Продаваме злато. Купувате свобода

Продаваме злато. Купувате свобода

igold в медиите
Продаваме злато. Купувате свобода

7.99 гр. Златна Монета Британски Суверен Чарлз III 2024

 

Държава: Великобритания

Монетен двор: The Royal Mint

Тегло: 7.99 гр.

Проба: 916.7/1000

Чисто злато: 7.32 гр.

Диаметър: 22 мм

Дебелина: 1.52 мм

Гурт: назъбен

Номинал: 1

Година на емитиране: 2024 +

Валута: Британски Суверен

Опаковка: пластмасова капсула

 

 

Предимства на инвестицията в златни Британски Суверени Чарлз от 7.99 гр. 2024 год. +

 

На монетата вече виждаме Крал Чарлз III без корона на аверса и класическия дизайн на Пистручи със Св. Георги, убиващ змея на реверса. Монетата ще се сече с този дизайн от 2024 год. нататък и това я прави чисто инвестиционна монета. При все това, зависи колко време ще бъде царуването му и колко време ще се сече. Ако периодът е по-кратък, то тя може отново да придобие нумизматичен потенциал.

 

 

Съхранение на Британските Суверени Чарлз III от 7.99 гр. 2024 год. +

 

Съхранението им е лесно.

 

Историческите Суверени са били в обращение в миналото, не се секат в днешно  време и съответно не се очаква те да са чисто нови. Умерени износвания са напълно приемливи. При фабрично тегло от 7.99 гр., за инвестиционни се считат всички, които са най-малко 7.91 гр.

 

Модерните Суверени, които са сечени с инвестиционна цел и не са били в обращение, търпят микро драскотини, но при тях изискването за тегло на монетата е да бъде точно или почти точно.

 

И двете категории могат да се третират с ръце и да се съхраняват на фишеци без капусли една до друга ( ние Ви ги продаваме с капсули). Изпускане на монетата рядко би я повредило поради относително ниската им проба (916/1000). Примесите правят монетите от този стандарт устойчиви на удари и изхабяване. Микро драскотините са нормални при покупката на такива монети. Това ги прави подходящи за инвеститори, които имат съображения относно съхранението на монетите. Всички монети, с които igold търгува, са в състояние отговарящо на международните норми, приети от дилърите на инвестиционно злато по света.

 

Прочетете още за инвестиционното състояние различните златни продукти.

 

 

NB: igold.bg изкупува всички видове исторически и модерни стандартни инвестиционни Суверени на обявените от нас цени. Прочетете и статията ни за спецификите при различните видове Британски златни суверени.

 

 

Безплатна доставка и застраховка при поръчки над 500 лв.

 

Можете да вземете продуктите си от нашия офис или да ги получите с куриер на стойност до 9770 лв. Над тази стойност ги изпращаме с охраняем инкасо автомобил отново за наша сметка. Вярваме, че клиентът не трябва да плаща услуга 'куриер' и услуга 'обявена стойност' при поръчка на инвестиционно злато на стойност над 500 лв. Получавате и безплатната услуга 'преглед на пратка' за да може да видите за какво плащате. Плащате, каквото виждате в сайта ни. Услугaтa 'наложен платеж' e пожелателнa от клиента и се заплаща от него. Услуга 'наложен платеж' може да се спести при авансово плащане по банков път на база издадена от нас фактура. Вижте повече тук

 

 

Интересни факти за златните Британски Суверени Чарлз от 7.99 гр. 2024 год.

 

След три специални емисии, които се секоха само в една година, а именно юбилеен, мемориален и коронационен, отново виждаме стандартна емисия, която се очаква да остане с този дизайн докато Крал Чарлз III е на трона. Пожелаваме му здраве и дълго царуване!