Продаваме злато. Купувате свобода

Продаваме злато. Купувате свобода

igold в медиите
Продаваме злато. Купувате свобода

8.36 гр. Златна Монета 5 Канадски Долара Джордж V 1912- 1914

 

Държава: Канада

Монетен двор: Royal Canadian Mint of Ottawa

Тегло: 8.36 гр.

Проба: 900/1000

Чисто злато: 7.52 гр.

Диаметър: 21.59 мм

Дебелина: 1.82 мм

Гурт: назъбен

Номинал: 5

Валута: Канадски Долар

Опаковка: пластмасова капсула

* Монетата е освободена от ДДС

* * Снимките са илюстративни 

 

 

Предимства на колекционната златна монета 5 Долара Канада Джордж V, 1912- 1914 год.

 

Редки. Редки. Редки. Особено по нашите ширини. Една интересна монета, която се колекционира и от колекционерите на суверени, понеже отзнаменува коронацията на крал Джордж V в Канада.

 

 

Съхранение на 5 Долара Канада Джордж V, 1912- 1914 год.

 

Съхранението им е лесно. Монетите са били в обращение в миналото, не се секат в днешно  време и съответно не се очаква те да са чисто нови. Умерени износвания са напълно приемливи. Цените им варират спрямо качеството и износванията. Могат да се пипат с ръце и да се съхраняват на фишеци. Изпускане на монетата рядко би я повредило поради ниската им проба ( 900/1000 ). Примесите правят монетите от този стандард устойчиви на удари и изтъркване. Микро драскотините са нормални при покупката на такива монети. Това ги прави подходящи за инвеститори, които имат съображения относно съхранението на монетите. Всички монети, с които igold търгува са в състояние отговарящо на международните норми приети от дилърите на инвестиционно злато по света.

Прочетете още за инвестиционното състояние различните златни продукти.

 

 

Безплатна доставка и застраховка при поръчки над 500 лв.

 

Можете да вземете продуктите си от нашия офис или да ги получите с куриер на стойност до 9770 лв. Над тази стойност ги изпращаме с охраняем инкасо автомобил отново за наша сметка. Вярваме, че клиентът не трябва да плаща услуга 'куриер' и услуга 'обявена стойност' при поръчка на инвестиционно злато на стойност над 500 лв. Получавате и безплатната услуга 'преглед на пратка' за да може да видите за какво плащате. Плащате, каквото виждате в сайта ни. Услугaтa 'наложен платеж' e пожелателнa от клиента и се заплаща от него. Услуга 'наложен платеж' може да се спести при авансово плащане по банков път на база издадена от нас фактура. Вижте повече тук

 

 

Интересни факти за златните монети 5 Долара Канада Джордж V

 

Канадското правителство е планувало да емитира 20 и 1/2 долара, но в крайна сметка това никога не се е случило и е емитирало само 5 и 10 канадски долара. 5 долара е по- рядка от 10 долара.

 

Дата Тираж          
1912  165 680          
1913  98 832          
1914  31 122