Продаваме злато. Купувате свобода

Продаваме злато. Купувате свобода

igold в медиите
Продаваме злато. Купувате свобода

5 гр. Златно Кюлче Pamp Швейцария Златна Треска Калифорния 1848

 

Държава: Швейцария

Рафинерия: Pamp sa

Тегло: 5 гр.

Проба: 999.9/1000

Чисто злато: 5 гр.

Размери: 14 x 23.03 x 0.83 мм 

Гаранция за автентичност: сертификат

Опаковка: блистер

25 бр.: защитна кутия

Акредитация: L.B.M.A.

* Кюлчето е освободено от ДДС

** Снимките са илюстративни

 

Предимства на подаръчното златно кюлче Pamp Златна Треска Калифорния 1848 год. от 5 гр.

 

Силно лимитирана серия, която се продава само по 6 бр. в комплект. Решихме да Ви ги разделим за да Ви е по- лесно да ги подарявате.

 

 

Съхранение на инвестиционното кюлче от 5 гр.  Златна Треска Калифорния

 

Кюлчето е опаковано в блистерна опаковка, която го предпазва от изпускане и наранявания. При все това, при обратното му изкупуване се изисква опаковката да е в добро търговско състояние. Не трябва да се отваря и отделя от нея. Опаковката трябва да е цялостна и в добър търговски вид. В противен случай, кюлчето се изкупува малко по-евтино от цената за инвестиционен продукт нявсякъде по света. При покупка на 25 бр. кюлчета се предоставя пластмасова кутия за съхранение. Всички златни кюлчета, с които igold търгува, са в в перфектно състояние и биха били изкупени като инвестиционен продукт от всеки дилър по света.

Прочетете още за инвестиционното състояние различните златни продукти.

 

 

Безплатна доставка и застраховка при поръчки над 500 лв.

 

Можете да вземете продуктите си от нашия офис или да ги получите с куриер на стойност до 9770 лв. Над тази стойност ги изпращаме с охраняем инкасо автомобил отново за наша сметка. Вярваме, че клиентът не трябва да плаща услуга 'куриер' и услуга 'обявена стойност' при поръчка на инвестиционно злато на стойност над 500 лв. Получавате и безплатната услуга 'преглед на пратка', за да може да видите за какво плащате. Плащате, каквото виждате в сайта ни. Услугaтa 'наложен платеж' e пожелателнa от клиента и се заплаща от него. Услуга 'наложен платеж' може да се спести при авансово плащане по банков път на база издадена от нас фактура. Вижте повече тук

 

 

Интересни факти за златното кюлче Pamp златна Треска Калифорния от 5 гр.

 

При Златна Треска в Калифорния, бързият приток на търсещи късмет в щата, започнал след намирането на злато в Sutter’s Mill в началото на 1848 г. и достига своя връх през 1852 г. Според оценки повече от 300 000 души са дошли на територията по време на Златната Треска. През 1848 г. Джон Сътър построява задвижвана от вода дъскорезница по поречието на река Американ в Колома, Калифорния, на около 50 мили (80 км) източно от днешен Сакраменто. На 24 януари неговият дърводелец Джеймс У. Маршал открива златни люспи в корито на потока. Сътър и Маршал се съгласяват да станат партньори и се опитат да запазят откритието си в тайна. Новината за откритието обаче скоро се разпространява и те биват обсадени от хиляди 'търсачи на късмет'. (Стоките и добитъка му биват откраднати или унищожени и Сътър банкрутира до 1852 г.) От изток златотърсачите прииждат през нос Хорн, рискувайки тежките заразни болести, които ги дебнат през Панамския провлак. Най-издръжливите изминават сухопътния маршрут от 2000 мили (3220 км), по който холерата се оказва много по-голям убиец от индианците. До август 1848 г. 4000 златните миньори в района са достигнали около 80 000 ( били са наричани търсачите на късмет от 1849 г.) До 1853 броят им е нараснал до 250 000. Въпреки че се е смятало, че са били извлечени около 2 милиарда долара в злато, малцина от златотърсачите са забогатели. Работата била тежка, цените високи, а условията на живот примитивни. Златната треска отслабва, тъй като най-работещите залежи биват изчерпани и организираният капитал и машини заменят усилията на отделните миньори-авантюристи с по-ефективни бизнес операции. По същия начин беззаконните и изпълнени с насилие миньорски лагери отстъпват място на постоянни селища с организирано правителство и правоохранителни органи. Тези селища, в които липсват други жизнеспособни икономически дейности, скоро се превръщат в градове-призраци, след като златото свършва. Златната треска в Калифорния достигна своя връх през 1852 г. и в края на десетилетието приключва.

 

На обратната страна на слитъка е изобразена същата сцена от противоположен ъгъл, логото на PAMP, отличителния знак, серийния номер, теглото и чистотата, но е гравирана и картата на света, за разлика от гърба на тези при Pamp Fortuna.

Това кюлче е по-представително и много подходящо за подарък от стандартните Pamp Fortuna, поради уникалния си дизайн, който се променя всяка година. 

PAMP Switzerland е водещата световна рафинерия на злато. Кюлчетата им се произвеждат директно от разтопено злато. Традиционният метод се състои в изливане на разтопеното злато в тигел във форма с подходящите за целта размери. 

Кюлчетата на PAMP Swiss Gold от серията Лунари са отличен подаръчен продукт за всеки юбилеен случай в годината на Заека!