Продаваме злато. Купувате свобода

Продаваме злато. Купувате свобода

igold в медиите
Продаваме злато. Купувате свобода

3.99 гр. Златна Монета 1/2 Британски Суверен Виктория Млад Образ с щит 1838- 1885

 

Държава: Великобритания

Монетен двор: The Royal Mint, The Perth Mint

Тегло: 3.99 гр.

Проба: 916.7/1000

Чисто злато: 3.66 гр.

Диаметър: 19.16 мм

Дебелина: 0.95 мм

Гурт: назъбен

Номинал: 1/2

Година на отсичане: 1838- 1885

Валута: Британски Суверен

Опаковка: пластмасова капсула

* Монетата е освободена от ДДС

** Снимките са илюстративни

 

 

Предимства на колекционните златни 1/2 Британски Суверени Виктория Млад Образ с щит 1838- 1885

 

1/2 Британски Суверен Виктория млад образ с щит е най- рядката сред 1/2 суверени и значително по- малко бройки от нея са оцелели до днешни времена, което прави монетата твърдо колекционна. 

 

 

Съхранение на Британските Суверени 1/2 Млад Образ с щит 1838- 1885

 

Съхранението им е лесно.

 

Историческите Суверени са били в обращение в миналото, не се секат в днешно време и съответно не се очаква те да са чисто нови. Умерени износвания са напълно приемливи. При фабрично тегло от 3.99 гр., допустимите износвания са до 1.5 %, но реално тези монети са нумизматични и цените им се определят от състоянието.

 

Прочетете още за инвестиционното състояние различните златни продукти.

 

 

NB: igold.bg изкупува всички видове исторически и модерни стандартни инвестиционни Суверени на обявените от нас цени. Прочетете и статията ни за спецификите при различните видове Британски златни суверени.

 

 

Безплатна доставка и застраховка при поръчки над 500 лв.

 

Можете да вземете продуктите си от нашия офис или да ги получите с куриер на стойност до 9770 лв. Над тази стойност ги изпращаме с охраняем инкасо автомобил отново за наша сметка. Вярваме, че клиентът не трябва да плаща услуга 'куриер' и услуга 'обявена стойност' при поръчка на инвестиционно злато на стойност над 500 лв. Получавате и безплатната услуга 'преглед на пратка' за да може да видите за какво плащате. Плащате, каквото виждате в сайта ни. Услугaтa 'наложен платеж' e пожелателнa от клиента и се заплаща от него. Услуга 'наложен платеж' може да се спести при авансово плащане по банков път на база издадена от нас фактура. Вижте повече тук

 

 

Интересни факти за златните Британски Суверени 1/2 Виктория Млад Образ с щит 1838- 1885

 

Монетите от 1/2 суверен Виктория Млад Образ с щит имат така наречения die number от 1863 до 1880 год., което е матрично число и освен по година и монетен двор се събират и по матрични числа. Масово унищожени в годините или в лошо качество. igold търгува само с такива във високо колекционно качество