Продаваме злато. Купувате свобода

Продаваме злато. Купувате свобода

igold в медиите
Продаваме злато. Купувате свобода

6.45 гр. Златна Монета 8 Флорина/20 Франка Франц Йосиф I Австрия 1892

 

Държава: Австрия

Монетен двор: Münze Österreich

Тегло: 6.45 гр.

Проба: 900/1000

Чисто злато: 5.81 гр.

Диаметър: 21 мм

Дебелина: 1.25 мм

Гурт: назъбен

Номинал: 20

Година: 1892, официална препечатка

Валута: Австрийски 8 Флорина/ 20 Франка

Опаковка: пластмасова капсула

* Монетата е освободена от ДДС.

* * Снимките са илюстративни и са

заснети ексклузивно за igold.

 

 

Предимства на инвестицията в златни монети от 8 Флорина/20 франка

 

Златната монета 8 Флорина/ 20 Франка е модерна инвестиционна монета, а не историческа подобно на 1 и 4 Австрийски Дуката, 10, 20 и 100 Корони Австрия, 50 Мексиканско Песо и пр. Същата обаче е сечена, като препечатка в бройки значително по- ниски тиражи от тези на историческите си конкуренти, което макар и алогично, често прави цената на монетата малко по- висока, а не по- ниска от техните цени, поради слабата и достъпност на пазарите.

 

 

Съхранение на 8 Флорина/20 франковите златни монети

 

Съхранението им е лесно. Монетите не са били в обращение в миналото, но не се секат и в днешно  време, което значи, че са минали през редица инвеститори и съответно не се очаква те да са чисто нови. Обикновено нямат загуба в тегло, понеже не са циркулирали. Следи от употреба обаче, могат да се забележат в редки случаи, което е напълно допустимо. Могат да се пипат с ръце и да се съхраняват на фишеци. Изпускане на монетата рядко би я повредило поради ниската им проба ( 900/1000 ). Примесите правят монетите от този стандард устойчиви на удари и изтъркване. Микро драскотините са нормални при покупката на такива монети. Това ги прави подходящи за инвеститори, които имат съображения относно съхранението на монетите. Всички монети, с които igold търгува са в състояние отговарящо на международните норми приети от дилърите на инвестиционно злато по света.

Прочетете още за инвестиционното състояние различните златни продукти.

 

 

Безплатна доставка и застраховка при поръчки над 500 лв.

 

Можете да вземете продуктите си от нашия офис или да ги получите с куриер на стойност до 9770 лв. Над тази стойност ги изпращаме с охраняем инкасо автомобил отново за наша сметка. Вярваме, че клиентът не трябва да плаща услуга 'куриер' и услуга 'обявена стойност' при поръчка на инвестиционно злато на стойност над 500 лв. Получавате и безплатната услуга 'преглед на пратка' за да може да видите за какво плащате. Плащате, каквото виждате в сайта ни. Услугaтa 'наложен платеж' e пожелателнa от клиента и се заплаща от него. Услуга 'наложен платеж' може да се спести при авансово плащане по банков път на база издадена от нас фактура. Вижте повече тук

 

 

Интересни факти за златните монети франков стандарт

 

През 1865 г. Франция, Белгия, Италия и Швейцария основават Латинския Паричен Съюз, който договаря отсичането на еднакви емисии на монетите по отношение на стойността, размера, теглото и пробата. В рамките на Съюза всички монети е трябвало да са еднакви. Въпреки че Австрия е подписала предварително споразумение с Латинския съюз през 1867 г., тя не успява да постигне необходимите валутни условия за влизане в него. Въпреки това, от 1870 г. са сечени монети от 8 гулдена ( 8 флорина или 20 франка) и монета от 4 гулдена (4 флорина или 10 франка), които наподобяват златните монети на Латинския съюз. Тези монети са сечени до 1892 г., годината, в която се въвежда стандартът 'Корона' позната Ви от 10, 20 и 100 Корони Австрия.

 

Монетите от 1892 год. са легални препечатки сечени с инвестиционна цел от монетния двор на Австрия и всички носят една и съща година, годината, в която са били последно сечени официално. Двата мотива са напълно идентични, с изключение на номиналната спецификация, която се среща съответно във Флорин (Fl) и Франк (Fr). Едната страна показва портрет на император Франц Йосиф I (1848-1916), другата - австрийския герб с два номинала. Гуртът е гладък с гравиран надпис. 

 

Интересното тук е, че бройката годишно емитиране е била много по-ниска в сравнение с дукатите, а тоталната им емисия много по- ниска от тази на историческите 20 франковите монети, като Наполеон, Мариана,Вренели и пр. Рекордната година за монетата от 4 Флорина/ 10 Франка е 211 343 броя през 1977 г., а за монетата от 8 Флорина/ 20 Франка - 1968 г. с 336 719 броя. В други години не е имало или е имало много малки емисии. С 500 изсечени бройки, последното емитиране на монетата от 8 Флорина/ 20 Франка се случва в далечната 1988 г.

Голяма част от тези монети са унищожени и макар и препечатки стават все по- редки от историческите си събратя.