igold в медиите

15.55 гр. ( 1/2 toz. ) Златна Монета Австралийски Лунар 2022 Година на Тигъра

 

Държава: Австралия

Монетен двор: Perth Mint

Година на емитиране: 2022

Тегло: 15.55 гр.

Проба: 999.9/1000

Чисто злато: 15.55 гр.

Диаметър: 30.6 мм

Дебелина: 2.50 мм

Гурт: назъбен

Номинал: 50

Валута: Австралийски Долар

Опаковка: фабрична пластмасова капсула от рафинерията

* Монетата е освободена от ДДС

* * Снимките са илюстративни 

 

 

Особености на колекционната монета Австралийски Лунар от 1/2 oz. Тигър

 

Австралийските Лунари не са инвестиционни монети, а са колекционни. Те са най-предпочитаните съвременни нумизматични монети с така наречения 'highly sought- after market'. В следващите години, цените им поскъпват значително на вторичния пазар (ebay и сходни сайтове за търговия), понеже квотите от тях са лимитирани от монетния двор и не се секат, като стандартните инвестиционни монети в неограничени количества. При все това, най- силна като покачвания на цените в годините винаги е едноунциевия Лунар. По- малките деноминации, също вдигат цена, но процентно по- малко от големия си събрат. От друга страна, дилърите на инвестиционно злато не ги изкупуваме обратно толкова скъпо, колкото могат да се продадат онлайн, понеже бихме ги продали много по-бавно, отколкото стандартните инвестиционни монети и съответно бихме изгубили доходност под формата на пропуснати ползи и задържащи злато, което не е чак толкова ликвидно. Изключително подходящи са за колекционери, както и за подарък. Инвеститорите трябва да осмислят как функционира пазарът, преди да ги купят с инвестиционна цел. 

 

 

Съхранение на Австралийския Лунар 2022 год. Тигър

 

Монетата не трябва да се докосва с ръце, точно както и Кенгуруто на Perth Mint. Финото матово покритие при тази монета се поврежда непоправимо при допир с ръка и върху него остават отпечатъци. За разлика от другите стандартни златни едноунциеви инвестиционни монети, Лунарът не пристига в тубуси, а директно в капсули от монетния двор на Perth Mint, които не трябва да се отварят oт дилъра или инвеститора. Ако се наложи контакт с ръце при случайно счупване на капсулата, задължително трябва да се държи за гурта (ръба на монетата). Употребата на памучни ръкавици при контакт е задължителна. Всички монети Лунар, с които igold търгува, са в перфектно състояние и биха били изкупени като колекционни навсякъде по света.

 

Прочетете още за инвестиционното състояние различните златни продукти.

 

 

Безплатна доставка и застраховка при поръчки над 500 лв.

 

Можете да вземете продуктите си от нашия офис или да ги получите с куриер на стойност до 9770 лв. Над тази стойност ги изпращаме с охраняем инкасо автомобил отново за наша сметка. Вярваме, че клиентът не трябва да плаща услуга 'куриер' и услуга 'обявена стойност' при поръчка на инвестиционно злато на стойност над 500 лв. Получавате и безплатната услуга 'преглед на пратка' за да може да видите за какво плащате. Плащате, каквото виждате в сайта ни. Услугaтa 'наложен платеж' e пожелателнa от клиента и се заплаща от него. Услуга 'наложен платеж' може да се спести при авансово плащане по банков път на база издадена от нас фактура. Вижте повече тук

 

 

Интересни факти за златната монета 1/2 гр. Австралийски Лунар Тигър

 

За разлика от пазара на инвестиционно злато, който е по- прагматичен, при пазара на колекционерски и подаръчни монети има много емоция. Тази емоция влияе и върху цените на вторичния пазар на монетите от серията Лунар на Пърт Минт. Най- предпочитаните монети Австралийски Лунар от клиентите са тези с най- атрактивните животни. Примерно, годината на Дракона винаги е хит, както сред колекционерите, така и за подарък. Най- забавна определено е годината на Змията, особено около 14-и февруари и 8-и март. Сещате се какво имаме предвид. Най- сериозен проблем при продажбите има при годината на прасето, както в годината на емитиране, така и на вторичния пазар след това. Някак е неловко да подарите монета с прасе за кръщенето на бебето на най- добарата приятелка на съпругатата Ви или не дай си Боже за 60 годишния юбилей на тъщата Ви.. разбираме Ви. За щастие, 2022 година е годината на Тигъра, която е приемана добре от колекционерите. 

 

Хората, родени в годината на тигъра, са известни с това, че притежават черти като храброст, сила, конкурентоспособност и самочувствие. Те са известни със своя чар и са популярни сред останалите. Освен това тигрите работят ентусиазирано и уверено изразяват себе си, правейки нещата по доминиращ начин.

 

Наред с очарователните и популярни, характеристиките на родените в Годината на тигъра също се включват увереност и смелост, което означава, че хората, родени под този знак, се смятат за естествени лидери.

 

Успех, Тигри!

facebookinstagramtwitter

Продаваме злато. Купувате свобода