Продаваме злато. Купувате свобода

Продаваме злато. Купувате свобода

igold в медиите
Продаваме злато. Купувате свобода

15.98 гр. Златна Монета Двоен Британски Мемориален Суверен Чарлз III 2022

 

Държава: Великобритания

Монетен двор: The Royal Mint

Тегло: 15.98 гр.

Проба: 916.7/1000

Чисто злато: 14.64 гр.

Диаметър: 28.40 мм

Гурт: назъбен

Номинал: 2

Валута: Британски Суверен

Година: 2022

Опаковка: пластмасова капсула

* Монетата е освободена от ДДС

** Снимките са илюстративни

 

 

Предимства на инвестицията в златни Британски Двойни Суверени

 

Тук е малко по- сложно.

 

Двойни суверени не се правят всяка година. Даже се правят много рядко. Самият аз, не знам кога за последен път видях двоен суверен преди да се появи двойният суверен с Елизабет II 2022 год. за 70 годишнината от встъпването на кралицата в длъжност, който бе пуснат, като инвестиционен ( BU ),  а не само колекционен ( proof ), но емитиран в далеч по- малко бройки от стандартния единичен суверен. С две думи, ние дилърите лесно можехме да се сдобием с него.

 

Двойният мемориален суверен от 2023 год. обаче е съвсем друга 'бира'.

 

Британският Кралски Монетен Двор решава да не го продава на дилъри на едро, а само директно на крайни клиенти. Той пак е инвестиционен ( BU ), а не нумизматичен ( PROOF ), но идва в блистер, което го прави един вид PROOF или казано иначе, никога недокосван след като е излезнал от машината. Това е стар прийом на монетните дворове. Когато продават на нас дилъри, те продават по- евтино, но без никаква опаковка- изпращат ги в тубуси. На клиенти продават по- скъпо, но има някаква форма на блистер или опаковка. Това го прави още по- ценен, понеже се търгува само от Монетния Двор, а те не могат да разпространят толкова, колкото ако бяха го продавали и на едро към дилъри. 

 

Е, igold успя да се сдобие с някакво ограничено количество за да може да задоволи желанията на българските инвеститори и колекционери, които не искат да се занимават с освобождаване на монети от митници от Великобритания.

 

Третата причина да се очаква той да има голям потенциал е, че ще се емитира само докато коронясат Чарлз III, което е едва няколко месеца. 

 

Монета, която ще поскъпва прогресивно във времето със сигурност.

 

 

Съхранение на Британските Двойни Суверени Чарлз III

 

Идват в блистери и съветваме да останат така.

 

Прочетете още за инвестиционното състояние различните златни продукти.

 

 

NB: igold.bg изкупува всички видове исторически и модерни стандартни инвестиционни Суверени на обявените от нас цени. Прочетете и статията ни за спецификите при различните видове Британски златни суверени.

 

 

Безплатна доставка и застраховка при поръчки над 500 лв.

 

Можете да вземете продуктите си от нашия офис или да ги получите с куриер на стойност до 9770 лв. Над тази стойност ги изпращаме с охраняем инкасо автомобил отново за наша сметка. Вярваме, че клиентът не трябва да плаща услуга 'куриер' и услуга 'обявена стойност' при поръчка на инвестиционно злато на стойност над 500 лв. Получавате и безплатната услуга 'преглед на пратка' за да може да видите за какво плащате. Плащате, каквото виждате в сайта ни. Услугaтa 'наложен платеж' e пожелателнa от клиента и се заплаща от него. Услуга 'наложен платеж' може да се спести при авансово плащане по банков път на база издадена от нас фактура. Вижте повече тук

 

 

Интересни факти за златните Британски Двойни Суверени

 

Първите съвременни двойни суверени са изсечени в края на управлението на крал Джордж и според сведенията датират от 29 януари 1820 г.- нощта на смъртта му. Деноминацията влиза в обращение през 1823 г. с портрета на Джордж IV на Жан Батист Мерлен на лицевата страна и Свети Георги на Пистручи на обратната страна.