Продаваме злато. Купувате свобода

Продаваме злато. Купувате свобода

igold в медиите
Продаваме злато. Купувате свобода

6.45 гр. Златна Монета 20 Френски Франка Наполеон III с Венец 1861- 1870

 

Държава: Франция

Монетен двор: Monnaie de Paris

Тегло: 6.45 гр.

Проба: 900/1000

Чисто злато: 5.81 гр.

Диаметър: 21 мм

Дебелина: 1.25 мм

Гурт: назъбен

Номинал: 20

Валута: Френски Франк

Опаковка: пластмасова капсула

* Монетата е освободена от ДДС.

* * Снимките са илюстративни и са

заснети ексклузивно за igold.

 

 

Предимства на инвестицията в златни монети от 20 франка Наполеон с Венец 1861- 1870

 

 

20 франковите монети са най-популярните исторически инвестиционни монети в света. Стандартът се създава от Латинския Монетарен Съюз, начело с Франция, с участието на Белгия, Швейцария и други основно романоговорящи нации, за да се улесни търговията между страните членки, които започват да приемат номиналите на другите участващи в пакта, без да има нужда да се конвертират от банки и брокери срещу високи такси. Често тези монети се наричат 'първото евро'. Те са изключително предпочитани от класически инвеститори, за които инвестицята в злато не е нещо необичайно. Макар и дребни, цените им са ниски спрямо аналогични като грамаж модерно сечени монети и кюлчета и позволяват голяма делимост на добра цена при инвестиции от всякакъв размер. За инвеститора няма значение коя франкова монета купува. Всички те са с еднакви физически размери и съдържание на злато. 

 

 

 

Съхранение на 20 франковите златни монети Наполеон с Венец 1861- 1870

 

Съхранението им е лесно. Монетите са били в обращение в миналото, не се секат в днешно  време и съответно не се очаква те да са чисто нови. 20 Франка Наполеон с Венец е била по- малко в употреба, в сравнение с по- ранни Франкови монети. Умерени износвания са напълно приемливи. При фабрично тегло от 6.45 гр., за инвестиционни се считат всички, които са най-малко 6.37 гр. Могат да се пипат с ръце и да се съхраняват на фишеци. Изпускане на монетата рядко би я повредило поради ниската им проба ( 900/1000 ). Примесите правят монетите от този стандард устойчиви на удари и изтъркване. Микро драскотините са нормални при покупката на такива монети. Това ги прави подходящи за инвеститори, които имат съображения относно съхранението на монетите. Всички монети, с които igold търгува са в състояние отговарящо на международните норми приети от дилърите на инвестиционно злато по света.

Прочетете още за инвестиционното състояние различните златни продукти.

 

 

Безплатна доставка и застраховка при поръчки над 500 лв.

 

Можете да вземете продуктите си от нашия офис или да ги получите с куриер на стойност до 9770 лв. Над тази стойност ги изпращаме с охраняем инкасо автомобил отново за наша сметка. Вярваме, че клиентът не трябва да плаща услуга 'куриер' и услуга 'обявена стойност' при поръчка на инвестиционно злато на стойност над 500 лв. Получавате и безплатната услуга 'преглед на пратка' за да може да видите за какво плащате. Плащате, каквото виждате в сайта ни. Услугaтa 'наложен платеж' e пожелателнa от клиента и се заплаща от него. Услуга 'наложен платеж' може да се спести при авансово плащане по банков път на база издадена от нас фактура. Вижте повече тук

 

 

Интересни факти за златните монети франков стандарт Наполеон с Венец 1861- 1870

 

В България битува мит, че Наполеоните с Лавров Венец са по- добри, като инвестиция от по- ранните, които са без венец. Това е поредната некоректна практика, която заблуждава инвеститора и помага на някои не особено коректни 'търговци' ( кавичките са поставени умишлено и са оптимално леката и учтива форма на определение, която успях да сътворя ) да продават по- скъпо. Реално, разлика няма. Понякога, едните са по- скъпи на международните пазари, друг път другите, а в трети случай са на еднакви цени. Когато ги доставяме, често идват смесени, макар и понякога да са в отделни партиди от единия или другия вид. Цените варират и реално, не само няма особено значение, дали ще купите Наполеон с Лавров Венец или без, а няма и значение въобще коя 20 Франкова монета ще купите. Нашият съвет- винаги най- евтината 20 Франкова монета. Толкова е просто.