Продаваме злато. Купувате свобода

Продаваме злато. Купувате свобода

igold в медиите
Продаваме злато. Купувате свобода

33.43 гр. Златна Монета 20 Американски Долара Двоен Орел Saint- Gaudens 1907- 1933

 

Държава: САЩ

Монетен двор: United States Mint

Тегло: 33.43 гр.

Проба: 900/1000

Чисто злато: 30.09 гр.

Диаметър: 34 мм

Дебелина: 2.41 мм

Гурт: надпис

Номинал: 20

Валута: Долар

Опаковка: пластмасова капсула

* Монетата е освободена от ДДС.

* * Снимките са илюстративни

 

 

Предимства на златната монета от 20 Американски Долара Saint- Gaudens

 

20 Американски Долара 'Saint- Gaudens' бяха обикновено по-скъпи с няколко процента от новосечените продукти в същия клас делимост, като модерните едноунциеви монети, но след избухването на COVID-19 тотално изчезнаха от пазарите. Монетите се считат за инвестиционни, но в момента цените им са по- скоро колекционни, поради голямото търсене и липсата на наличност на пазарите. 

 

 

Съхранение на златната монета  от 20 Долара Двоен Орел

 

Съхранението им е лесно. Монетите са били в обращение в миналото, не се секат в днешно  време и съответно не се очаква те да са перфектни. Умерени износвания са напълно приемливи. При фабрично тегло от 33.43 гр., за инвестиционни се считат всички, които са с изхабявания до 1 %, макар и повечето от тези монети да са с точно или почти точно тегло. Могат да се третират с ръце и да се съхраняват една до друга. Изпускане на монетите рядко би ги повредило поради ниската им проба (900/1000). Примесите правят монетите от този стандарт устойчиви на удари и изтъркване. Микродраскотините са нормални при покупката на такива монети. Това ги прави подходящи за инвеститори, които имат съображения относно съхранението на монетите. Всички монети, с които igold търгува, са в състояние, отговарящо на международните норми, приети от дилърите на инвестиционно злато по света.

Прочетете още за инвестиционното състояние различните златни продукти.

 

 

Безплатна доставка и застраховка при поръчки над 500 лв.

 

Можете да вземете продуктите си от нашия офис или да ги получите с куриер на стойност до 9770 лв. Над тази стойност ги изпращаме с охраняем инкасо автомобил отново за наша сметка. Вярваме, че клиентът не трябва да плаща услуга 'куриер' и услуга 'обявена стойност' при поръчка на инвестиционно злато на стойност над 500 лв. Получавате и безплатната услуга 'преглед на пратка', за да може да видите за какво плащате. Плащате, каквото виждате в сайта ни. Услугaтa 'наложен платеж' e пожелателнa от клиента и се заплаща от него. Услуга 'наложен платеж' може да се спести при авансово плащане по банков път на база издадена от нас фактура. Вижте повече тук

 

 

Интересни факти за златните монети 20 Долара Двоен Орел Saint- Gaudens

 

Двойният орел от 20 USD, известен още като двойния орел на Saint- Gaudens, е сечен между 1907-16 и 1920-33. Това е резултат от уникалните взаимоотношения между Augustus Saint- Gaudens, най-известният американски скулптор на 20-ти век, и президента на САЩ Теодор Рузвелт, който e бил истински привърженик на красивите монети.

 

Статуята на Свободата, която символизира персонифициран образ на богинята на свободата, носи факла в дясната и маслинова клонка в лявата ръка. Тя върви напред, заобиколена от слънчеви лъчи, думата „Свобода“ над нея и Белия дом долу вляво. Монетата е обрисувана с 46 звезди, по една за всеки щат по онова време. Инициалите на дизайнера "ASG" са насложени един върху друг под формата на филиграм и се намират под датата на изсичане.

 

От другата страна на монетата е типичното американското хералдическо животно, плешив орел, изобразен като летяща птица. Надписите „Съединени Американски Щати“ и „Двадесет долара“ могат да се видят изписани в горната част на монетата. Интересен факт е, че поговорката „Уповаваме се в Бог“ не е била поставена между слънцето и изгряващите му лъчи до края на 1908 г. Самият Saint- Gaudens наредил поговорката „E Pluribus Unum“ („От много, един“) по ръба на монетата.

 

Рузвелт и Сен- Годен възнамерявали да произвеждат монетите с двоен орел, използвайки процеса на високорелефно щамповане. Няколко седмици преди първото изсичане творецът се споминал. Прословутият противник на всички монети на Сен- Годен, тогавашният главен гравьор на монетния двор в САЩ Чарлз Е. Барбър, най-накрая успял да надделее с конвенционално приетата техника за щамповане, на която държал. Някои от високорелефните тестови отпечатки от онова време съществуват и днес и се разпознават, наред с други неща, по римските цифри на годината за 1907 г. "MCMVII" и разбира се струват безбожно много пари. Бъдете винаги нащрек за някоя от тях.