По случай 4 години от създаването на групата "Форум Инвестиционно Злато" всеки инвеститор получава най- ниската цена за 1 гр. Combibar независимо от бройката до края на юли!
Продаваме злато. Купувате свобода

Продаваме злато. Купувате свобода

igold в медиите
По случай 4 години от създаването на групата "Форум Инвестиционно Злато" всеки инвеститор получава най- ниската цена за 1 гр. Combibar независимо от бройката до края на юли!
Продаваме злато. Купувате свобода

6.45 гр. Златна Монета 20 Френски Франка Луи XVIII Военен Бюст 1814-1815

 

Държава: Франция

Монетен двор: Различни френски монетни дворове и Royal Mint

Тегло: 6.45 гр.

Проба: 900/1000

Чисто злато: 5.81 гр.

Диаметър: 21 мм

Дебелина: 1.25 мм

Гурт: назъбен

Номинал: 20

Валута: Френски Франк

Опаковка: пластмасова капсула

* Монетата е освободена от ДДС.

* * Снимките са илюстративни и са

заснети ексклузивно за igold.

 

 

Предимства на златните нумизматични монети от 20 франка Луи XVIII Военен Бюст 1814- 1815

 

За разлика от стандартните инвестиционни монети, като 20 Франка Наполеон, Мариана, Серес, Гениус, Леополд, Умберто, Емануеле, Вренели, Тунис, 20 Форинта и пр., тези монети се считат за междинен клас между инвестиция и нумизматика. Във Франция ги наричат точно така- 'semi numismatique'. Бройките от тях в добро състояние са ограничени, но все още могат да се намерят в някакви обеми на световните пазари. Цените им са умерено по- високи, но скочиха значително след избухването на COVID- 19 и изчезването на историческите монети, като цяло. Ние ги внасяме, само когато са на смислени цени, които да можем да прехвърлим към инвеститорите, които искат нещо по- интересно в портфейла си.

 

 

Съхранение на 20 франковите златни монети  Луи XVIII Военен Бюст 1814- 1815

 

Съхранението им е лесно. Монетите са били в обращение в миналото, не се секат в днешно  време и съответно не се очаква те да са чисто нови. Умерени износвания са напълно приемливи. При фабрично тегло от 6.45 гр., за инвестиционни се считат всички, които са най-малко 6.37 гр. Могат да се пипат с ръце и да се съхраняват на фишеци. Изпускане на монетата рядко би я повредило поради ниската им проба ( 900/1000 ). Примесите правят монетите от този стандард устойчиви на удари и изтъркване. Микро драскотините са нормални при покупката на такива монети. Това ги прави подходящи за инвеститори, които имат съображения относно съхранението на монетите. Всички монети, с които igold търгува са в състояние отговарящо на международните норми приети от дилърите на инвестиционно злато по света.

Прочетете още за инвестиционното състояние различните златни продукти.

 

 

Безплатна доставка и застраховка при поръчки над 500 лв.

 

Можете да вземете продуктите си от нашия офис или да ги получите с куриер на стойност до 9770 лв. Над тази стойност ги изпращаме с охраняем инкасо автомобил отново за наша сметка. Вярваме, че клиентът не трябва да плаща услуга 'куриер' и услуга 'обявена стойност' при поръчка на инвестиционно злато на стойност над 500 лв. Получавате и безплатната услуга 'преглед на пратка' за да може да видите за какво плащате. Плащате, каквото виждате в сайта ни. Услугaтa 'наложен платеж' e пожелателнa от клиента и се заплаща от него. Услуга 'наложен платеж' може да се спести при авансово плащане по банков път на база издадена от нас фактура. Вижте повече тук

 

 

Интересни факти за златните монети франков стандарт 20 франка Луи XVIII Военен Бюст 1814- 1815

 

Интересен факт при тази монета е, че на някои такива монети ще видите знакът на монетния двор да е "R", който показва, че монетата е отсечена в Кралския Mонетен Двор в Лондон, а не от някои от монетните дворове на Франция. Това се случва по молба на Луи XVIII, краля на Франция, който е принуден да напусне родината си след завръщането на Наполеон от изгнание. Крал Луи се завръща във Франция след поражението на Наполеон в битката при Ватерло през юни 1815 г. и Кралският Монетен Двор преустановява производството на тези монети по-късно същата година.