Продаваме злато. Купувате свобода

Продаваме злато. Купувате свобода

igold в медиите
Продаваме злато. Купувате свобода

32.26 гр. Златна Монета 100 Испански Песети Алфонсо XIII 1897

Държава: Испания

Монетен двор: Real Casa De La Moneda

Тегло: 32.258 гр.

Проба: 900/1000

Чисто злато: 29.03 гр.

Диаметър: 35 мм

Дебелина: 2.00 мм

Гурт: назъбен

Номинал: 100

Валута: Испанска Песета

Опаковка: пластмасова капсула

* Монетата е освободена от ДДС

 

Предимства на Колекционната Златна Монета от 100 Песети Алфонсо XIII, 1897

 

100 Песети са, като цяло по- редки от 100 Франка Наполеон без венец. Съотносими, като рядкост със 100 Франка Гениус и 100 Лири Карло Алберто.

 

 

Съхранение на 100 Песети Алфонсо XIII, 1897 год.

 

Съхранението им е лесно. Монетите са били в обращение в миналото, не се секат в днешно  време и съответно не се очаква те да са чисто нови. Умерени износвания са напълно приемливи. Различните тегла и състояние водят до различни цени. Могат да се пипат с ръце и да се съхраняват на фишеци. Изпускане на монетата рядко би я повредило поради ниската им проба ( 900/1000 ). Примесите правят монетите от този стандард устойчиви на удари и изтъркване. Микро драскотините са нормални при покупката на такива монети. Това ги прави подходящи за инвеститори, които имат съображения относно съхранението на монетите. Всички монети, с които igold търгува са в състояние отговарящо на международните норми приети от дилърите на инвестиционно злато по света.

Прочетете още за инвестиционното състояние различните златни продукти.

 

 

Безплатна доставка и застраховка при поръчки над 500 лв.

 

Можете да вземете продуктите си от нашия офис или да ги получите с куриер на стойност до 9770 лв. Над тази стойност ги изпращаме с охраняем инкасо автомобил отново за наша сметка. Вярваме, че клиентът не трябва да плаща услуга 'куриер' и услуга 'обявена стойност' при поръчка на инвестиционно злато на стойност над 500 лв. Получавате и безплатната услуга 'преглед на пратка' за да може да видите за какво плащате. Плащате, каквото виждате в сайта ни. Услугaтa 'наложен платеж' e пожелателнa от клиента и се заплаща от него. Услуга 'наложен платеж' може да се спести при авансово плащане по банков път на база издадена от нас фактура. Вижте повече тук

 

 

Интересни факти за златните монети франков стандарт 100 Алфонсо XIII, 1897 год.

 

През 1902 год. 16-годишният Алфонсо XIII поема властта в свои ръце. Управлението му започва много добре. Френският вестник „Фигаро“ описва младия крал като „най-щастливият и най-обичаният от всички владетели на земята". Седмицата, в която Алфонсо XIII поема властта, е белязана с продължителни празненства, фестивали, кориди, балове и с посрещането на краля в цяла Испания.