igold в медиите

31.1 гр. ( 1 toz. ) Златна Монета Митове и Легенди Крал Артур 2023

 

Държава: Великобритания

Монетен двор: The Royal Mint

Година на емитиране: 2023

Тегло: 31.1 гр.

Проба: 999.9/1000

Чисто злато: 31.1 гр.

Диаметър: 32.69 мм

Дебелина: 2.38 мм

Гурт: назъбен

Номинал: 100

Валута: Британски Паунд

Опаковка: капсула

* Монетата е освободена от ДДС

* * Снимките са илюстративни 

 

 

Особености на колекционната монета от 1 oz. Митове и Легенди Крал Артур 2023 год.

 

Митове и Легенди е втората най- предпочитана серия колекционни монети на Британския Кралски Монетен Двор след Зверовете на Тюдорите, който е наследник на Зверовете на Кралицата. По сходен начин, монетите от тази серия вдигат цените си във времето и бързо след изчерпване на текущата за годината емисия, както от страната на която продаваме, така и от тази, на която купуваме.

 

 

 

Съхранение на колекционната монета Митове и Легенди Крал Артур 31.1 гр.

 

Монетите са в нумизматичен клас и трябва да останат в такова състояние. Докосване с ръка не би ги повредило, но трябва да останат защитени.

 

Прочетете още за инвестиционното състояние различните златни продукти.

 

 

Безплатна доставка и застраховка при поръчки над 500 лв.

 

Можете да вземете продуктите си от нашия офис или да ги получите с куриер на стойност до 9770 лв. Над тази стойност ги изпращаме с охраняем инкасо автомобил отново за наша сметка. Вярваме, че клиентът не трябва да плаща услуга 'куриер' и услуга 'обявена стойност' при поръчка на инвестиционно злато на стойност над 500 лв. Получавате и безплатната услуга 'преглед на пратка' за да може да видите за какво плащате. Плащате, каквото виждате в сайта ни. Услугaтa 'наложен платеж' e пожелателнa от клиента и се заплаща от него. Услуга 'наложен платеж' може да се спести при авансово плащане по банков път на база издадена от нас фактура. Вижте повече тук

 

 

Интересни факти за златната монета 31.1 гр. Крал Артур от серията Митове и Легенди

 

Монетата изобразяваща енигматичния Крал Артур и е петата от серията емитирана през 2023 год. Интересното тук е, че бяха емитирани 2 монети през 2022 год, а именно монета с Малкия Джон и монета с Мариан, други два персонажа от прословутата история за Робин Худ. Тази година също са две. Магьосникът Мерлин и Крал Артур. Самата монета с Робин Худ бе емитирана през 2021 год. Цените на предходните са вече значително по- високи.

 

facebookinstagramtwitter

Продаваме злато. Купувате свобода