По случай 4 години от създаването на групата "Форум Инвестиционно Злато" всеки инвеститор получава най- ниската цена за 1 гр. Combibar независимо от бройката до края на юли!
Продаваме злато. Купувате свобода

Продаваме злато. Купувате свобода

igold в медиите
По случай 4 години от създаването на групата "Форум Инвестиционно Злато" всеки инвеститор получава най- ниската цена за 1 гр. Combibar независимо от бройката до края на юли!
Продаваме злато. Купувате свобода

5.88 гр. Златна Монета 25 Шилинга Австрия 1926- 1934

 

Държава: Австрия

Монетен двор: Münze Österreich AG

Тегло: 5.881 гр. 

Проба: 900/1000

Чисто злато: 5.29 гр. 

Диаметър: 21 мм

Дебелина: 1.2 мм

Гурт: назъбен

Номинал: 25

Валута: Aвстрийски Шилинг

Опаковка: пластмасова капсула

* Монетата е освободена от ДДС.

* * Снимките са илюстративни

 

Предимства на колекционната златна монета от 25 Шилинга Австрия

 

Монета, която в последните години изчезна в обеми, в следствие на което значително поскъпна, ако въобще може да се намери нещо повече от единична бройка.

 

 

Съхранение на златните монети 25 Шилинга Австрия

 

Монетите от 25 Шилинга се категоризират, като нециркулирали, така че не се очаква да имат загуба в теглото. Цените им от там на сетне варират и зависят от състоянието, в което монетите се намират.

Прочетете още за инвестиционното състояние различните златни продукти.

 

 

 

Можете да вземете продуктите си от нашия офис или да ги получите с куриер на стойност до 9770 лв. Над тази стойност ги изпращаме с охраняем инкасо автомобил отново за наша сметка. Вярваме, че клиентът не трябва да плаща услуга 'куриер' и услуга 'обявена стойност' при поръчка на инвестиционно злато на стойност над 500 лв. Получавате и безплатната услуга 'преглед на пратка' за да може да видите за какво плащате. Плащате, каквото виждате в сайта ни. Услугaтa 'наложен платеж' e пожелателнa от клиента и се заплаща от него. Услуга 'наложен платеж' може да се спести при авансово плащане по банков път на база издадена от нас фактура. Вижте повече тук

 

 

 

Интересни факти за златните монети от 25 Шилинга Австрия от 5.29 гр.

 

Златните монети от 25 шилинга са емитирани за първи път от Австрийския Монетен Двор през 1926 г. Шилингите, сечени в две деноминации от 100 и 25 шилинга, заменят австро-унгарската Корона, която добре познавате, като инвестиционна монета сечена в днешни дни, като официална препечатка. Златните монети шилинг стават официалната валута на Австрия през 1926 г., когато биват пуснати за първи път и продължават да се секат до 1938 год. През 1999 г. еврото заменя шилинга и това е последният път, когато монетата е емитирана, като циркулационна. Изсечени са точно 276 705 златни монети от 25 шилинга. За времето, в което се секат, златните монети от 25 шилинга имат два различни дизайна. Имаме дизайн, който е интерпретация на дизайна на златната монета от 100 шилинга. Този дизайн е дизайна върху златните монети от 25 шилинга, които са сечени между 1926 г. и 1934 г. Вторият дизайн включва фигурата на Свети Леополд. На обратната страна се вижда изписан надписа 25 SCHILLING между два стръка еделвайс и годината на сечене в долната част на златната монета, разделена от пшенични клонки. С малки букви отдолу е изписано името на дизайнера Хартиг, който е известен художник, работил за Австрийския монетен двор на времето. На лицевата страна на златните монети от 25 шилинга е изобразен символичният орел на Австрийската република заедно с думите „REPUBLIK ÖSTERREICH". Орелът има австрийски щит на гърдите си и сърп и чук в ноктите си.