Продаваме злато. Купувате свобода

Продаваме злато. Купувате свобода

igold в медиите
Продаваме злато. Купувате свобода

33.43 гр. Златна Монета 20 Американски Долара Liberty Head 1850- 1907

ПРОМО ЦЕНA

 

Държава: САЩ

Монетен двор: United States Mint

Тегло: 33.43 гр.

Проба: 900/1000

Чисто злато: 30.09 гр.

Диаметър: 34 мм

Дебелина: 2.41 мм

Гурт: назъбен

Номинал: 20

Валута: Долар

Опаковка: пластмасова капсула

* Монетата е освободена от ДДС.

* * Снимките са илюстративни

 

 

Предимства на златната монета от 20 Американски Долара Liberty Head

 

20 Американски Долара 'Liberty Head' бяха обикновено по-скъпи с няколко процента от новосечените продукти в същия клас делимост, като модерните едноунциеви монети, но след избухването на COVID-19 тотално изчезнаха от пазарите. Монетите се считат за инвестиционни, но в момента цените им са по- скоро колекционни, поради голямото търсене и липсата на наличност на пазарите. 

 

 

Съхранение на златната монета  от 20 Долара Liberty Head 

 

Съхранението им е лесно. Монетите са били в обращение в миналото, не се секат в днешно  време и съответно не се очаква те да са перфектни. Умерени износвания са напълно приемливи. При фабрично тегло от 33.43 гр., за инвестиционни се считат всички, които са с изхабявания до 1 %, макар и повечето от тези монети да са с точно или почти точно тегло. Могат да се третират с ръце и да се съхраняват една до друга. Изпускане на монетите рядко би ги повредило поради ниската им проба (900/1000). Примесите правят монетите от този стандарт устойчиви на удари и изтъркване. Микродраскотините са нормални при покупката на такива монети. Това ги прави подходящи за инвеститори, които имат съображения относно съхранението на монетите. Всички монети, с които igold търгува, са в състояние, отговарящо на международните норми, приети от дилърите на инвестиционно злато по света.

Прочетете още за инвестиционното състояние различните златни продукти.

 

 

Безплатна доставка и застраховка при поръчки над 500 лв.

 

Можете да вземете продуктите си от нашия офис или да ги получите с куриер на стойност до 9770 лв. Над тази стойност ги изпращаме с охраняем инкасо автомобил отново за наша сметка. Вярваме, че клиентът не трябва да плаща услуга 'куриер' и услуга 'обявена стойност' при поръчка на инвестиционно злато на стойност над 500 лв. Получавате и безплатната услуга 'преглед на пратка', за да може да видите за какво плащате. Плащате, каквото виждате в сайта ни. Услугaтa 'наложен платеж' e пожелателнa от клиента и се заплаща от него. Услуга 'наложен платеж' може да се спести при авансово плащане по банков път на база издадена от нас фактура. Вижте повече тук

 

 

Интересни факти за златните монети 20 Долара Liberty Head

 

В началото на 19 век така известните Наполеонови войни водят до глобално покачване на цените на златото. Монетният Двор на САЩ се сблъсква с нов проблем. Законът от 1792 год. обвързва цената на златото с тази на среброто в съотношение 15/1. Това, в комбинация с ръста на златото, води до пълен хаос при пазарите на монети в САЩ и особено при най-голямата от тях - $ 10 Американски Орел. Към 1795 г. една унция злато на стойност 15 унции сребро в САЩ вече струва 15,5 унции сребро в Париж. Познайте какво се заформя?

 

Спекула, разбира се.

 

Тези разлики са напълно достатъчни да мотивират брокерите на монети да купуват златни монети от САЩ, заплащайки ги предимно с латиноамерикански сребърни монети, и да ги изпращат до Париж, за да бъдат продадени срещу повече сребро. Към 1813 г. съотношението достига 16,25: 1 и не след дълго 98% от всички монети в САЩ биват унищожени. В края на 1804 г. президентът Томас Джеферсън нарежда да се спре производството на златни Орли. Минават 34 години, преди производството да бъде възобновено.

 

Случилото се далеч не е по план. Години по-рано Александър Хамилтън има идея за монетарен стандарт, при който монетите от други метали да бъдат просто удобство, а само златото да бъде законно платежно средство (тук igold е съгласен с Хамилтън). Той смята, че златото е най-стабилно като цена измежду всички благородни метали и по-малко чувствително към промени в предлагането. Конгресът, разбира се, смята, че идеята му е утопична и идеалистична. През 90-те години на 18 век златото е оскъдно, докато сребърните монети, особено тези от Латинска Америка, са в изобилие. Конгресът се спира на биметален стандарт. Сребърните монети, били те и чуждестранни, дават на новата република готов запас от пари за търговия.