Продаваме злато. Купувате свобода

Продаваме злато. Купувате свобода

igold в медиите
Продаваме злато. Купувате свобода
  • Златни монети 50 мексикански песо
  • 50 златни мексикански песо монета
  • Златна монета 50 песо Мексико

41.67 гр. Златна Монета 50 Мексикански Песо 1947

 

Държава: Мексико

Монетен двор: Banco de México

Тегло: 41.67 гр.

Проба: 900/1000

Чисто злато: 37.50 гр.

Диаметър: 37 мм

Дебелина: 2.7 мм

Гурт: надпис

Номинал: 50

Валута: Песо

Опаковка: пластмасова капсула

* Монетата е освободена от ДДС.

* * Снимките са илюстративни

 

 

Предимства на инвестицията в златни монети 50 Мексиканско Песо

 

Монетата не се сече в днешни времена, но се счита за модерна инвестиционна монета, а не историческа, понеже е сечена в големи бройки не като платежно средство, а в чест на 100 годишнината от независимостта на Мексико от Испания. Наречена още Centanario, тя е сечена всяка година от 1921 до 1931 год. и отново от 1944 до 1947 год. Търсенето по това време с инвестиционна цел е толкова високо, че отсичането продължава до 1972 год., но със същата 1947 година на тях. В последствие има емисии в късните 90' и ранните 2000' отново със същата 1947 год. на тях. Това са и монетите, които стигат до нас днес. Така наречените модерните препечатки, отсичани с инвестиционна цел. В някои случаи монетата липсва на световните пазари и е трудно достъпна, а в други може да се намери на много конкурентни цени, което е и нейното основно предимство пред стандартните инвестиционни монети от 1 oz., които имат по-стабилни цени, поради константното им емитиране. 

 

 

 

Съхранение на златната монета Мексиканско Песо 

 

Непретенциозни откъм съхранение. Монетите се третират като исторически, макар и да не са. Могат да се пипат с ръце и често се съхраняват без капсули една до друга. Умерени износвания са напълно приемливи, понеже вече циркулират с десетилетия, макар и като инвестиционни. При фабрично тегло от 41.67 гр., за инвестиционни се считат всички, които са с изхабявания до 1 %, макар и повечето от тези монети да са с точно или почти точно тегло. Изпускане на монетите рядко би ги повредило поради ниската им проба (900/1000). Примесите правят монетите от този стандарт устойчиви на удари и изтъркване. Микродраскотините са нормални при покупката на такива монети. Това ги прави подходящи за инвеститори, които имат съображения относно съхранението на монетите. Всички монети, с които igold търгува, са в състояние, отговарящо на международните норми, приети от дилърите на инвестиционно злато по света.

Прочетете още за инвестиционното състояние различните златни продукти.

 

 

Безплатна доставка и застраховка при поръчки над 500 лв.

 

Можете да вземете продуктите си от нашия офис или да ги получите с куриер на стойност до 9770 лв. Над тази стойност ги изпращаме с охраняем инкасо автомобил отново за наша сметка. Вярваме, че клиентът не трябва да плаща услуга 'куриер' и услуга 'обявена стойност' при поръчка на инвестиционно злато на стойност над 500 лв. Получавате и безплатната услуга 'преглед на пратка', за да може да видите за какво плащате. Плащате, каквото виждате в сайта ни. Услугaтa 'наложен платеж' e пожелателнa от клиента и се заплаща от него. Услуга 'наложен платеж' може да се спести при авансово плащане по банков път на база издадена от нас фактура. Вижте повече тук

 

 

Интересни факти за златните монети 50 Мексканско Песо