Продаваме злато. Купувате свобода

Продаваме злато. Купувате свобода

igold в медиите
Продаваме злато. Купувате свобода

8.96 гр. 20 Датски Крони Фридрих VIII 1908- 1912

 

Държава: Дания

Монетен двор: Den Kongelige Mønt

Тегло: 8.96 гр.

Проба: 900/1000

Чисто злато: 8.06 гр.

Диаметър: 22.5 мм

Дебелина: 1.6 мм

Гурт: назъбен

Номинал: 20

Валута: Датска Крона

Опаковка: пластмасова капсула

* Монетата е освободена от ДДС.

* * Снимките са илюстративни

 

Предимства на инвестицията в златни монети от 20 Датски Фридрих VIII

 

20 Датски Крони Фридрих VIII са традиционно по-скъпи с няколко процента от стандартните исторически инвестиционни монети 20 Франка и Суверени. Оцелелите до днес бройки в инвестиционно състояние от тях са достатъчно много за да бъдат на атрактивни за инвеститорите цени, но все пак далеч по-малко от горе споменатите. Ликвидността им е безпроблемна навсякъде по света. Обикновено освен, че се продават по- скъпо, също така и се изкупуват обратно по- скъпо процентно от своите френски и британски конкуренти. Още една монета, която е по- трудно достъпна на пазарите от преди избухването на кризата в следствие на COVID-19 и масовото изчезване на историческите инвестиционни монети.

 

 

Съхранение на златните монети 20 Датски Крони Фридрих VIII

 

Съхранението им е лесно. Монетите са били в обращение в миналото, не се секат в днешно  време и съответно не се очаква те да са чисто нови. Умерени износвания са напълно приемливи. При все това, като цяло тези монети са в по- добро състояние от старите емисии на 20 Франка Наполеон ( без венец ) и почти винаги са с тозно или почти точно тегло. При фабрично тегло от 8.96 гр., за инвестиционни се считат всички, които имат износвания до 1 %. Могат да се третират с ръце и да се съхраняват на фишеци. Изпускане на монетите рядко би ги повредило поради ниската им проба ( 900/1000 ). Примесите правят монетите от този стандард устойчиви на удари и изтъркване. Микро драскотините са нормални при покупката на такива монети. Това ги прави подходящи за инвеститори, които имат съображения относно съхранението на монетите. Всички монети, с които igold търгува са в състояние отговарящо на международните норми приети от дилърите на инвестиционно злато по света.

Прочетете още за инвестиционното състояние различните златни продукти.

 

 

Безплатна доставка и застраховка при поръчки над 500 лв.

 

Можете да вземете продуктите си от нашия офис или да ги получите с куриер на стойност до 9770 лв. Над тази стойност ги изпращаме с охраняем инкасо автомобил отново за наша сметка. Вярваме, че клиентът не трябва да плаща услуга 'куриер' и услуга 'обявена стойност' при поръчка на инвестиционно злато на стойност над 500 лв. Получавате и безплатната услуга 'преглед на пратка' за да може да видите за какво плащате. Плащате, каквото виждате в сайта ни. Услугaтa 'наложен платеж' e пожелателнa от клиента и се заплаща от него. Услуга 'наложен платеж' може да се спести при авансово плащане по банков път на база издадена от нас фактура. Вижте повече тук

 

 

Интересни факти за златните монети 20 Датски Крони Фридрих VIII

 

Крал Фридрих VIII умира в Хамбург, връщайки се от пътеществие на юг от Копенхаген, където е търсил помощ за здравето си. Обичайна до екстремност смърт. Разхождайки се около хотела си вечерта, облечен в цивилни дрехи и без никаква охрана ( дългогодишен навик ), кралят пада на земята и бива хоспитализиран с помощта на минувачи, които дори не могли да го разпознаят. Издъхва преди дори семейството му да разбере за отсъствието му. Смъртта му е, като живота му; известен, като най- демократичния монарх в модерни времена, със семпли във всяко отношение вкусове, винаги целящ да се смеси с обикновените хора. За разлика от други монарси по същото време, Фридрих никога не е имал за цел да изпъкне с персоната си пред конституционно избраното правителство на Дания, което ръководел.

 

Наследява прякора 'Свекъра на Европа' от баща си Хенри IX. Причината за това е, че родословно е бил обвързан с почти всички кралски фамилии в Европа. Брат на Кралицата Майка Александра от гръцкия крал Джордж, както и и на овдовялата императрица на Русия. Вторият му син Карл, бива избран за крал на Норвегия с името Хаакон VII. Освен това, Фридрих е чичо на руския цар и английския крал Джордж. И така- смъртта му вкарва цели 4 кралски двора в траур. 

 

Въпреки благия си вид, Фридрих става символ на германския национализъм. По онова време се говори за тайна спогодба между Германия и Дания, в която Дания да стане част от германската федерация и така Германия да се сдобие с най- важното пристанище на Дания- Есбьерг.