Продаваме злато. Купувате свобода

Продаваме злато. Купувате свобода

igold в медиите
Продаваме злато. Купувате свобода

7.21 гр. Златна Монета 100 Турски Куруша Ататюрк 1923

 

Държава: Република Турция ( 1923 + )

Монетен двор: Ankara

Тегло: 7.21 гр.

Проба: 917/1000

Чисто злато: 6.61 гр.

Диаметър: 21.90 мм

Дебелина: 1.00 мм

Гурт: назъбен

Номинал: 100

Валута: Куруш

Години: 1923 +

Опаковка: пластмасова капсула

* Монетата е освободена от ДДС

* * Снимките са илюстративни

 

 

Предимства на инвестицията в златни монети от 100 Турски Куруша Ататюрк

 

Единствено предимство на тази монета е, че е евтина. Търгува се значително по- евтино от историческите 100 Куруша и често по- евтино от франкове и суверени.

 

 

Съхранение на златните монети 100 Турски Куруша Ататюрк

 

Съхранението им е лесно. Монетите не са били в обращение в миналото и се секат в днешно време в огромни количества, като инвестиционни монети. Съответно обикновено са чисто нови. Търпят надрасквания безпроблемно и циркулират така. Могат да се пипат с ръце и да се съхраняват без капсули. Изпускане на монетата рядко би я повредило поради ниската им проба ( 917/1000 ). Примесите правят монетите от този стандарт устойчиви на удари и изтъркване. Микродраскотините са нормални при покупката на такива монети. Това ги прави подходящи за инвеститори, които имат съображения относно съхранението на монетите. Всички монети, с които igold търгува, са в състояние, отговарящо на международните норми, приети от дилърите на инвестиционно злато по света.

Прочетете още за инвестиционното състояние различните златни продукти.

 

 

Безплатна доставка и застраховка при поръчки над 500 лв.

 

Можете да вземете продуктите си от нашия офис или да ги получите с куриер на стойност до 9770 лв. Над тази стойност ги изпращаме с охраняем инкасо автомобил отново за наша сметка. Вярваме, че клиентът не трябва да плаща услуга 'куриер' и услуга 'обявена стойност' при поръчка на инвестиционно злато на стойност над 500 лв. Получавате и безплатната услуга 'преглед на пратка' за да може да видите за какво плащате. Плащате, каквото виждате в сайта ни. Услугaтa 'наложен платеж' e пожелателнa от клиента и се заплаща от него. Услуга 'наложен платеж' може да се спести при авансово плащане по банков път на база издадена от нас фактура. Вижте повече тук

 

 

Интересни факти за златните монети 100 Куруша Ататюрк 1923 год.

 

Интересното тук е, че всички монети са с година 1923. Под тях често има число, което като се събере с 1923 прави реалната година на отсичане. Примерно 1923/86 значи, че монетата е отсечена между 29 октомври 2009 и 28 октомври 2010 год. 29 октомври е датата, на която Турция става република. Отсечените обеми от тях са огромни, но също така и огромни обеми на вътрешния пазар в Турция се връщат в рафинериите и се претопяват всяка година.