Продаваме злато. Купувате свобода

Продаваме злато. Купувате свобода

igold в медиите
Продаваме злато. Купувате свобода

8.96 гр. 20 Датски Крони Кристиян IX 1863- 1906

 

Държава: Дания

Монетен двор: Den Kongelige Mønt

Тегло: 8.96 гр.

Проба: 900/1000

Чисто злато: 8.06 гр.

Диаметър: 22.5 мм

Дебелина: 1.6 мм

Гурт: назъбен

Номинал: 20

Валута: Датска Крона

Опаковка: пластмасова капсула

* Монетата е освободена от ДДС.

* * Снимките са илюстративни

 

Предимства на инвестицията в златни монети от 20 Датски Крони Кристиян IХ

 

20 Датски Крони Кристиян IX са традиционно по-скъпи с няколко процента от стандартните исторически инвестиционни монети 20 Франка и Суверени. Оцелелите до днес бройки в инвестиционно състояние от тях са достатъчно много за да бъдат на атрактивни за инвеститорите цени, но все пак далеч по-малко от горе споменатите. Ликвидността им е безпроблемна навсякъде по света. Обикновено освен, че се продават по- скъпо, също така и се изкупуват обратно по- скъпо процентно от своите френски и британски конкуренти. Още една монета, която е по- трудно достъпна на пазарите от преди избухването на кризата в следствие на COVID-19 и масовото изчезване на историческите инвестиционни монети.

 

 

Съхранение на златните монети 20 Датски Крони Кристиян IX

 

Съхранението им е лесно. Монетите са били в обращение в миналото, не се секат в днешно  време и съответно не се очаква те да са чисто нови. Умерени износвания са напълно приемливи. При все това, като цяло тези монети са в по- добро състояние от старите емисии на 20 Франка Наполеон ( без венец ) и почти винаги са с тозно или почти точно тегло. При фабрично тегло от 8.96 гр., за инвестиционни се считат всички, които имат износвания до 1 %. Могат да се третират с ръце и да се съхраняват на фишеци. Изпускане на монетите рядко би ги повредило поради ниската им проба ( 900/1000 ). Примесите правят монетите от този стандард устойчиви на удари и изтъркване. Микро драскотините са нормални при покупката на такива монети. Това ги прави подходящи за инвеститори, които имат съображения относно съхранението на монетите. Всички монети, с които igold търгува са в състояние отговарящо на международните норми приети от дилърите на инвестиционно злато по света.

Прочетете още за инвестиционното състояние различните златни продукти.

 

 

Безплатна доставка и застраховка при поръчки над 500 лв.

 

Можете да вземете продуктите си от нашия офис или да ги получите с куриер на стойност до 9770 лв. Над тази стойност ги изпращаме с охраняем инкасо автомобил отново за наша сметка. Вярваме, че клиентът не трябва да плаща услуга 'куриер' и услуга 'обявена стойност' при поръчка на инвестиционно злато на стойност над 500 лв. Получавате и безплатната услуга 'преглед на пратка' за да може да видите за какво плащате. Плащате, каквото виждате в сайта ни. Услугaтa 'наложен платеж' e пожелателнa от клиента и се заплаща от него. Услуга 'наложен платеж' може да се спести при авансово плащане по банков път на база издадена от нас фактура. Вижте повече тук

 

 

Интересни факти за златните монети 20 Датски Крони Кристиян IХ

 

Крал Кристиан IX (1863-1906) и кралица Луиза са наричани 'Свекърите на Европа'. От къде идва това прозвище? Историята е свързана с оплетеното родословие.

 

На 26 май 1842 г. Луиза от Хесен-Касел в Германия се омъжва за тогавашния принц Кристиан от Дания. Луиза имала правото на наследяване на датския трон, но тя се отказва от това право в полза на съпруга си, когато се омъжва за него. По- късно, през 1863 год., той става крал на Дания. Двойката имала шест деца. През 1843 г. Фридрих (по-късно Фридрих VIII от Дания); през 1844 г. Александра (която става съпруга на британския принц Едуард, който по-късно става Едуард VII); през 1845 г. Уилям (който по-късно е избран за крал на Гърция под името Джордж I); през 1847 г. Дагмар (който през 1866 г. се жени и става цар Александър III на Русия); през 1853 г. Тира (която се омъжва за граф Ернст Август през 1878 г.); и през 1858 г. Валдемар (който се жени за Мария Орлеанска през 1885 г.). Поради многото бракове, сключени с представители на европейските кралски семейства от децата на кралската двойка, те са наричани  „свекърите на Европа“.