Продаваме злато. Купувате свобода

Продаваме злато. Купувате свобода

igold в медиите
Продаваме злато. Купувате свобода

2.08 гр. Златна Монета 2.5 Мексикански Песо Идалго 1918-1948

 

Държава: Мексико

Монетен двор: Casa de Moneda de Mexico

Тегло: 2.08 гр.

Проба: 900/1000

Чисто злато: 1.87 гр.

Диаметър: 15.50 мм

Дебелина: 1.00 мм

Гурт: надпис

Номинал: 2.5

Валута: Мексиканско Песо

Опаковка: пластмасова капсула

* Монетата е освободена от ДДС

** Снимките са илюстративни

 

 

Предимства на колекционната монета 2.5 златни Песо Идалго

 

Монетата е силно ограничена на пазарите към днешна дата и се намира трудно в обеми. Поради много малкия си грамаж, цената на 2.5 Песо Идалго е относително висока, като надценка и не спада към инвестиционния клас, а по- скоро към колекционния. 

 

 

 

Съхранение на Златната Монета 2.5 Песо Идалго от 2.08 гр.

 

Съхранението им е лесно. Монетите са били в обращение в миналото, не се секат в днешно  време и съответно не се очаква те да са чисто нови. Умерени износвания са напълно приемливи. Допустими са изхабявания до 1 % от теглото, но реално повечето от тези монети са в много добро състояние и почти нямат изхабявания. Могат да се пипат с ръце и да се съхраняват на фишеци. Изпускане на монетата рядко би я повредило поради ниската им проба ( 900/1000 ). Примесите правят монетите от този стандард устойчиви на удари и изтъркване. Микро драскотините са нормални при покупката на такива монети. Това ги прави подходящи за инвеститори, които имат съображения относно съхранението на монетите. Всички монети, с които igold търгува са в състояние отговарящо на международните норми приети от дилърите на инвестиционно злато по света.

Прочетете още за инвестиционното състояние различните златни продукти.

 

 

Безплатна доставка и застраховка при поръчки над 500 лв.

 

Можете да вземете продуктите си от нашия офис или да ги получите с куриер на стойност до 9770 лв. Над тази стойност ги изпращаме с охраняем инкасо автомобил отново за наша сметка. Вярваме, че клиентът не трябва да плаща услуга 'куриер' и услуга 'обявена стойност' при поръчка на инвестиционно злато на стойност над 500 лв. Получавате и безплатната услуга 'преглед на пратка' за да може да видите за какво плащате. Плащате, каквото виждате в сайта ни. Услугaтa 'наложен платеж' e пожелателнa от клиента и се заплаща от него. Услуга 'наложен платеж' може да се спести при авансово плащане по банков път на база издадена от нас фактура. Вижте повече тук

 

 

Интересни факти за Златната Монета 2.5  Песо Идалго

 

През 1910 г. Мексико отпразнува стогодишнината от началото на войната за независимост от Испания. За да се отбележи събитието, в центъра на Мексико Сити е издигната гигантска колона със статуята „El Angel de la Independencia“, „Ангелът на независимостта“, седнал на върха. Тази 6,7-метрова статуя, изработена от бронз и злато, представлява „Крилатата победа“, гръцки символ на богинята Нике (Победата). В дясната си ръка Ангелът държи корона, символизираща победата, докато в лявата държи скъсана верига, символизираща свободата.

 

Мексиканската златна монета от 2,5 песо е била много популярна дребна монета във времената, преди да бъде въведен унциевият стандарт през 1980 г. първо при Кругеррандите. Тогава, когато е имало и повече в обращение, цените на монетата са били и по- ниски и се е купувала и с инвестиционна цел. Интересното при нея е, че в миналото, освен от инвеститори и колекционери, тя се е купувала и от множество бижутери, които са я вграждали в бижута, когато това е било модерно ( сега не е особено ). Особено се е вграждала в обеци, за които е била идеална с малките си размери от 13,0 мм в диаметър и ниското тегло от 2,08 гр. Така и голяма част от тиражите на монетата са унищожени в годините. Най- лесна за намиране обикновено е тази от 1945 год., която е официална препечатка на монетния двор на Мексико. Другите години са обикновено значително по- скъпи.

 

Мода. Кой знае? Може пак да се върне.