувате свобода

igold в медиите
По случай 4 години от създаването на групата "Форум Инвестиционно Злато" всеки инвеститор получава най- ниската цена за 1 гр. Combibar независимо от бройката до края на юли!
Продаваме злато. Купувате свобода

3.98 гр. Златна Монета 10 Марки Император Вилхелм I Прусия 1874- 1888

 

Държава: Германиска Империя

Монетен двор: Berlin (A), Hanover(B), Frankfurt am Main(C)

Тегло: 3.982 гр.

Проба: 900/1000

Чисто злато: 3.58 гр.

Диаметър: 19.5 мм

Дебелина: 0.8 мм

Гурт: надпис

Номинал: 10

Валута: Германска Марка

Опаковка: пластмасова капсула

* Монетата е освободена от ДДС

* * Снимките са илюстративни 

 

 

Предимства на колекционната монета от 10 Марки Вилхелм I

 

10 Марки Вилхелм I са далеч по-редки от 20 Марки Вилхелм I. Правилото при немските марки е, че винаги и без изключение най-редки са 5, после 10 и накрая 20 марки за един и същи монарх.

 

 

Съхранение на златните монети 10 Марки Вилхелм I

 

Съхранението им е лесно. Монетите са били в обращение в миналото, не се секат в днешно  време и съответно не се очаква те да са чисто нови. Умерени износвания са напълно приемливи. При все това, като цяло те са в по-добро състояние от старите емисии на 10 Франка Наполеон примерно. При фабрично тегло от 3.98 гр., за колекционни се считат всички, които имат износвания до максимум 1 %. Изпускане на монетата рядко би я повредило поради ниската им проба ( 900/1000 ). Примесите правят монетите от този стандарт устойчиви на удари и изтъркване. Микро драскотините са нормални при покупката на такива монети. Всички нумизматични монети, с които igold търгува, са във високо колекционно състояние.

Прочетете още за инвестиционното състояние различните златни продукти.

 

 

Безплатна доставка и застраховка при поръчки над 500 лв.

 

Можете да вземете продуктите си от нашия офис или да ги получите с куриер на стойност до 9770 лв. Над тази стойност ги изпращаме с охраняем инкасо автомобил отново за наша сметка. Вярваме, че клиентът не трябва да плаща услуга 'куриер' и услуга 'обявена стойност' при поръчка на инвестиционно злато на стойност над 500 лв. Получавате и безплатната услуга 'преглед на пратка' за да може да видите за какво плащате. Плащате, каквото виждате в сайта ни. Услугaтa 'наложен платеж' e пожелателнa от клиента и се заплаща от него. Услуга 'наложен платеж' може да се спести при авансово плащане по банков път на база издадена от нас фактура. Вижте повече тук

 

 

Интересни факти за златните монети 10 Марки Вилхелм I

 

 

Златните монети от 10 марки Прусия Вилхелм I датират от времето на Германската Империя. Секат се по времето на Вилхелм I, който управлява от 1871 до 1888 г. като император, но 10 марки с лика му стартира малко по- късно от 20 марки. Биват законно платежно средство в ежедневно обращение. Кралство Прусия е най-голямата и най-влиятелна отделна държава от Германската Империя, с две трети от територията и около три пети от населението. След победата във френско-германската война Вилхелм I., който е крал на Прусия от 1861 г., е провъзгласен за първия германски император на 18 януари 1871 г. във Версайския дворец. По време на неговото управление 25-те германски държави са обединени в Германска империя, докато всяка от регентските държави има правото да сече своя собствена райхзлатна марка. Свободните градове Бремен, Хамбург и Любек секат градския герб върху лицевата страна на своите монети. Като част от създаването на империята е извършена парична реформа и талерът е заменен от марката като законно платежно средство. Най-често срещаните монети са тези на  Вилхелм II, но Вилхелм I е далеч по- рядка емисия.  За нумизматите особено интересна е 1888 год., наречена „годината на трима императори“. През тази конкретна година биват изсечени монети с три различни мотива, тъй като Кайзер Вилхелм I почива през същата година, неговият тежко болен син Кайзер Фридрих III го наследява на трона, но след 99 дни управление се поддава на рака и е заменен от последния германски император Вилхелм II.

 

През ноември 1918 год., след края на Първата Световна Война, пруският крал и германският император Вилхелм II е принуден да абдикира, макар и самият той да е предизвикал войната с болната си амбиция за световна власт и агресивната си политика срещу другите големи сили. Това води до края на Германската Империя.

 

Има три различни вида монети: 5 RM, 10 RM и 20 RM, които се различават по размер и тегло. На лицевата страна на златната монета от 20 марки Вилхелм I е изобразен портрет на Кайзер Вилхелм I, гологлав, обърнат надясно и заобиколен от следните надписи: „Wilhelm“, „Deutscher Kaiser“ и „König von Preussen“ На гърба на монетата е изобразен императорският орел с щит, заобиколен от надписи: „Deutsches Reich“, годината на емисията и „20 марки“ (номиналната стойност). През 1874 г. съкращението "M" (марка) на монетата е премахнато и заменено с думата "марка", за да се закотви новата валута по-здраво в съзнанието на населението. През 1890 г. малкият царски орел с голям щит на Хоенцолерн (символ на върховенството на Прусия) се превръща в голям царски орел с малък щит. Правейки това, Вилхелм II цели да подчертае германската единица. Дизайнът на новия монетен орел е на Ото Шулц от Берлин. 120 години и множество валутни реформи по-късно, златната монета от 20 марки Прусия Вилхелм I не само запазва стойността сиа, а и ства все по- ценна световно популярна колекционерска монета.

 

10 Марки Вилхелм I се колекционират не само по години, но и по монетни дворове, които са 3 в случая.