По случай 4 години от създаването на групата "Форум Инвестиционно Злато" всеки инвеститор получава най- ниската цена за 1 гр. Combibar независимо от бройката до края на юли!
Продаваме злато. Купувате свобода

Продаваме злато. Купувате свобода

igold в медиите
По случай 4 години от създаването на групата "Форум Инвестиционно Злато" всеки инвеститор получава най- ниската цена за 1 гр. Combibar независимо от бройката до края на юли!
Продаваме злато. Купувате свобода

3.99 гр. Златна Монета 1/2 Британски Коронационен Суверен Чарлз III 2023

 

Държава: Великобритания

Монетен двор: The Royal Mint

Тегло: 3.99 гр.

Проба: 916.7/1000

Чисто злато: 3.66 гр.

Диаметър: 19.16 мм

Дебелина: 0.95 мм

Гурт: назъбен

Номинал: 1/2

Година на отсичане: 2023

Валута: Британски Суверен

Опаковка: пластмасова капсула

* Монетата е освободена от ДДС.

** Снимките са илюстративни и са заснети

ексклузивно за igold.

 

 

Предимства на инвестицията в златни Британски Суверени Чарлз от 3.99 гр.

 

На монетата вече виждаме Крал Чарлз III с корона на аверса и класическия дизайн на Пистручи със Св. Георги, убиващ змея на реверса. Монетата се сече само 2023 год. с този дизайн и съответно се очаква да поскъпне с приключването на емисията и стартирането на новата регулярна емисия без корона през 2024 год.

 

Съхранение на Британските Суверени от 3.99 гр.

 

Съхранението им е лесно.

 

Историческите 1/2 Суверени са били в обращение в миналото, не се секат в днешно  време и съответно не се очаква те да са чисто нови. Умерени износвания са напълно приемливи. При фабрично тегло от 3.99 гр., за инвестиционни се считат всички, които са най-малко 3.95 гр.

 

Модерните 1/2 Суверени, които са сечени с инвестиционна цел и не са били в обращение, търпят микро драскотини, но при тях изискването за тегло на монетата е да бъде точно или почти точно.

 

И двете категории могат да се третират с ръце и да се съхраняват на фишеци без капусли една до друга ( ние Ви ги продаваме с капсули). Изпускане на монетата рядко би я повредило поради относително ниската им проба (916/1000). Примесите правят монетите от този стандарт устойчиви на удари и изхабяване. Микро драскотините са нормални при покупката на такива монети. Това ги прави подходящи за инвеститори, които имат съображения относно съхранението на монетите. Всички монети, с които igold търгува, са в състояние отговарящо на международните норми, приети от дилърите на инвестиционно злато по света.

 

Прочетете още за инвестиционното състояние различните златни продукти.

 

 

NB: igold.bg изкупува всички видове исторически и модерни стандартни инвестиционни Суверени на обявените от нас цени. Прочетете и статията ни за спецификите при различните видове Британски златни суверени.

 

 

Безплатна доставка и застраховка при поръчки над 500 лв.

 

Можете да вземете продуктите си от нашия офис или да ги получите с куриер на стойност до 9770 лв. Над тази стойност ги изпращаме с охраняем инкасо автомобил отново за наша сметка. Вярваме, че клиентът не трябва да плаща услуга 'куриер' и услуга 'обявена стойност' при поръчка на инвестиционно злато на стойност над 500 лв. Получавате и безплатната услуга 'преглед на пратка' за да може да видите за какво плащате. Плащате, каквото виждате в сайта ни. Услугaтa 'наложен платеж' e пожелателнa от клиента и се заплаща от него. Услуга 'наложен платеж' може да се спести при авансово плащане по банков път на база издадена от нас фактура. Вижте повече тук

 

 

Интересни факти за златните Британски Суверени от 3.99 гр.

 

1/2 суверени се секат в знчително по- ниски тиражи от целите суверени и традиционно поскъпват в годините, особено, като приключи даден дизайн сечен няколко поредни години и започне да се сече нов.

Половин Коронационен Суверен е специална емисия и след изчерпването и стартирането на 2024 год., цените му ще скочат и ще започне да реализира нумизматичния си потенциал.