Продаваме злато. Купувате свобода

Продаваме злато. Купувате свобода

igold в медиите
Продаваме злато. Купувате свобода

16.71 гр. Златна Монета 10 Американски Долара Indian Head 1908- 1933

 

Държава: САЩ

Монетен двор: United States Mint

Тегло: 16.71 гр.

Проба: 900/1000

Чисто злато: 15.04 гр.

Диаметър: 27 мм

Дебелина: 2 мм

Гурт: назъбен

Номинал: 10

Валута: Долар

Опаковка: пластмасова капсула

* Монетата е освободена от ДДС.

* * Снимките са илюстративни

 

 

 

Предимства на колекционната златна монета от 10 Американски Долара Indian Head

 

10 Американски Долара Indian Head са значително по- редки от 10 Американски Долара 'Liberty Head' и се котират традиционно на по- високи цени в зависимост от годината на изсичане, монетния двор и състоянието си.

 

 

Съхранение на златната монета  от 10 Долара Indian Head 

 

Съхранението им е лесно. Монетите са били в обращение в миналото, не се секат в днешно  време и съответно не се очаква те да са перфектни. Умерени износвания са напълно приемливи. При фабрично тегло от 16.71 гр., за инвестиционни се считат всички, които са с изхабявания до 1 %, макар и повечето от тези монети да са с точно или почти точно тегло. Могат да се третират с ръце и да се съхраняват една до друга. Изпускане на монетите рядко би ги повредило поради ниската им проба (900/1000). Примесите правят монетите от този стандарт устойчиви на удари и изтъркване. Микродраскотините са нормални при покупката на такива монети. Това ги прави подходящи за инвеститори, които имат съображения относно съхранението на монетите. Всички монети, с които igold търгува, са в състояние, отговарящо на международните норми, приети от дилърите на инвестиционно злато по света.

Прочетете още за инвестиционното състояние различните златни продукти.

 

 

Безплатна доставка и застраховка при поръчки над 500 лв.

 

Можете да вземете продуктите си от нашия офис или да ги получите с куриер на стойност до 9770 лв. Над тази стойност ги изпращаме с охраняем инкасо автомобил отново за наша сметка. Вярваме, че клиентът не трябва да плаща услуга 'куриер' и услуга 'обявена стойност' при поръчка на инвестиционно злато на стойност над 500 лв. Получавате и безплатната услуга 'преглед на пратка', за да може да видите за какво плащате. Плащате, каквото виждате в сайта ни. Услугaтa 'наложен платеж' e пожелателнa от клиента и се заплаща от него. Услуга 'наложен платеж' може да се спести при авансово плащане по банков път на база издадена от нас фактура. Вижте повече тук

 

 

Интересни факти за златните монети 10 Долара Indian Head

 

10 Долара с Индианска Глава е проектирана от известния скулптор Огъстъс Сен-Годен. Малцина подозират, че образът на монетата всъщност е на бюста на мис Либърти, носеща прическа в индиански стил. Президентът Теодор Рузвелт възлога на Сен- Годен да внесе нов живот в монетите на САЩ. Целта му е да върне артистичността в монетосеченето на нацията, смятайки, че такава отдавна липсва. Рузвелт определено постига целта си, тъй като известният мотив „индианска глава“ бележи възраждането на американското монетосечене.

 

Друга промяна предложена от президента Рузвелт е премахването на надписа „IN GOD WE TRUST“ от монетата, тъй като смятал, че поставянето на Божието име върху парите е богохулство. Предложението му обаче бива отхвърлено с акт на Конгреса и името на Бог бива върнато на монетата за времето на производството на същата до 1933 г.