Продаваме злато. Купувате свобода

Продаваме злато. Купувате свобода

igold в медиите
Продаваме злато. Купувате свобода

8.36 гр. Златна Монета 5 Американски Долара Liberty Head 1839- 1908

ПРОМО ЦЕНA

 

Държава: САЩ

Монетен двор: United States Mint

Тегло: 8.36 гр.

Проба: 900/1000

Чисто злато: 7.52 гр.

Диаметър: 21.60 мм

Дебелина: 1.4 мм

Гурт: назъбен

Номинал: 5

Валута: Долар

Опаковка: пластмасова капсула

* Монетата е освободена от ДДС.

* * Снимките са илюстративни

 

 

Предимства на колекционните златни монети от 5 Американски Долара Liberty Head

 

5 Американски Долара 'Liberty Head' са твърдо колекционни монети, за разлика от 10 и 20 Долара, които са на ръба между инвестицията и нумизматиката. Почти невъзможни за намиране в обеми монети и предпочитани за всяка колекция, независимо аматьорска или професионална.

 

 

Съхранение на златната монета от 5 Долара Liberty Head 

 

Съхранението им е лесно. Монетите са били в обращение в миналото, не се секат в днешно  време и съответно не се очаква те да са перфектни. Умерени износвания са напълно приемливи и цените на монетите варират спрямо качеството им, годината и монетния двор, който ги е емитирал. Могат да се третират с ръце и да се съхраняват една до друга. Изпускане на монетите рядко би ги повредило поради ниската им проба (900/1000). Примесите правят монетите от този стандарт устойчиви на удари и изтъркване. Микродраскотините са нормални при покупката на такива монети. Това ги прави подходящи за инвеститори, които имат съображения относно съхранението на монетите. Всички монети, с които igold търгува, са в състояние, отговарящо на международните норми, приети от дилърите на инвестиционно злато по света.

Прочетете още за инвестиционното състояние различните златни продукти.

 

 

Безплатна доставка и застраховка при поръчки над 500 лв.

 

Можете да вземете продуктите си от нашия офис или да ги получите с куриер на стойност до 9770 лв. Над тази стойност ги изпращаме с охраняем инкасо автомобил отново за наша сметка. Вярваме, че клиентът не трябва да плаща услуга 'куриер' и услуга 'обявена стойност' при поръчка на инвестиционно злато на стойност над 500 лв. Получавате и безплатната услуга 'преглед на пратка', за да може да видите за какво плащате. Плащате, каквото виждате в сайта ни. Услугaтa 'наложен платеж' e пожелателнa от клиента и се заплаща от него. Услуга 'наложен платеж' може да се спести при авансово плащане по банков път на база издадена от нас фактура. Вижте повече тук

 

 

Интересни факти за златните монети 5 Долара Liberty Head

 

В началото на 19 век така известните Наполеонови войни водят до глобално покачване на цените на златото. Монетният Двор на САЩ се сблъсква с нов проблем. Законът от 1792 год. обвързва цената на златото с тази на среброто в съотношение 15/1. Това, в комбинация с ръста на златото, води до пълен хаос при пазарите на монети в САЩ и особено при най-голямата от тях - $ 10 Американски Орел. Към 1795 г. една унция злато на стойност 15 унции сребро в САЩ вече струва 15,5 унции сребро в Париж. Познайте какво се заформя?

 

Спекула, разбира се.

 

Тези разлики са напълно достатъчни да мотивират брокерите на монети да купуват златни монети от САЩ, заплащайки ги предимно с латиноамерикански сребърни монети, и да ги изпращат до Париж, за да бъдат продадени срещу повече сребро. Към 1813 г. съотношението достига 16,25: 1 и не след дълго 98% от всички монети в САЩ биват унищожени. В края на 1804 г. президентът Томас Джеферсън нарежда да се спре производството на златни Орли. Минават 34 години, преди производството да бъде възобновено.

 

Случилото се далеч не е по план. Години по-рано Александър Хамилтън има идея за монетарен стандарт, при който монетите от други метали да бъдат просто удобство, а само златото да бъде законно платежно средство (тук igold е съгласен с Хамилтън). Той смята, че златото е най-стабилно като цена измежду всички благородни метали и по-малко чувствително към промени в предлагането. Конгресът, разбира се, смята, че идеята му е утопична и идеалистична. През 90-те години на 18 век златото е оскъдно, докато сребърните монети, особено тези от Латинска Америка, са в изобилие. Конгресът се спира на биметален стандарт. Сребърните монети, били те и чуждестранни, дават на новата република готов запас от пари за търговия.