Продаваме злато. Купувате свобода

Продаваме злато. Купувате свобода

igold в медиите
Продаваме злато. Купувате свобода

4.17 гр. Златна Монета 5 Мексикански Песо Идалго 1905-1955

 

Държава: Мексико

Монетен двор: Casa de Moneda de Mexico

Тегло: 4.16 гр.

Проба: 900/1000

Чисто злато: 3.75 гр.

Диаметър: 19.00 мм

Дебелина: 1.14 мм

Гурт: надпис

Номинал: 5

Валута: Мексиканско Песо

Опаковка: пластмасова капсула

* Монетата е освободена от ДДС

** Снимките са илюстративни

 

 

Предимства на инвестицията в златни 5 Песо Идалго ot 4.17 гр.

 

Монетата е силно ограничена на пазарите към днешна дата и се намира трудно в обеми. Макар и да е инвестиционна монета, не е сечена в огромни тиражи, както 1 Дукат от 3.49 гр. или 1/2 Суверен от 3.16 гр., които са в същия клас делимост и са негови основни конкуренти, което традиционно означва няколко процента по- висока цена на пазарите, особено когато няма големи наличности от нея, както е от COVID-19 насам, но за много по- рядка монета!

 

 

 

Съхранение на Златната Монета 5 Песо Идалго от 4.17 гр.

 

Съхранението им е лесно. Монетите са били в обращение в миналото, не се секат в днешно  време и съответно не се очаква те да са чисто нови. Умерени износвания са напълно приемливи. Допустими са изхабявания до 1 % от теглото, но реално повечето от тези монети са в много добро състояние и почти нямат изхабявания. Могат да се пипат с ръце и да се съхраняват на фишеци. Изпускане на монетата рядко би я повредило поради ниската им проба ( 900/1000 ). Примесите правят монетите от този стандард устойчиви на удари и изтъркване. Микро драскотините са нормални при покупката на такива монети. Това ги прави подходящи за инвеститори, които имат съображения относно съхранението на монетите. Всички монети, с които igold търгува са в състояние отговарящо на международните норми приети от дилърите на инвестиционно злато по света.

Прочетете още за инвестиционното състояние различните златни продукти.

 

 

Безплатна доставка и застраховка при поръчки над 500 лв.

 

Можете да вземете продуктите си от нашия офис или да ги получите с куриер на стойност до 9770 лв. Над тази стойност ги изпращаме с охраняем инкасо автомобил отново за наша сметка. Вярваме, че клиентът не трябва да плаща услуга 'куриер' и услуга 'обявена стойност' при поръчка на инвестиционно злато на стойност над 500 лв. Получавате и безплатната услуга 'преглед на пратка' за да може да видите за какво плащате. Плащате, каквото виждате в сайта ни. Услугaтa 'наложен платеж' e пожелателнa от клиента и се заплаща от него. Услуга 'наложен платеж' може да се спести при авансово плащане по банков път на база издадена от нас фактура. Вижте повече тук

 

 

Интересни факти за 5 Песо Идалго от 4.17 гр.

 

Мексиканската златна монета от 5 Песо изобразява националния герой на Мексико Дон Мигел Идалго, римокатолически свещеник, който организира армия от граждани и селяни в битката за независимостта на Мексико и който се превръща в мъченик, след като е убит от испанците през 1811 год. Така той се превръща в един от основоположниците на Мексиканската Война за Независимост. Монетата е с проба 900 и е изсечена за първи път през 1905 г. ,като е емитирана до 1955 год., което е с няколко години по- рано от големия си събрат от 10 Песои в значително по- ниски тиражи.

 

На лицевата страна е изобразен вляво портрет на Дон Мигел Идалго със следните надписи; „DIEZ PESOS“, „M“, звезда и годината на отсичане. На обратната страна е изобразен златен орел, кацнал върху кактус 'круша', държащ змия в човката си. Изображението е ориентирано в кръг, като долната половина изобразява венец от маслини и дъб, а в горната половина се вижда надписа „Estados Unidos Mexicanos“.