По случай 4 години от създаването на групата "Форум Инвестиционно Злато" всеки инвеститор получава най- ниската цена за 1 гр. Combibar независимо от бройката до края на юли!
Продаваме злато. Купувате свобода

Продаваме злато. Купувате свобода

igold в медиите
По случай 4 години от създаването на групата "Форум Инвестиционно Злато" всеки инвеститор получава най- ниската цена за 1 гр. Combibar независимо от бройката до края на юли!
Продаваме злато. Купувате свобода
  • 10 златни рубли Червонец - лице
  • Нумизматична монета 10 руски рубли Червонец - гръб
  • Златна монета 10 рубли Червонец - гурт

8.6 гр. Златна Монета 10 Руски Рубли Червонец 1923- 1982

 

Държава: Руска Империя и СССР 

Монетен двор: Московский Монетный Двор ( ММД ), Ленинградский Монетный Двор ( ЛМД )

Тегло: 8.60 гр.

Проба: 900/1000

Чисто злато: 7.74 гр.

Диаметър: 22.6 мм

Дебелина: 1.7 мм

Гурт: 1 ЗОЛОТНИК 78,24 ДОЛИ ЧИСТОГО ЗОЛОТА

Номинал: 10 

Валута: Рубла

Опаковка: пластмасова капсула

* Монетата е освободена от ДДС.

** Снимките са илюстративни

 

Колекционна Монета 10 Рубли Червонец

 

Тези монети са на границата между инвестиция и нумизматика, поради относително по-високите си цени. В последните години, преди избухването на кризата от COVID-19, цените им бяха малко по-високи от тези на стандартните инвестиционни монети. С изчезването на историческите монети след избухването на кризата, цените на тези, както и на редица други исторически монети се увеличаха, като отстояние от борсата. Историята на отсичането на монетата Червонец е интересна, тъй като между годините на отсичане 1923- 1925 и възобновяването на отсичането в периода 1975- 1982 год. има голяма времева дупка. Освен монетите от 1923 г., тези от 1980 год. са много популярни сред колекционерите. Червонец от 1980 год. е с тираж 100 000 единици, което го прави най-привлекателен за колекционери. 1977 год., например е с тираж от 2 000 000 броя, които са на по-ниски цени и съответно са по-скоро инвестиционни монети. Годините на отсичане 1923, 1980, 1981 и 1982 могат да достигнат колекционерски цени. Оригиналните емисии от 1923 год. са редки и следователно се предлагат само с високи колекционерски премии. С изключение на шепа копия, повечето от тях са почти напълно разтопени, като примерно емисията от 1925 г. Останалите здрави златни монети от тези години могат да бъдат намерени само в музеите. Само Червонци, отсечени от 1975 до 1979 г., са подходящи по-скоро като инвестиционни монети. Емисиите от тези години са високи, често в милиони бройки, и затова не представляват интерес за колекционерите. При все това, след кризата от COVID-19 и техните цени поскъпнаха относително.

 

 

Съхранение на Златния Червонец от 10 Рубли

 

Монетите не са циркулирали и почти винаги са в добро състояние с точно или почти точно тегло. Съхраняват се в капсула и могат да се третират с ръце безпроблемно, като всяка друга историческа монета.

Прочетете още за инвестиционното състояние различните златни продукти.

 

 

Безплатна доставка и застраховка при поръчки над 500 лв.

 

Можете да вземете продуктите си от нашия офис или да ги получите с куриер на стойност до 9770 лв. Над тази стойност ги изпращаме с охраняем инкасо автомобил отново за наша сметка. Вярваме, че клиентът не трябва да плаща услуга 'куриер' и услуга 'обявена стойност' при поръчка на инвестиционно злато на стойност над 500 лв. Получавате и безплатната услуга 'преглед на пратка' за да може да видите за какво плащате. Плащате, каквото виждате в сайта ни. Услугaтa 'наложен платеж' e пожелателнa от клиента и се заплаща от него. Услуга 'наложен платеж' може да се спести при авансово плащане по банков път на база издадена от нас фактура. Вижте повече тук

 

 

Интересни факти за златните монети 10 Рубли Червонец

 

Още от древни времена, 'Червонец' са наричани всички монети от чужди страни с високо качество на сплавта, попаднали на територията на Русия. Буквално преведено, Червонец реферира към червеникавия цвят на монетата, който се получава от съдържанието на мед, използвана за по- голяма устойчивост на монетата. В древността монетите са се секли от чисто злато, което е меко и това е водило до тяхното лесно надраскване и изхабяване. Добавянето на мед, сребро, а по-късно и никел прави циркулационните монети далеч по-устойчиви на външни влияния.

 

През 1923 год., кратко след края на Руската Гражданска Война и една година след формирането на Съветския Съюз, започват да се секат Червонци, носещи наименованието Р.С.Ф.С.Р, а не СССР, сечени чак до 1982 год., с голямо прекъсване от 1925 год. до 1975 год. След 1922, с наименованието Червонец се наричат и руските банкноти. При реформата от 1947 год., тези банкноти са премахнати. От 1975 до 1982 год., тези монети започват да се секат отново със стария си дизайн. Това са трудни за СССР години, белязани с икономическа криза и скъпо струваща Студена Война. Съветският Съюз отчаяно се нуждае от чуждестранни валути и един от начините да се сдобие с такива са точно тези златни монети, които изнася срещу чуждестранна валута.