По случай 4 години от създаването на групата "Форум Инвестиционно Злато" всеки инвеститор получава най- ниската цена за 1 гр. Combibar независимо от бройката до края на юли!
Продаваме злато. Купувате свобода

Продаваме злато. Купувате свобода

igold в медиите
По случай 4 години от създаването на групата "Форум Инвестиционно Злато" всеки инвеститор получава най- ниската цена за 1 гр. Combibar независимо от бройката до края на юли!
Продаваме злато. Купувате свобода

3.99 гр. Златна Монета 1/2 Британски Суверен Джордж V 1911- 1915

 

Държава: Великобритания

Монетен двор: The Royal Mint

Тегло: 3.99 гр.

Проба: 916.7/1000

Чисто злато: 3.66 гр.

Диаметър: 19.16 мм

Дебелина: 0.95 мм

Гурт: назъбен

Номинал: 1/2

Година на отсичане: 1911- 1915 +

Валута: Британски Суверен

Опаковка: пластмасова капсула

* Монетата е освободена от ДДС.

** Снимките са илюстративни

 

 

Предимства на полуинвестиционните, полуколекционни златни 1/2 Британски Суверени 

 

1/2 Британски Суверен Джордж V е на ръба между колекционна и инвестиционна монета. В зависимост от пазарните условия цените им варират, но определено се намират по- трудно от 10 Франка Наполеон и Мариана. Предпочитани, както от колекционери, така и от инвеститори, търсещи по- интересни монети.

 

 

Съхранение на Британските Суверени 1/2 Джордж V

 

Съхранението им е лесно.

 

Историческите Суверени са били в обращение в миналото, не се секат в днешно време и съответно не се очаква те да са чисто нови. Умерени износвания са напълно приемливи. При фабрично тегло от 3.99 гр., допустимите износвания са до 1.5 %, но реално тези монети са нумизматични и цените им се определят от състоянието.

 

Прочетете още за инвестиционното състояние различните златни продукти.

 

 

NB: igold.bg изкупува всички видове исторически и модерни стандартни инвестиционни Суверени на обявените от нас цени. Прочетете и статията ни за спецификите при различните видове Британски златни суверени.

 

 

Безплатна доставка и застраховка при поръчки над 500 лв.

 

Можете да вземете продуктите си от нашия офис или да ги получите с куриер на стойност до 9770 лв. Над тази стойност ги изпращаме с охраняем инкасо автомобил отново за наша сметка. Вярваме, че клиентът не трябва да плаща услуга 'куриер' и услуга 'обявена стойност' при поръчка на инвестиционно злато на стойност над 500 лв. Получавате и безплатната услуга 'преглед на пратка' за да може да видите за какво плащате. Плащате, каквото виждате в сайта ни. Услугaтa 'наложен платеж' e пожелателнa от клиента и се заплаща от него. Услуга 'наложен платеж' може да се спести при авансово плащане по банков път на база издадена от нас фактура. Вижте повече тук

 

 

Интересни факти за златните Британски Суверени

 

1/2 суверен Джордж V е изсечен за първи път през 1911 г. и продължава да се сече до 1915 г., но реално в последствие продължава да се сече в клоновете на Британския Кралски Монетен Двор и до по-късни дати, включително и в новия клон Претория в Южна Африка. Монетата включва бюст с глава без корона на Джордж V на лицевата страна и стандартния реверс на Свети Георги убиващ Змея на Пистручи.

 

През Първата Световна Война, виждаме как на Острова златото бива изтеглено от обращение, за да се покриват разходи по военни материали и основен внос на стоки в страната.