Продаваме злато. Купувате свобода

Продаваме злато. Купувате свобода

igold в медиите
Продаваме злато. Купувате свобода

31.1 гр. (1 toz.) Златна Монета Британия и Либърти 2024

11000 бр. тираж!

 

Държава: Великобритания

Монетен двор: The Royal Mint

Година: 2024

Тираж: 11 000 бр.

Тегло: 31.1 гр. 

Проба: 999.9/1000

Чисто злато: 31.1 гр. 

Диаметър: 32.69 мм

Дебелина: 2.38 мм

Гурт: назъбен

Номинал: 100

Валута: Британски Паунд

Опаковка: 1 бр. пластмасова капсула/ 10 бр. пластмасов тубус

* Монетата е освободена от ДДС.

** Снимките са илюстративни и са заснети

ексклузивно за igold.

 

Особености на колекционната монета от 1 oz. Британия & Либърти 2024 год.

 

Новият горещ продукт на Британския Кралски Монетен Двор в само 11 000 бр. Очаква се рязко поскъпване бързо.

 

 

Съхранение на колекционната монета Британия & Либърти, 2024 год.

 

Монетите са в нумизматичен клас и трябва да останат в такова състояние. Докосване с ръка не би ги повредило, но трябва да останат защитени.

 

Прочетете още за инвестиционното състояние различните златни продукти.

 

 

Безплатна доставка и застраховка при поръчки над 500 лв.

 

Можете да вземете продуктите си от нашия офис или да ги получите с куриер на стойност до 9770 лв. Над тази стойност ги изпращаме с охраняем инкасо автомобил отново за наша сметка. Вярваме, че клиентът не трябва да плаща услуга 'куриер' и услуга 'обявена стойност' при поръчка на инвестиционно злато на стойност над 500 лв. Получавате и безплатната услуга 'преглед на пратка' за да може да видите за какво плащате. Плащате, каквото виждате в сайта ни. Услугaтa 'наложен платеж' e пожелателнa от клиента и се заплаща от него. Услуга 'наложен платеж' може да се спести при авансово плащане по банков път на база издадена от нас фактура. Вижте повече тук

 

 

Интересни факти за златната монета 31.1 гр. Britannia & Liberty

 

Интересен е фактът, че монетата е колаборация между Британския Кралски Монетен Двор и Американския Монетен Двор. Тази е британския вариант. Американският Монетен Двор има друга версия на същата монета, с която ще се опитаме да се сдобием в последствие.

Гордън Съмърс и Джоузеф Мена, главните гравьори на всеки от тези монетни дворове, си сътрудничат за дизайн на монети за първи път заедно. Майсторски изработеният дизайн обединява националните символи на Britannia & Lady Liberty, като символ на „специалните отношения“ – фраза, измислена от сър Уинстън Чърчил през 1946 г. – споделени между Обединеното кралство и Съединените щати. Вдъхновени от концепцията картите за игра, Britannia и Liberty споделят еднаква значимост в този майсторски изработен дизайн, който представя уменията и опита на всеки главен гравьор. Фигурите също така представляват силата на духа и свободата, добродетели, които са в основата на националната идентичност както на Обединеното кралство, така и на САЩ. Монетата ще се предлага и в 1/4 трой унция.