Продаваме злато. Купувате свобода

Продаваме злато. Купувате свобода

igold в медиите
Продаваме злато. Купувате свобода

8.96 гр. 20 Шведски Крони Оскар II 1872- 1907

 

Държава: Швеция

Монетен двор: Kungliga Myntvetket / преминал в частно владение през 1972 год. и продаден на Финландското правителство и затворен през 2002 год. /

Тегло: 8.96 гр.

Проба: 900/1000

Чисто злато: 8.06 гр.

Диаметър: 22.5 мм 

Дебелина: 1.6 мм

Гурт: назъбен

Номинал: 20

Валута: Шведска Крона

Опаковка: пластмасова капсула

* Монетата е освободена от ДДС.

* * Снимките са илюстративни

 

Предимства на златните монети от 20 Шведски Крони Оскар I

 

20 Шведски Крони Оскар II не са инвестиционни монети, а чисто нумизматични , поради силно ограничените бройки на пазарите. Надценките им са по- високи. Оцелелите до днес единични бройки в колекционно състояние от тях са достатъчно малко за да бъдат атрактивни по- скоро за колекционерите, отколкото за инвеститорите в злато. Ликвидността им е безпроблемна навсякъде по света. Обикновено освен, че се продават по- скъпо, също така и се изкупуват обратно по- скъпо процентно от своите френски и британски, а дори и датски еквиваленти от 10 Франка и 1/2 британски суверен и 10 Датски Крони Кристиян X. Още една монета, която е изключително трудно достъпна на пазарите в момента. Дори и преди избухването на кризата в следствие на COVID-19 и масовото изчезване на историческите нумизматични и инвестиционни монети, 20 Шведски Крони Оскар II бе трудно достъпна нумизматика.

 

 

Съхранение на златните монети 20 Шведски Крони Оскар II

 

Съхранението им е лесно. Монетите са били в обращение в миналото, не се секат в днешно  време и съответно не се очаква те да са чисто нови. Умерени износвания са напълно приемливи. При все това, като цяло тези монети са в по- добро състояние от старите емисии на 10 Франка Наполеон ( без венец ) и почти винаги са с точно или почти точно тегло. Колекционерите държат на по- високо качество монети и съответно могат да изискат снимки на конкретния продукт, който закупуват. 10 Шведски Крони Оскар II обикновено са в много добро качество. Изпускане на монетите рядко би ги повредило поради ниската им проба ( 900/1000 ). Примесите правят монетите от този стандард устойчиви на удари и изтъркване.  Всички монети, с които igold търгува са в състояние отговарящо на международните норми приети от дилърите на инвестиционно злато по света.

Прочетете още за инвестиционното състояние различните златни продукти.

 

 

Безплатна доставка и застраховка при поръчки над 500 лв.

 

Можете да вземете продуктите си от нашия офис или да ги получите с куриер на стойност до 9770 лв. Над тази стойност ги изпращаме с охраняем инкасо автомобил отново за наша сметка. Вярваме, че клиентът не трябва да плаща услуга 'куриер' и услуга 'обявена стойност' при поръчка на инвестиционно злато на стойност над 500 лв. Получавате и безплатната услуга 'преглед на пратка' за да може да видите за какво плащате. Плащате, каквото виждате в сайта ни. Услугaтa 'наложен платеж' e пожелателнa от клиента и се заплаща от него. Услуга 'наложен платеж' може да се спести при авансово плащане по банков път на база издадена от нас фактура. Вижте повече тук

 

 

Интересни факти за златните монети 20 Шведски Крони Оскар II

 

Монетите от 10 Шведски Крони Оскар II биват въведени, когато Швеция, Дания и по-късно Норвегия създадават първия скандинавски паричен съюз на базата на златния стандарт през 1873 г. Във връзка с това името на шведските пари се променено от riksdaler на kronor, което все още е в основата на шведската парична система. Името крона идва от Франция и 1 крона е равна на 0,403225 грама злато. Златната Кррона е емитирана в деноминации от 5, 10 и 20 крони до 1925 г.

Монетите от 10 крони имат важно историческо значение, тъй като монетарният съюз между скандинавските страни се оказва една от най -успешните парични системи в света. Тази система поставя началото на четири десетилетия бурен икономически растеж. Швеция се трансформира от селскостопанско общество в модерна индустриална нация и реалните заплати рязко се повишават. Шведското население нараства от 3,5 на над 5 милиона души и просперитетът на нацията се увеличава драстично. Това е своеобразна златна ера в историята на Швеция, която е въплътена в монетите от 10 крони. В Швеция, тази класическа златна монета е търсена както като нумизматична монета, така и като популярна подаръчна монета, тъй като напомня за благоприятен период в историята на Швеция.