Продаваме злато. Купувате свобода

Продаваме злато. Купувате свобода

igold в медиите
Продаваме злато. Купувате свобода

3.99 гр. Златна Монета 1/2 Британски Суверен Виктория с Воал 1893- 1901

 

Държава: Великобритания

Монетен двор: The Royal Mint, The Perth Mint

Тегло: 3.99 гр.

Проба: 916.7/1000

Чисто злато: 3.66 гр.

Диаметър: 19.16 мм

Дебелина: 0.95 мм

Гурт: назъбен

Номинал: 1/2

Година на отсичане: 1893- 1901

Валута: Британски Суверен

Опаковка: пластмасова капсула

* Монетата е освободена от ДДС

** Снимките са илюстративни

 

 

Предимства на колекционните златни 1/2 Британски Суверени Виктория с Воал 

 

1/2 Британски Суверен Виктория с воал е в далеч по- ниски тиражи от тези на 1/2 Едуард VII и Джордж V и значително по- малко бройки са оцелели до днешни времена, което прави монетата твърдо колекционна.

 

 

Съхранение на Британските Суверени 1/2 Виктория с Воал

 

Съхранението им е лесно.

 

Историческите Суверени са били в обращение в миналото, не се секат в днешно време и съответно не се очаква те да са чисто нови. Умерени износвания са напълно приемливи. При фабрично тегло от 3.99 гр., допустимите износвания са до 1.5 %, но реално тези монети са нумизматични и цените им се определят от състоянието.

 

Прочетете още за инвестиционното състояние различните златни продукти.

 

 

NB: igold.bg изкупува всички видове исторически и модерни стандартни инвестиционни Суверени на обявените от нас цени. Прочетете и статията ни за спецификите при различните видове Британски златни суверени.

 

 

Безплатна доставка и застраховка при поръчки над 500 лв.

 

Можете да вземете продуктите си от нашия офис или да ги получите с куриер на стойност до 9770 лв. Над тази стойност ги изпращаме с охраняем инкасо автомобил отново за наша сметка. Вярваме, че клиентът не трябва да плаща услуга 'куриер' и услуга 'обявена стойност' при поръчка на инвестиционно злато на стойност над 500 лв. Получавате и безплатната услуга 'преглед на пратка' за да може да видите за какво плащате. Плащате, каквото виждате в сайта ни. Услугaтa 'наложен платеж' e пожелателнa от клиента и се заплаща от него. Услуга 'наложен платеж' може да се спести при авансово плащане по банков път на база издадена от нас фактура. Вижте повече тук

 

 

Интересни факти за златните Британски Суверени 1/2 виктория с Воал

 

Сечени 1893–1901 г. На лицевата страна на монетата е изобразен по-стар забулен бюст на кралица Виктория от гравьора Томас Брок, а на обратната страна е известният дизайн на Св. Георги, който убива Дракона, за първи път изобразен върху 1/2 суверен, което е и интересното при тази монета. За първи път виждаме и добавката „IND. IMP.“ (императрица на Индия). Монетите са изсечени за първи път в монетния двор на клона на австралийския Пърт Минт.